Reklama

Reklama

Captain America: Zimný vojak

  • Česko Captain America: Návrat prvního Avengera (viac)
Trailer 2
USA, 2014, 136 min

Captain America bojuje s profesionálnymi zabijakmi, ktorí majú umlčať jeho snahu odhaliť obrovské sprisahanie skupiny zloduchov proti celému ľudstvu. V boji proti presile sa spojí s Black Widow, ďalšou superhrdinkou z tímu Avengers. Po odhalení skupiny sprisahancov a ich diabolského plánu na zotročenie všetkých obyvateľov Zeme požiadajú o pomoc nového spojenca, okrídleného superhrdinu Falcona. Čoskoro sa však ocitnú zoči-voči nečakanému a neporaziteľnému nepriateľovi, ktorým je maskovaný bojovník Winter Soldier.

Po katastrofických udalostiach, ktoré ochrancovia Avengers prežili v New Yorku, sa Steve Rogers, čiže superhrdina Captain America, utiahol do ústrania, pokojne žije vo Washingtone a snaží sa prispôsobiť modernému svetu. Keď však dôjde k útoku na jeho kolegu z organizácie S.H.I.E.L.D., zapletie sa do pavučiny intríg okolo pripravovaného sprisahania skupiny zločincov, ktorí si chcú podrobiť celú Zem. Spoločne s ďalšou superhrdinkou Black Widow, v súkromí Natashou Romanoff, sa Captain America pokúša odhaliť chystaný globálny útok, ktorého cieľom je zotročenie celého ľudstva a súčasne na každom kroku čelí útokom profesionálnych zabijakov, ktorí ho majú umlčať. Keď odhalia skutočnú šírku zákerného plánu nepriateľov Zeme aj ich identitu, Captain America a Black Widow povolajú na pomoc svojho okrídleného spojenca Falcona. Čoskoro sa však ocitnú tvárou v tvár nečakanému a veľmi zdatnému nepriateľovi, ktorým je maskovaný bojovník Winter Soldier. Pod maskou bojovníka na strane zla sa však skrýva muž, ktorého Captain America dobre pozná z minulosti, ba dokonca boli kedysi najväčší priatelia... Problém je, že jeho súčasní velitelia mu vymazali pamäť, aby zabudol na minulosť a on už nikoho nespoznáva. (TV JOJ)

(viac)

Videá (27)

Trailer 2

Recenzie (1 416)

novoten 

všetky recenzie používateľa

Prostředí i doba se mění, žánrově se zapomíná na jakýkoli idealismus, z počtu překvapivých zvratů přechází oči - a přesto je to zase na jedničku. V hlavní roli totiž zůstává oddaný srdcař, kterému nelze nefandit a kdybych měl do nějaké války naskočit, ať je to ta, kde mi po boku bude stát tenhle chlapík. Dokáže totiž vyjasnit stíny minulosti, prosvětlit houstnoucí budoucnost a ve spolupráci s úžasnou Black Widow a sympaťákem Falconem hláškovat v jednom kuse na pozadí dokonalé akce. Mnozí asi najdou v tomhle komiksovém světě spoustu chyb, ale já se mezi ně nezařadím. Šestá pětihvězdná Marvelovka v řadě totiž není náhoda. ()

Mertax 

všetky recenzie používateľa

Lepší než jednička, ale hodně jiné – vážnější, temnější. Zápletka má atraktivní přesah a lze ji chápat jako nabitý blockbusterový komentář k aktuálním skandálům (špionáž ze strany USA), jenže bojové scény jsou velice chaoticky sestřihané a kamera vratká, což jistě podporuje dojem, že Captain spěchá a čas na něj tlačí, ale 136 minut je i na záchranu světa příliš. Přímo v kině je to zábava plná vjemů, ovšem hodinu po zhlédnutí dojmy nečekaně rychle vyprchaly.../// 3D k ničemu a Bouček občas tahá za uši, druhá potitulková scéna nadbytečná, Evans herecky nevýrazný – ovšem tílko a bicepsy výsledný dojem zlepšují. 65 %. [Kino, 3D, dabing] ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ďalší ultimátny marvelácky zásah do čierneho. Je neskutočne zábavné sledovať ako sa jednotlivé comicsovky dokázali vymaniť spod úspechu spoločnej tímovky. Marveláci v súčasnosti disponujú brutálnym arzenálom materiálu na ďalšie desaťročie, takže sa máme na čo tešiť. Rôznorodosť samotných hrdinov je však priepastná a ďalšiu tímovku je preto potrebné oddlialiť a netreba to siliť. Žiadne hluché obdobie ale nehrozí a jednotlivé príbehy najznámejších bijcov tak na seba nenechali dlho čakať. Na moje prekvapenie práve najnevýraznejší hrdina marveláckych filmov spred roku 2012 sa dočkal zatiaľ najkomplexnejšieho pokračovania a svojou zápletkou, záporákom a znamenitou akciou nemal ďaleko aby sa vyrovnal práve spomínanej tímovke. Nakoniec známe vedľajšie comicsové postavy dostali zelenú a tak sa nieje čomu čudovať. Odmyslieť si schopnosti superhrdinov, stretávame sa s veľmi vyzretým politickým thrillerom, ktorým sa tvorcovia určite snažili priblížiť serióznejšiemu divákovi a ja si myslím, že svoj účel to splnilo. Pri pokladni však platíme hlavne za to, že chceme vidieť našich obľúbencov v plnej paráde a to som naozaj dostal. Nielenže akcia dostáva aj odo mňa tie najhodnotnejšie superlatívy a ponúka všemožné pohľady, ale hlavne práca s kamerou je fenomenálna a ku klišé sa počas naháňačiek, prestreliek a súbojov skĺzne naozaj len sporadicky. Jediným mínusom je zbytočný tretí rozmer. Charaktery postáv zhládnuté štandardne na výbornú, Chris Evans sa so svojim oštítovaným hrdinom naozaj zžil, tlieskam Redfordovmu výkonu a Marvelu, že sa podarilo naverbovať takúto osobnosť. Takže odo mňa preveľká spokojnosť a myslím, že úspechy v pokladniach dajú zelenú ďalších experimentom v budúcnosti a ja sa čím ďalej, tým menej obávam nejakého mega-failu. 95%. ()

Douglas 

všetky recenzie používateľa

Nikdo zřejmě nepochybuje o tom, že druhý Kapitán Amerika bude velký hit, a to navzdory zdánlivému Kapitánovu „otloukánkovství“ v avengerské partě, kde se jeho skautíkovský přístup jeví coby poněkud vyšlý z módy. Nabízí se ovšem otázka: je to i dobrý film? Jednoduchá odpověď: ano. Složitější odpověď: ačkoli na první díl koncepčně navazuje, je v tolika ohledech odlišný, že by jej mohli ocenit i lidé, kteří první Kapitánovo dobrodružství zamítli. Nejsložitější odpověď: najdete zde. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Já se picnu. První marvelovka, u které jsem po všech těch předchozích průměrnostech rezignoval na návštěvu kina, a samozřejmě se z ní vyklube ta zdaleka nejlepší! Nejzajímavější scénář, nejsvižnější tempo a dialogy, nejlépe nadávkovaná a nejefektnější akce a Scarlett vystrčená dopředu byla sexy jako nikdy. Žádná postava neotravovala, ani na chvíli jsem se nenudil, dokonce i ten stupidní štít tvůrci těží, co to jde, takže jsem ho chtě nechtě vzal na milost. A TĚCH ZABITÝCH LIDÍ! Fakt našlapaná jízda. Už jsem si nemyslel, že to kdy řeknu, ale - klobouk dolů, Marvel Studios. Takhle by to mělo vypadat vždy. ()

Galéria (215)

Zaujímavosti (140)

  • Ve trailerech mají Helicarriery na sobě čísla 65, 42 a 88, ale ve filmu mají na sobě napsáno IN-01, IN-02 a IN-03. (Technical58)
  • Winter Soldier (Sebastian Stan) ve filmu používá československý samopal vz. 61, známý jako "škorpion". (slavja05)
  • Zápisník Steva Rogerse (Chris Evans) obsahuje fenomény, které během svého zmrazení "prošvihl". V seznamu je doslova uvedeno "Moon Landing, Berlin Wall (up+down), Steve Jobs (Apple), Disco, Thai Food, Star Wars/Trek, Nirvana (band), Rocky (Rocky II?)." V některých zemích se tento seznam liší. (aniabo)

Súvisiace novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (viac)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (viac)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (viac)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (viac)

Reklama

Reklama