Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaný seriál LokalTV sa snaží vtipnou a aktuálnou formou parodovať každodenný život Slovákov, ale zároveň aj problémy, ktoré trápia celý svet. Partička stredoškolákov, ktorá svojpomocne rieši tieto situácie a formou videoreportáži ich zdiela pre celé Slovensko. Krátke spoty pripomínajúce televízne spravodajstvo vysiela na internete.
Pomáha im pri tom svojrázny Pišta Lakatoš, známy svojími nekončiacimi vedomosťami a schopnosťou vybaviť čokoľvek na svete (ale vždy tak trošku za peniaze).
Každá z postáv je výnimočná svojimi črtmi a témami, ktorým sa venujú. Len čas však ukáže, kam sa im to podarí dotiahnúť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (125)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Amatérske. Scenáristi nevypísaní, herci nezohratí. Dabovať animované postavičky v slovenských reáliách bez zahraničnej predlohy nie je to isté ako dabovať americký animovaný seriál. Škoda. Najväčšie sklamanie je Pišta Lakatoš, ktorému koncept nesedí, je strašne strojený a umelý. Judínyová a Rozboril potešili. ()

frolish 

všetky recenzie používateľa

Skoda nevyrovnanosti a nezaujimavosti hlavnej trojice, ktora jednoducho nedokazala utiahnut tych 20 minut tak, aby to bola po celu dobu naozaj dobra zabava. Originalitu a vobec skutocnost prist s niecim takymto velmi cenim, ale zaroven povazujem rozhodnutie stiahnut Lokal TV z televiznych obrazoviek za logicke a aj rozumne. Ma to silu v jednotlivych scenkach, nekompromisnych hlaskach a vystiznych parodiach, ale zvysok dielu posobil iba ako nasilu dosadena a nedotiahnuta vata. Fungovanie prostrednictvom kratkych tematickych skecov na internete je ovela udernejsie a pre Lokal TV charakteristickejsie. Ale raz, ak nevyprcha inspiracia a pribudnu nejake tie scenaristicke skusenosti a vylepsovaky, by som si rad pozrel vec podobneho formatu opat v televizii. Aspon kvoli niecomu by sa ju oplatilo zapnut. ()

Reklama

Zl0 

všetky recenzie používateľa

Prečo nie 5*? Nuž, pasáže kde sa chytám od smiechu za brucho a slzy sa mi tisnú do očí sa striedajú dosť často s tými trápnymi a zbytočnými. Konkrétne tie zhúlené topole mi nič nehovoria a aj keď všetci vieme akí policajti u nás sú, to ich vyobrazenie v tomto seriále je dosť prehnané. Na vtipoch o Reného sopli som sa tiež nejak nebavil. To sú len príklady toho čo si tvorcovia mohli odpustiť a je tam takého viac. Zvyšok je výborný. ()

M.a.t.t. odpad!

všetky recenzie používateľa

Prachsprostá vykrádačka South Parku iných seriálových animovaných hitov s animáciou starých českých počítačových hier. Ale v tom hlavný problém nie je, stále ide na slovenské pomery o originálny projekt a animácia výsledku nijak neškodí. Problém je v tom, že výsledok nie je vtipný, väčšinu času nudí a nadávky či kreslené násilie nezakryjú fakt, že ide o veľmi slabú kópiu, ktorá je často na úrovni toho čo sa snaží kritizovať. Dobrý úmysel je jedna vec ale ten musí byť aj podporený adekvátnymi scenármi. Potenciál by tu bol ale pri aktuálnej úrovni je stále ďaleko lepšou voľbou South Park, Simpsonovci, Futurama či Family Guy. ()

noctambule 

všetky recenzie používateľa

Pišta Lakatoš je jediný důvod, proč jsem se na Lokal TV podívala. Je škoda, že je to jen trik, jak nalákat diváky, protože Pišta se tam objevuje jen zřídka. Baví mě to sledovat, i když to má chyby, po 4. dílu se rozhoduji mezi 2 a 3 hvězdami. Těžko se to hodnotí, neznám tak dobře slovenské reálie, třeba co se týče slovenských tv, to bych se asi nasmála víc. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (4)

  • Spevák Tomi Popovič podal na tvorcov seriálu žalobu, z dôvodu dehonestácie jeho osoby. Fiktívna postava Tomi Kokotovič je mu totiž údajne až nebezpečne podobná. Jakub Kroner sa nedal a kontroval parodickým fiktívnym spravodajstvom, ktoré uvádza práve jeden z hlavných hrdinov, René. (BlackTom)
  • Po pár častiach odvysielaných na TV Joj sa seriál presunul na internet, kde mal popularitu najmä u mladých ľudí. Okrem seriálových častí sa na stránke nachádza aj Lokál kanál, kde je plno minivideí, najmä s Pištom Lakatošom, Rytmausom a Reném. (RomanBond007)

Reklama

Reklama