Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hračkársky kovboj Woody si bol vždy istý zmysom svojho života. Vedel, že na prvom mieste je dávať pozor na dieťa, či už to bol chlapček Andy alebo dievčatko Bonnie.   Problém však nastane, ked si Bonnie v škôlke vlastnoručne vyrobí Vidlíka - figúrku z plastovej vidličky. Ostatné hračky ho doma radostne privítajú, Vidlík je však vydesený a tvrdošíjne trvá na tom, že patrí medzi odpadky. Woodyho čaká neľahkáúloha presvedčiť ho o opaku. Navyše sa rodina vyberie na výlet a našej partii hračiek hrozí rozdelenie, možno dokonca navždy… (Saturn)

(viac)

Videá (20)

Trailer 2

Recenzie (375)

HAL 

všetky recenzie používateľa

Předchozí díl Toy Story byl tím nejlepším, potenciál tahle série tedy zjevně má - ale čtyřka ho dokázala solidně zazdít. Silně nezajímavý film převařující stará témata, staré postavy, a starý humor. Všechno je tu k uzoufání nudné, no naštěstí aspoň ne k uzoufání trapné, což se jinak animákům pro nejmenší stává taky běžně. Zbytečnost, dokonce i na Pixar, který býval nadhodnocovaný i v dobách kdy ho ještě neprznila Disneyho mašinerie. 5/10 ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Pixar to napodiv v ďalšom (zdanlivo) zbytočnom pokračovaní tentokrát zvládli, že im niet čo vytknúť. Nad Toy Story skrátka niekto tam hore drží ochrannú ruku. Uveril som im, že už ukončené potrebovali ešte dokončiť... a dobré to bolo, sebestačné a poctivé. Zbytočnejšie než trojka a predsa nie úplne zbytočné. Tým ale tento svet naplnili po okraj, dúfam, že sú si toho vedomí. (i keď - kto vie...?) ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Toy Story 4 si ma získavala pomalšie, asi najpomalšie zo všetkých top Pixaroviek, nakoniec sa jej to ale podarilo. Tvorcovia majú totiž všetko opäť perfektne premyslené a smerujú k jasnému, logickému koncu. Hračky v tomto fikčnom svete sú v podstate najtragickejšie bytosti, pretože nestarnú, kdežto ich milovaní, rozumej deti, áno a musia sa stále prispôsobovať novým podmienkam. A asi preto sa dá Toy Story nakrúcať donekonečna, čím môžem parafrázovať aj Buzzov výrok na margo pocitu z tohto filmu a vlastne aj celej série. Hračky ale zrejú vo vnútri a ak boli v jednotke povedzme že puberťáci, teraz sú už dospelí ľudia. Ono tá nesmrteľnosť je predsa len z istého uhla pohľadu prekliatie, pretože za význam svojho bytia musíte stále nanovo bojovať. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Poradie filmov zoradených podľa kvality zážitku od najlepšieho k najhoršiemu je Toy Story 3, Toy Story, Toy Story 4, Toy Story 2. Aby ste si naplno užili najlepší diel série, teda trojku, tak je potrebné vidieť jednotku. Ostatné filmu sú vlastne nadbytočné. Štvorka má, vzhľadom na rok výroby, jednoznačne najlepšiu animáciu, ale inak vo všetkých iných aspektoch zaostáva. Príbeh v podstate kopíruje trojku. Len tu chýba kvalitný zloduch a na miesto hýrenia nápadmi sa tu tryská vzťahovými dojákmi. Hlavným pozitívom je Vidlík, ktorý bavil svojim obsedantno-kompulzívnym postojom k odpadkovým košom. Najväčší priestor dostáva Woody, teda sa vlastne nejedná o rozlúčenie s hračkami, ale len s jednou hračkou, ktorej zopár ostatných pridŕža klobúk. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Prvý krát nedávam Toy Story plný počet. Spomínam si keď som pred 9 rokmi pozeral trojku. To bola jazda. Každú scénu som žral, aj keď som mal už 21 rokov. Toto v podstate ušlo, ale príbeh je veľmi slabý. Alebo proste nudný. Vidlička bol skvelý nápad a tiež bláznivý, ale pred polkou filmu sa úplne z filmu vytratil. A viac to bolo o ryšavej Gabby. Vtipy boli veľmi slabé, vlastne som sa len usmieval, ale ani raz nesmial. A tu v tejto snímke sa hračky nedostali až do takých problémov ako v minulých dieloch. Buzz mal absolútne mizerný priestor. Je to môj obľúbenec, ale absolútne mizerný scenár pre jeho postavu. A dokonca som medzi ním a Woodymu necítil žiadne priateľstvo - žiadne spojenie, proste nič. A aj ostatné staré hračky sa akoby vytratili. Ani neviem že by tam bola rodinka zemiakov. Rex mal jeden "štek". Celkom sklamanie. Ale i tak si prajem aby napríklad o ďalších 9 rokov bola 5.časť. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (22)

  • Tom Hanks (hlas Woodyho) začal nahrávať hlasy už v decembri 2015 a súčasne sa venoval natáčaniu filmu Sully: Zázrak na rieke Hudson (2016). Dabovanie Woodyho mu podľa jeho slov prišlo fyzicky náročnejšie než štvorhodinový tréning brušných svalov. (WalterIK7)
  • Severoamerické tržby byly 434 milionů amerických dolarů, celosvětové pak 1073,8 mil. (NIRO)

Súvisiace novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (viac)

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (viac)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené