Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v neďalekej budúcnosti celkom ovláda spoločnosť OCP, ktorú vedie Japonec Kanemitsu (Mako). OCP sa chystá premeniť chátrajúcu časť mesta na moderný komplex Detroit City, ktorý by patril pod jej kontrolu. Ako prvý krok však treba vyhnať a vysťahovať súčasných obyvateľov štvrtí, ktorých sa plán týka. Na to si OCP zriadi špeciálne jednotky REHAB, zložené z bývalých žoldnierov. Tie násilne a neľútostne vyháňajú tunajších obyvateľov pod priehľadnou zásterkou boja proti rebelom a kriminálnym živlom. Pri jednej akcii prídu o život aj rodičia (Jodi Longová, John Posey) desaťročnej Nikko (Remy Ryanová), ktorú zachránia rebeli bojujúci proti OCP. Dievčatko sa čoskoro ukáže užitočnou bojovníčkou, pretože s pomocou svojho prenosného počítača dokáže napríklad preprogramovať a zneškodniť policajné roboty ED 209. Policajti, ktorí rebelov prenasledujú, sa stretnú v boji so skupinou bojovných splatterpunkerov a na pomoc im prichádza, napriek rozkazom veliteľa policajný kyborg Robocop (Robert John Burke), stroj ovládaný mozgom bývalého policajta Murphyho. Vedenie firmy rozhodne Robocopa preradiť k Rehabom a prikáže doktorke Lazarusovej, ktorá sa oňho stará, aby do Robocopa nainštalovala mikročip potláčajúci všetko ľudské. Mladá žena to však neurobí. Robocop odíde s Lewisovou k starému kostolu, kde sa skrývajú rebeli. Vzápätí ho prepadne jednotka Rehab. Ich cynický veliteľ Paul McDaggett (John Castle) chladnokrvne ženu zastrelí, pretože odmietla bojovať proti nevinným ľuďom. Raketou ťažko poraní Robocopa, ktorý podľa inštrukcií nesmie bojovať proti uniformám. Malá Nikko privedie do úkrytu doktorku Lazarusovú. Tá Robocopa opraví. Kanemitsu sa rozhodne pripojiť k príslušníkom REHABu aj policajné jednotky. Policajti to však odmietnu. Odovzdajú odznaky a prejdú na stranu rebelov. Do Detroitu dorazí android Otomo, ktorého vyslal Kanemitsu, nespokojný s vývojom situácie. Robocop, ktorému doktorka Lazarusová vymaže z pamäte všetky inštrukcie prikazujúce poslúchať príkazy OCP, sa vyberie za pomstou... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (200)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Dvojka bola ešte celkom fajn, no z nostalgie som jej dal aj tu štvrtú. Robocop 3 nie je zlý, povedal, by som, že iba o niečo slabší ako dvojka, takže zas takéto nízke hodnotenie si podla mňa vôbec nezaslúži. Stále to ma celkom dobré akčné a aj štýlové scény (samopal miesto ruky, Jetpack, zoskok autom s parkoviska), príbeh pokračuje tam kde skončila dvojka a opäť nechýba ani hrdinská Basilová hudba. Akurát tu chýba nejaký záporak s kým si to Robocop rozdal, pretože ten japonský nindža bol hodne slabý odvar. Prvá polka mi prišla ešte celkom fajn, ale v tej druhej to už moc nemalo čo ponúknuť. Obľúbený soundtrack: Robo Flies/ Rehabs Chase Marie. 55% - 3* ()

OG_Swifty 

všetky recenzie používateľa

Uz prvni dva dily nebyly po technicky strance zadny zazrak, ale teprve treti Robocop to vsechno dotahnul do naprostyho konce... Neni divu, ze od tohohle pokracovani dali ruce pryc temer vsichni zbyvajici herci (s vyjimkou dvou chudaku s hypotekama na krku) z puvodni serie a nahradili je tragedi typu japonce z teleshoppingu, semifinalistky Miss Suchy triko Edmontonu nebo vrah Ivety Bartosovy, kterej tu figuruje (stejne jako v realnym zivote) jako hlavni padouch. Muze se vam mozna zdat, ze prehanim, ale ne - je to skutecne kvalitativni skok asi jako kdyby pokracovanim Celisti bylo Zralokonado. Vulgarniho smrada z dvojky nahradila hodna chytra holcicka, ktera umi hacknout cokoliv, kdykoliv, jakkoliv v radu vterin - Old Mana (kterej asi uz umrel) nahradil bratr komisare Zibera - a neznamou sexy hodnou doktorku nahradila jinak neznama sexy doktorka. Ani Robocop uz neni co byval a ma vydrz jak sest let pouzivana baterka ze Samsung Galaxy - po zasahu jedinym granatem je vyrazenej z boje, pak ho nabijou a zase se hned vybije no proste bida... jeste stesti, ze sexy doktorka mu vyrobila jet pack / nabijecku a on tak stihl zachranit bandu bezdomovcu proti kombinovany armade antiglobalistu z Hamburku a sekuritakum Rychtarovy agentury. Jedna hvezda z milosti, treba za toho cernyho serzanta.. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Celá táto sci-fi/akčná séria o cyber-robotickom polišovi, ktorý chodí ako keby mal vibrátor v zadku, je veľmi slabá. Scenár, herecké výkony, filmové triky, komparz, kamera, prostredia... všetko stojí za hovno. No prvé dve časti sú aspoň ako tak pozerateľné. Ale čo sa deje v treťom pokračovaní je už naozaj vyložená sprostota. Robocopova hláška: "Skončili ste punkeri! Máte právo nevypovedať!" je tak trapná ako celý tento film. Takže ja ako starý punkáč mu odkazujem: "Choď do šrotu, kam už dávno patríš, ty plechový fízel. Si hanbou sci-fi žánru! A naviac: A.C.A.B. (All Cops Are Bastards!!!)." * ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Robert John Burke - (RoboCop) +++ Nancy Allen - (Anne Lewis) +++ Mario Machado - (Casey Wong) +++ Remy Ryan - (Nikko) +++ Jodi Long - (Nikkova mama) +++ John Posey - (Nikko otec) +++ Rip Torn - (The CEO) +++ Mako - (Kanemitsu) +++ John Castle - (Paul McDaggett) +++ Produkcia: Patrick Crowley +++ Scenár a námet: Frank Miller +++ ()

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Záverečná časť využíva otvorený koniec predchodcu. Vracajú sa staré postavy s výnimkou Wellera, ktorý spojil sily s Cronenbergom, vracajú sa staré problémy a OCP definitívne odhalí svoj zámer s projektom Delta City. Snímka je prekvapivo dramatická, zároveň si zachováva humor, nadhľad a pár vydarených záberov (Robocop stojaci pri oltári nad nehybným telom poručíka). Rovnako je prítomný trademark v podobe spravodajských vsuviek a hlášky nenásilne odkazujú na originál. Lenže je toho málo, lúhovanie použitého čajového vrecúška je citeľné, sklamal tiež protivník, chýba dravší a nápaditejší scenár. Čo pri sledovaní nepoteší je i náklonnosť k mladšiemu publiku, ktorá prináša bezpohlavné, niekedy až komické akčné pasáže. Po skončení filmu tak zostanú prevažne rozporuplné pocity z nevyužitého potenciálu načatej série. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (17)

  • I přes neustálé připomínání váhy a robustnosti RoboCopa (Robert John Burke) se vůbec nic nestane dveřím kostela, do kterých nalétne. (Armin82)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. května 1993 v Japonsku. (Varan)

Reklama

Reklama