Reklama

Reklama

Max Lewinsky (James McAvoy) je posadnutý honbou za nepolapiteľným zlodejom Jacobom Sternwoodom (Mark Strong), ktorého prenasleduje v londýnskom podsvetí. Keď nechce čakať na posily a zasiahne sám, ťažko postrelený podľahne presile. So zranením, ktoré má trvalé následky, stratí všetky ilúzie o svojej práci a ovládne ho pocit zmaru. Po rokoch zachytia na letisku tvár postreleného mladíka Ruana (Elyes Gabel), ktorý sa zaplietol do nevydarenej lúpeže. Ruan je Jacobovým synom a pred zatknutím urobí chybu, keď otca kontaktuje. Max získa novú horúcu stopu a Jacoba prenasleduje aj napriek vôli nadriadených. Jacob sa chce pomstiť strelcovi, ktorý zranil jeho syna, a nastaví pascu. Max ju odhalí, ale na miesto zúčtovania príde až po prestrelke a jeden z jeho kolegov umiera. Do prípadu zasiahne aj Maxova kolegyňa a láska Sarah, ktorá pátra po zabijakovi napojenom na Jacobovho syna. Je to však ťažšia úloha, než dokáže zvládnuť. A Max čoskoro zistí, že v svojom úhlavnom nepriateľovi sa možno zmýlil. Spoločne s ním odhalí rozsiahle sprisahanie, ktoré ohrozí životy ich oboch. (TV JOJ)

(viac)

Videá (7)

Trailer

Recenzie (245)

Tony.cs 

všetky recenzie používateľa

Když pominu neskutečně pitomý český název a neskutečně pitomou pseudointelektuální elitu národa československého, chodícího na tento server, tak dostanu vynikající thriller se skvělým obsazením a stylovou akcí. Vrtkavá je inteligence a proto je tenhle opravdu dobrý film podhodnocený jako děravé holinky. Ale co, srát na ty kecy. Fakt dobrej filmek, kterej jsem si užil. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Keď sa veľmi chce, a pritom to nejde ....režisér Creevy síce vie, čo chce točiť, bohužiaľ jeho produkt je len béčková britská variácia na hollywoodske akčňáky/thrillery. Namodravých kamerových filtrov je až príliš, ich používanie je prehnané až tak, že aj návšteva babičky pôsobí „ultra cool“, keď si k tomu pripočítame zbytočne prekombinovaný príbeh, do ktorého sa mieša politika a nezáživné až otravné vedľajšie postavy, tak ku konci už je naozaj úplne jedno kto, čo, kedy, ako a prečo. Navyše dopracovať sa s otvorenými očami až k záveru môže byť dosť komplikované vďaka nevyváženú tempu, ktoré strieda bohužiaľ len pár (aj keď celkom solídnych) akčných scén s nekonečnými nudnými rozhovormi, pri ktorých je úplne jedno, že postava A naštvala postavu B. Pozitívom tak ostáva jedine slušné herecké duo – hlavne čoraz obľúbenejší McAvoy (u mňa hlavne po X-Men: First Class), ktorý hrá doslovne o sto šesť, a pár slušných akčných scén ako napríklad úvodná naháňačka v nočných uliciach Londýna alebo tá v chate. Vtedy je badať dynamiku, spád, napätie a zábavnosť stúpa ... tri slušnejšie akčné scény sú ale na 100 minútových film dosť málo. Creevy nie je žiaden babrák a rozhodne má v sebe potenciál a vie ako na to. Nabudúce by si však zaslúžil lepší scenár a vyšší rozpočet, a verím, že by dokázal natočiť solídny akčňý film, potenciál na to má. Vo Welcome to the Punch mu však nohy zrážalo príliš mnoho iných faktorov. CELKOVO: 2* ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Je to výborná žánrovka. Welcome to the punch ťaží zo starej školy starých poctivých krimináliek o chytrých zabijakoch a neústupných policajtoch. Film je však zabalený v modernom filmovom šate. Takže akcie stíha akciu, dejové zvraty sú primerané a výborné a vojna medzi policajtmi a padúchmi je veľmi inteligentná a diabolská. Pekné, ako v núdzi poznáš priateľa vo svojom nepriateľovi. Stopáž snímky je tiež presne akurát. Britská staronová pochúťka, ktorá ma ohromne bavila. Odporúčam pre tých, ktorí chcú vidieť po dlhej dobe výborný krimi thriller. Výborne zahrané to je. Je v tom výborná kamera. A perfektný hudobný sprievod. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Když se v nás probudí vizuální cítění, můžeme si druhý snímek britského režiséra a scénáristy Erana Creevyho docela užít. Jinak je ale jeho dítko poměrně nekomplexní, utahané, psychologicky matné a co do korupčnosti povrchní. Buldočí policajt, stejně zarputilý gangster, jejich komplikovaný vztah a uvědomění si, že společně dokážou víc. Na papíře možná fajn, na plátně je to místy až otravně nefunkční. Když si příště tvůrce, kterému na druhou stranu náramně jdou modré filtry, ponurá atmosféra i přehledné přestřelky, vybere cizí scénář, může to zafungovat. V tomhle případě ale u mě bez chuti a zápachu, bez emocí, navíc po delší době film, u kterého jsem (naneštěstí) ochutnal český dabing. PS: Mark Strong se jen tak neokouká.. ()

stuntmanMIKE 

všetky recenzie používateľa

ajajaaaj... a tak mam rad anglicke krimi thrillery a tak mam rad Marka Stronga a bohuzial... neda sa svietit... co clovek zmoze ked scenar a rezia v jednej osobe stoji za hovno ? Strasna nuda.... je to zdlhave a vlecie sa to ako semeno po koberci. Kym sa clovek ako tak dostane cez kopec dristov ubehne hodina. Dalsim problemom je, ze podstatne casti deja nie su nejak vyrazne a potom, ked pride (nie zla) pointa, tak to clovek nejde pospajat. Do toho sa primiesa par dementnych kravin, ktore racionalnemu cloveku nicia IQ a nezachrani to ani dost dobre obsadenie. Dvomi slovami - nevyrazna nuda. 50% Neda mi este nespomenut bravurny preklad distributorov, ktory ma tak daleko od originalu ako maloco. Punch totiz je uder po anglicky, ale konkretne v tomto pripade ide o nazov jedneho doku. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (5)

  • Některé interierové a exteriérové scény byly natáčeny v London College of Communication v Londýně. Scény z tiskových prohlášení byly natáčeny v londýnském City of Westminster College's Paddington Green Campus. (chelseaman22)
  • Keď si Max (James McAvoy) doťahá vodu z kolena, poslednýkrát si potiahne z cigarety, ktorá je očividne dofajčená. Keď ju ale hodí do hrnca s vodou, je vyfajčená iba asi do polovice. (sWONDER)
  • Jacob Sternwood (Mark Strong) nosí hodinky značky Omega Speedmaster Triple. (dyfur)

Reklama

Reklama