Reklama

Reklama

Rosaline je svieže a komediálne podanie Shakespearovho klasického milostného príbehu "Rómeo a Júlia". Príbeh rozpráva Júliina sesternica Rosaline, ktorá je zhodou okolností Rómeova nedávna láska. Rómeo jej zlomí srdce, keď spozná Júliu, ktorú začne zvádzať. Rosaline plánuje prekaziť tento slávny románik a získať späť svojho chlapca. (Disney+)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (26)

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Jediný rozdíl mezi největším milostným příběhem všech dob a typickou puberťáckou zaláskovaností, která by nevydržela ani pár týdnů, je, že byli rodiče proti. Takže se mladí šprajcli a pak to blbě dopadlo. Jo, a taky, že to napsal Shakespeare. Už z jeho textu jasně vysvítá, že Romeo je fracek ze zlaté mládeže, který hluboce, přehluboce miluje jakousi Rosalindu, aby v okamžení přesedlal na Julii, když ta je právě k mání. A Julie? Typická naivka, která se poprvé zamiluje, a kdyby do ní nevandrovali rodiče, a taky chůva, zcela jistě by si o hejskovitého Romea zlomila srdíčko, pár měsíců by si poplakala, a pak by se v klidu vdala za Parise a prožila by spokojené manželství. ____ Film z Rosalindy, ve hře se neobjevující postavě, udělal hlavní hrdinku. Je to prima nápad, i když ne originální (viz Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi). Rosalina je sympatická postava, její příběh dává smysl, potěšila mě rehabilitace postavy chůvy („Sedm let jsem studovala na chůvu a teď tohle!“), ale mohlo to být mnohem vtipnější. Takhle se to průměrným tempem a průměrným vyprávěním šine k očekávanému konci. Nic na ostouzení, nic na vynášení do nebes. SHRNUTÍ: Julie nebyla Romeova první… ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

,,Rozalíne" je moderným a osviežujúcim pohľadom na Shakespearové dielo „Rómeo a Júlia“ s celkovo dobrými hereckými výkonmi a úžasnými kostýmami.  Kaitlyn Dever predviedla taký presvedčivý a zábavný výkon ako Rozalíne, že by som si rád pozrel vážnejšiu a zrelšiu verziu tohto filmu s ňou ako hlavnou postavou. Aj keď bol scenár mimoriadne moderný, bol tiež prekvapivo satirický a vtipný.  Škoda, len že po uplynutí hodiny trvania filmu mu dochádza dych, tempo spomaľuje a vtipy upadajú. 5,5/10 ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Aj keď som veľký obdivovateľ a milovník Shakespearových klasík, tak nepohrdnem ani novšími verziami jeho slávnych dramatických diel. Natočiť príbeh Lásky Rómea a Júlie z pohľadu ohrdnutej Rosaline je sám o sebe vynikajúci nápad. A hoci to bolo poňaté takpovediac modernisticky, tak to bolo pre mňa veľmi milé prekvapenie. Správanie a maniére postáv ani zďaleka nezodpovedali duchu stredoveku, ale o to viac to pôsobilo pestrejšie a v mnohých ohľadoch práve tento fakt vytváral dôvtipný kontrast celého príbehu. Kto pozná klasickú verziu R&J, tak tam nájde o to viac svojských odkazov na toto Shakespearove dielo. Za mňa celkovo vydarený film. 4* (bolo by aj 5*, keby tam neboli niektoré zbytočné agendy) ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

vtipná a milá romantická blbina, která v lehce moderním hávu přináší jiný pohled na klasický příběh Romea a Julie. Kaitlyn Dever je jako Juliina sestřenice a hlavní protagonistka příběhu skvěla a hodně mě bavila. V závěru tomu sice trochu spadne řetěz, ale není to nic dramatického a celkově to uteče jako voda. Ač je to sice jiný žánr a nedá se to moc srovnat, rozhodně sem si Rosaline užil víc než nedávnou Princeznu...70% ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Trailer vyzeral lepšie a bol aj vtipnejší. Je veľmi úsmevné ako tieto historické filmy s túžbou byť akože in, súčasné a feministické strašne zakopávajú o hlúpe vtipy ( Nemáš rád pizzu? Mám intoleranciu na laktózu).  V zásade je to miš maš postavený na klasickom príbehu, ktorý ho ale ani neposúva do inej roviny fikčných svetov a postáv, ale robí z neho skôr druhotriednu frašku. Po pol hodine mi už bolo dosť jedno, čo sa s postavami bude diať, hoci všetko dopadlo tak, ako ste od prvej minúty čakali. Jediné, čo tu stojí za zmienku je Kaitlyn Dever. Tá sa snaží zachraňovať svojim "trefným" vtipom čo sa dá, ale ruky jej zväzuje strojený a nezaujímavý scenár a hlavne televízna réžia. Niektoré zábery sú svojou prázdnotou a nulovou výpovednou hodnotou na facku. Zbytočný film, zabíjajúci celkom zaujímavý nápad. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (3)

  • Předlohou k filmu je slavná divadelní hra Williama Shakespeara „Romeo a Julie“. (Conspi)

Reklama

Reklama