Reklama

Reklama

Dobrý dinosaurus

  • Česko Hodný dinosaurus (viac)
Trailer 1

Mladý apatosaurus Arlo si spokojne nažíva so svojou rodinou až do dňa, keď sa nešťastnou náhodou stratí v divočine. Civilizovaný a bojazlivý Arlo nie je zvyknutý na život v prírode. Jedinou oporou mu je divoký jaskynný chlapec Spot, s ktorým sa spriatelí. Na cestách drsnou, ale prekrásnou divočinou sa Arlo so Spotovou pomocou naučí čeliť svojmu strachu a zistí, že je schopný veľkých činov. (Saturn)

(viac)

Videá (28)

Trailer 1

Recenzie (299)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Pekná animácia, to je však už dnešný štandard a film potrebuje i čosi naviac aj keď je to len pre deti. Príbeh je veľmi primitívny a otrepaný a bez ďalších dejových liniek je to dosť nezáživné. V nových animákoch sme si akosi zvykli, že sa pri nich zabavia deti i dospelí, tu však budú spokojné len deti. Pre mňa dospelého priemer, z detského pohľadu sú jeho kvality o čosi vyššie. Celkovo 70%. ()

Laxik 

všetky recenzie používateľa

Já vám, lidi, nevím. Jasně, pokud to chcete poměřovat s Pixarovkama, Hodný Dinosaurus pohoří. Jeho příběh je jedno velký klišé a tak nějak nechápu, pro koho tuhle jednoduchoučkou a zjednodušeně animovanou řežbu, ve které se zvířata třískají hlava nehlava a obrovským broukům se tam ukusují hlavy, vlastně natočili. Já se ale většinu času nenudil a tohle psychedelické putování stylem "start-cíl a hlavně žádné zbytečné dějové odbočky" jsem si užil. A párkrát mě to i lehce zahřálo u srdíčka. slabých 70 % ale jako proč ne. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Jedna z vecí, ktorú s najväčšou pravdepodobnosťou, keď sa povie "Pixar", budete očakávať, je absolútne špičková animácia. A v tej nesklamal ani tento počin. Scenérie prehistorickej prírody vyzerajú úplne reálne a sú odvedené naozaj majstrovsky a to isté môžete povedať aj o zvieracích a ľudských postavách. Bohužiaľ oproti predchádzajúcej tvorbe The Good Dinosaur vizuálne postráda nejakú tú dávku originality a celkovo pôsobí veľmi mdlo. Aj príbehovo bohužiaľ všetko vyšlo slabo a celý dej kopíruje klasickú šablónku dobrodružstva, kedy sa hlavný hrdina musí po nešťastnej zhode náhod vydať na dobrodružnú cestu domov, čo je prakticky Hľadá sa Nemo znovu a podobne koncipované bolo i V hlave, to však nabalilo na základ oveľa viac humoru a originality, čo sa teraz bohužiaľ nepodarilo. Veľkým plusom tu nakoniec je akcia, ktorá drží určitú formu napätia a vďaka tomu nič nepôsobí nudne, takže tá hodina a pol utečie ako voda. Bohužiaľ ani koniec nie je nejako uchvacujúci a tak všetko podľa môjho názoru patrí do medze priemernosti, čo sa Pixaru nestáva tak často. ()

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Pixar tentokrát cílí na mladší publikum a je to cítit. Dospělí divák se příliš nepobaví, a těch pár pomrknutí je zbytečných a ze snímku spíše nepříjemně vybočují. Za docela (od)vážný, avšak nedostatečně rozvinutý /a tím ještě amorálnější/ moment považuji chvíli, kde se hlavní hrdina sebestředně rozhodne, že nenechá svého ochránce a společníka shledat se svou rodinou, ale bere ho na svůj hřbet směrem k dinosauří farmě. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Pixar maratón sa pomaly ale isto blíži k zdarnému koncu a je teda čas, aby sme si niečo povedali o filme "The Good Dinosaur". Keď som ho videl prvýkrát v kine, tak som bol z filmu okey a považoval som ho za slabšiu Pixarovku. Neviem či za to môže fakt, že diváci v kine boli trošku nedisciplinovaní a nemohol som si film poriadne užiť, ale to nejdem rozoberať. Pointa je taká, že na mňa film urobil dojem, že je okey. No keď som si ho dnes pozrel znovu, popravde, je to o niečo lepšie ako som si pamätal. Okey, nebudem tvrdiť, že ide teraz o animovanú klasiku. Príbeh je predsa len dosť predvídateľný, videli sme ho veľakrát a sú tu scénky, ktoré sú absolútne ukážkový príklad toho, že tu máme klišé. A okrem toho dizajny našich zelených brontosaurov nie sú úplne najlepšie. Ale keď si to všetko dáme bokom, tak je to film, na ktorý sa mi pozeralo veľmi dobre. Pozadia a animácie spravené na nich sú absolútne nádherné. Skoro by som veril, že to natáčali v skutočných exteriéroch a vyzerajú vynikajúco. Na to sa môžem dívať stále. Náš hlavný hrdina Arlo je celkom dobrá postava a som rád, že sa počas svojej cesty musí niečo naučiť. Úvod filmu je trošku ako keď som pozeral už dávno "The Lion King, ale nijako zvlášť mi to nevadilo. Plus skutočne predstavuje Arlovho otca Henryho. Mám rád celú časť, kde sú prítomní Tyranosauri. To stojí za to vidieť a plus sú to moje obľúbené postavy filmu. Takže keď sa na ne film sústredí, je to super. Vizuálne sa mi páčia aj scénky so svetluškami. Pekne sa na to pozerá. A záver filmu tiež patrí medzi schopné a dobre spracované. Rovnako aj hudba. Hudba vo filme je nádherná. Keď si dám teda dokopy pre a proti, myslím si, že Pixar urobili dobrý film. Určite sa to nechytá na iné ich klasiky, ale nebránim sa pozrieť sa na tento film aj v budúcnosti. Hodnotenie: B ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (15)

  • Pro prostředí, v němž se film odehrává,  se tvůrci inspirovali pohořím Teton Range na severozápadě Spojených států amerických. (D.Moore)
  • Původně ve filmu měl zaznít také hlas Joan River, která byla zvažovaná na nadabování jedné z postav. Ovšem k tomu nakonec nedošlo protože Joan Rivers v září 2014 zemřela. (Patw)

Súvisiace novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (viac)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (viac)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (viac)

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

02.12.2013

A celkově z přecpaného roku 2015. Původně měla být výpravná fantasy v režii Duncana Jonese uvedena už 18. prosince 2015. Jenomže pak studio Disney posunulo na předvánoční čas Abramsovu Star Wars:… (viac)

Reklama

Reklama