Reklama

Reklama

James Bond: Špión, ktorý ma miloval

  • Československo Agent, ktorý ma miloval (viac)
Ukážka z filmu 2

Obsahy(1)

V hlbinách oceánov zmizli dve atómové ponorky. Z dôkazov vyplýva, že od prísne utajenej dráhy ich vyklonilo tepelne navádzané zariadenie. James Bond (Roger Moore) sa tentokrát musí spojiť s krásnou ruskou agentkou Anjou (Barbara Bach), pretože ako sa zdá, za celým incidentom stojí Karl Stromberg. Ten má v pláne odpáliť jadrové hlavice na Moskvu a New York v úmysle vyprovokovať tretiu svetovú vojnu a následnej ovládnuť svet zo svojho podmorského impéria Atlantis… (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Ukážka z filmu 2

Recenzie (380)

HoneyBunny 

všetky recenzie používateľa

Napadlo někdy někoho, že ten špion, který miloval, nemusí být Bond (nechce se mi věřit, že by toho byl schopen). Já mám za to, že to je ten zabitý milenec agentky Amasové. To jen tak na okraj. Jinak tahle bondovka určitě patří k těm lepším (minimálně si pamatujete zápletku). A ta roztomilá titulková písnička (... nikdo to nedělá líp než ty...) - producent Brocolli prohlásil, že by konečně měla vzniknout píseň, která je opravdu o Jamesi Bondovi... ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Tak som sa po dlhej dobe konečne vrátil k agentovi 007. Naposledy som film hodnotil ešte niekedy minulý rok a podľa viacerých reakcií a aj hodnotení bol "The Spy Who Loved Me" jeden z najlepších. Ja som osobne počas minulých dvoch filmov nebol z Rogera Moora nadšený a vôbec som z neho nemal pocit, že by zachytil správnu charizmu Jamesa Bonda, no reálne by som povedal, že za za mínusy v tých filmov som považoval víziu režiséra, ktorá bola viac komická a nepasovala mi tam. A aj tu máme trošku komédie, no je to oveľa sofistikovanejšie a lepšie to dopĺňa film ako taký. Mám pocit, že to funguje dobre a viac sa sústredíme na akciu a aj príbeh... príbeh, ktorý je v tomto filme veľmi zaujímavý a konečne som mal pocit, že sme sa vrátili do James Bond filmov. Plus aj romanca v tomto filme funguje vynikajúco a Moore s Barbarou Bach sa skvele dopĺňajú. Tento film budem môcť ohodnotiť ako jeden z mojich obľúbených. Zloduch je skvelý a jeho človek - "Jaws" ešte lepší. A teším sa na neho aj v ďalšom filme. Takže spokojne hovorím, že tohto Bonda vám všetkým určite odporúčam vidieť. Stojí za to. Dokonca aj vizuálne efekty sú na oveľa lepšej úrovni. A držia sa aj po rokoch. Až na pár výnimiek. Tak dúfam, že budeme takto pokračovať aj v Moonraker. Hodnotenie: A- ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

#10 - Ak sa mi v niektorej z predchádzajúcich bondoviek nápad so sci-fi, či vodnou myšlienkou nepozdával, tak tu je to celkom naopak. Do popredia sa konečne dostávajú typické bond-hračky, ktorými potom vo vhodných chvíľach likviduje nepriateľov, hlavným nepriateľom je šialenec, ktorý sa chystá zničiť mocnosti, no tým hlavným je jeho zverenec, hnusný zabiják zvaný 'Čeľuste', ktorý bol opäť jednotkou, čo sa týka vybratia záporáka a na ktorom vlastne aj filmy stavajú. Samozrejme sa to dalo skrátiť a aj ubrať trošku agentovho sarkazmu, ktorého bolo až príliš a v niektorých momentoch ma rušil. 70%. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Výborná bondovka. Moore září, tak jak jsme na něj zvyklí, Barbara Bach opravdu je jedna z nejhezčích bongirls a navíc má její postava stylové jméno. Agentka XXX, no rozhodně je hustší než Vin Diesel. Mamutím plusem je Richard Kiel alias Jaws/Zub, který žere všechno možné (chudák žralok). A záporák s pistolí s kilometrovou hlavní pod stolem vás spolehlivě nezklame. ()

Ištván87 

všetky recenzie používateľa

Rád bych alespoň na tomto místě oznámil/dal na vědomí/prozradil, že všechna má hodnocení Bondovek platí pouze v rámci Bondovek a nesnažím se je porovnávat s jinými špionážními, akčními ani jinak podobnými filmy. Hodnocení Bondovek je pro mě osobně platné pouze v žánru Bondovek. A Roger Moore patří mezi mé nejoblíbenější Bondy. A tahle jeho Bondovka je výborná. ()

Galéria (176)

Zaujímavosti (51)

  • 10.8.1977 sa Elvis Presley zúčastnil na špeciálnom premietaní tohto filmu v kine General Cinema vo Whitehaven, Tennessee. Bol to posledný film, ktorý videl, o 6 dni neskôr, v utorok 16.8. 1977 ako 42 ročný zomiera. (beso74)
  • Jako hlavní protivník se měl v tomto dílu opět objevit Bondův úhlavní nepřítel Ernst Stavro Blofeld, ale jelikož to majitel práv na tento charakter nedovolil, jeho postava byla změněna na Karla Stromberga. (Colonist)
  • Při své návštěvě ve Strombergerově (Curd Jürgens) sídle nastupuje James Bond (Roger Moore) na úrovni vodní hladiny do výtahu a jede nahoru. Když z něj vystoupí, je ale v místnosti na úrovni mořského dna. (Stejšn)

Súvisiace novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (viac)

Reklama

Reklama