Reklama

Reklama

Biografický príbeh inšpirovaný životom Chucka Wepnera, boxera ťažkej váhy, ktorý mal to šťastie, že sa v ringu stretol s legendárnym Muhammadom Alim... Na začiatku sedemdesiatych rokov Chuck boxoval v Bayonne, New Yersey. Nebol štýlovým boxerom, ale v jeho prospech svedčili dve skutočnosti – dokázal prijať úder a mal dobré srdce. Raz Wepner bojoval v miestnej súťaži so súperom rovnakej úrovne, ale jeho výkon nestál za nič a dostal silnú ranu do oka. Vyzeralo to, že prehrá. Rozhodcovia mu radili, aby boj v nasledujúcom kole vzdal pre závažnosť svojho zranenia. Chuck však dokázal, že sa mýlia, keď vstúpil do ringu a v ďalšom kole vyhral knockoutom. Znie to neuveriteľne, ale práve týmto víťazstvom sa prebojoval do svetového rebríčka. To znamenalo, že mohol zápasiť na svetovom šampionáte v ťažkej váhe a stretnúť sa so špičkami vo svete boxu. Napokon Chuck Wepner boxoval pätnásť kôl v ringu s legendárnym Muhammadom Alim a stal sa žijúcou inšpiráciou pre filmovú sériu Rocky so Sylvesterom Stallonem. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (16)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Kto inšpiroval Stalloneho, kto inšpiroval vznik „Rocky“-ho? Kto bol skutočný Rocky? Aj na tieto otázky viac-menej dostaneme odpovede zo životopisného filmu Chucka Wepnera. Inak samotný film je spíš priemerný, s klasickými prvkami („sláva“, nevera, falošné prostredie, nová láska) a okrem L. Schreibera bez výraznejších hereckých výkonov. R. Perlman a N. Watts teraz zostali na vedľajšej koľaji. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Schreiber jako "reálný Rocky" má až dost charisma táhnout hlavní roli, potěší pár dalších známých herců a je to celkem pěkný 1970s retro (včetně zápasu Ali X Wepner), ale upřímně, ten samotný obsah vystačí tak akorát na průměr - v honbě za slávou být dobrosrdečný moula debil, mrhat život a padnout na držku, nějak se poučit, mi přijde stokrát ohraná story a co z ní. Ale zlý to není a neurazí. Řekl bych, že se sklenkou whiskey na nějaký nudný zatažený večer možná až chytrá volba. ()

Reklama

filipvrbik 

všetky recenzie používateľa

V první polovině to působí jako slušná komedie, nebo parodie na Rockyho - bohuželv druhé to hodně zhořkne a je to jen ubohou parodií sebe sama. Takhle si životopisný film nepředstavuju, je obecně podivný - neumí si vybrat žánr (taky tomu nepomáhá český název, čekáte bombu film a příjde průměr, navíc je vyzrazen děj- americké prosté "Chuck" je mnohem lepší). Taky nevím jestli se do hlavní role hodil starý Liev Schreiber. No prostě mám rozporuplné pocity, protože jink scénář zajímavý, i když filmy o Rockym Balboovi byly a jsou někde úplně jinde....50% ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Ono je to také. Po filmovej stránke celkom v pohode. Nehovorím, žeby sa nedalo vytrieskať viac. Dej je ale ako na hojdačke. Hlavne čo sa divákových emócií týka. Raz s ním súcitíte, raz mu fandíte a potom sa vam sprotivý. Tých príbehov, ako sláva a drogy zničia úspešného človeka holyúd produkuje ako na bežiacom páse a je to otravné. A smutné. Malo to však solídnu atmosféru a nenudilo to. Objektívne dve, ale za skutočný príbeh a nové informácie o ťažkej váhe 3 z 5 ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Taky obyčajný film o obyčajnom boxerovi, ktorý bol na začiatku predlohou pre Rockyho, ktorý si ale vydobyl svoju vlastnú slávu. Zato Chuck sa z tých svojich 15 minút slávy snažil neúspešne žiť väčšinu svojho života, kým si uvedomil, že to je blbosť a nakoniec začal sekať latinu. Pekné ale obohraté ponaučenie. Film našťastie podržal Liev Schreiber, ktorý vola uneseného trochou slávy stvárnil celkom sympaticky a tak to čakanie na to kedy sa spamätá je síce občas nudné ale nie neznesiteľné. Takže výsledkom je celkom pohodový priemerný životopis jedného boxera. 5/10. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama