Reklama

Reklama

Vyznamenaný vojenský veterán  Frank Vega (Danny Trejo) sa vracia domov z Vietnamu. Spoločnosť, pre ktorú spolu s ostatnými mužmi bojoval a krvácal, sa mu obráti chrbtom. Zavrhnú ho aj jeho najbližší a Frank zostáva sám, bez práce aj bez lásky. O niekoľko rokov neskôr sa v autobuse zastane starého černocha a ochráni ho pred šikanou partičky miestnych skinheadov. Vďaka tomuto incidentu sa Frank znova stane hrdinom. Ľudia si ho znovu začnú vážiť, no aj o toto šťastie čoskoro príde, pretože onedlho zavraždia jeho najlepšieho priateľa Klondikea (Harrison Page). Keďže polícia o prípad nejaví najmenšiu pozornosť, Frank sa rozhodne vziať spravodlivosť do vlastných rúk a vydá sa sám po stopách zabijaka. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (235)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Veterán je jasným důkazem toho, že pokud nechcete začínat život až po šedesátce, tak je lepší si s lákavou přihláškou do US Army vytřít jistou část těla obvykle umístěnou mezi zády a stehny. Frank Vega však v mládí cítil nutnost zachraňovat neexistující americkou demokracii v hlubinách vietnamské džungle a tak si alespoň zpříjemnil důchod internetovou slávou při mlácení tupých hlav. Mne tedy tento prťavý leč dostatečně rozzuřený hispánec hodně bavil, i když jeho rozvážné stíhání vraha klasickou emhádou považuji za celkem slušný úlet. A vysvětlí mu už konečně někdo, co je to ta fleška? ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Zničil si nám život. Šikanuje nás každý nad šesťdesiat.“ Absurdný film. Vlastne ani neviem, či to mala byť sranda, alebo to bolo myslené vážne (z niektorých motívov – smrť priateľa, vojnová trauma – som mal dojem, že to mysleli vážne!). 68-ročný Danny Trejo v kraťasoch, bielych ponožkách natiahnutých až kamsi ku kolenám a samozrejme nesmie chýbať ľadvinka. Všetkých hajzlov suverénne a bez váhania mláti a mladé ženy mu padajú ku kolenám napriek tomu, že je medzi nimi asi 40-ročný vekový rozdiel a že nie je prachatý. V podstate skoro určite TOTO preboha NEMOHLO byť myslené vážne, ale faktom je, že hoci to zrejme skutočne bolo myslené ako sranda á la Machete (ktorá sa mi páčila), v skutočnosti to de facto žiadna veľká sranda nie je. Je to skôr poriadna nuda. Nesmial som sa v podstate vôbec, akčné scény sú dosť strašné a je vidno, že strihač s kameramanom sa museli riadne zapotiť, kým dali dokopy akčné scény, v ktorých starý, ťažkopádny, vcelku nechtiac smiešny a meter 67 vysoký Trejo na počkanie mláti o 30 rokov mladších, 100 kíl ťažších a meter vyšších grázlov. Fascinujúca bola aj jemne povedané odfláknutá policajná obhliadka miesta činu. Sa čudujem, že policajti našli aspoň mŕtvolu. Ron Perlman je tu cca 3 minúty. A Charlesa s. Duttona, môjho miláčika z Votrelca 3 a Tajomného okna, som ani nespoznal. ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Franka Vegu volajú Bad Ass ( Danny Trejo s fidelovskou bradou ) a je to akčný hrdina ako vystrihnutý zo starého žurnálu. Tento film si zmýlil storočie, lebo táto jazda je príliš toporná a jednoduchá. Za zjavné prešľapy ( je ich viac ako dosť ) treba poďakovať režisérovi, ktorý by mal radšej točiť reklamy. Jedinou záchranou sú niekedy vtipné dialógy a hlášky, ktoré navzdory chybám, robia film prijateľným. Slabší priemer. ()

ywo666 

všetky recenzie používateľa

No to bol film. Totálne otrepaný námet obohatený o niekoľko originálnych prvkov. Je to celkom zlé. Ale pre mňa lahôdka. Užil som si aj akciu aj hlášky a pár krát som sa dobre zasmial. Pár vecí je vskutku cool. A pár vecí sa vymyká stereotypu. Režisér pár krát načrtne niečo, čo sme už tisíckrát videli a potom to zmení. Oveľa lepší film ako by sa niektorým na prvý pohľad mohlo zdať. Niekto napísal do diskusie, že odpad mohol dať len človek, ktorý to nevidel (alebo to nemal čo pozerať). U mňa za 4*. Rozhodne sa nejedná o počin, ktorý by vyšumel po pár dňoch do stratena. Neskutočné ako Trejo naštartoval kariéru po 65. ()

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Akce 8/10/// PLUS: úplně mě to vtáhlo a pohltilo, Macheta opět v akci, tedy pardon Frank Vega, který je takový civilnější, lidštější, je to správňák a slušňák, který umí pozdravit, chránit slabé a nevinné, ale taky pěkně rozmašírovat ksichty všem šmejdům, i v českém dabingu je film drsný a nahláškovaný, občas je pohled na hlavního hrdinu úsměvný, ale v dobrém slova smyslu MÍNUS: závěr mohl být možná ještě "výbušnější", už jsme si zvykli na víc, škoda, že Ron Perlman měl v zásadě malou a nepodstatnou roli, občas mi to přišlo lacinější a na choreografie současných akčních filmů, zvláště těch Asijských to taky nemá/// Shrnutí: Neřeknu, že je to velké překvapení, protože jsem čekal, že to bude dobré a na film jsem se těšil, nicméně jsem překvapen přístupem tvůrců a tím že dokázali z Dannyho Treja dostat další možná ikonickou postavu, kterou je snadné si oblíbit, protože se s tím prostě nese*e. Rád si dám pokračování./// Celkem 82%/// ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (11)

  • Tričko s nápisom "I Am A Motherfucker", ktoré mal v autobuse na sebe Frank Vega (Danny Trejo), je identické s tým z videa na YouTube. (beso74)
  • Ve scéně, kde Vega (Danny Trejo) na basketbalovém hřišti hází na koš, koš ve skutečnosti netrefil, přestože tak scéna působí. (J*A*M*A*L)
  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama