Reklama

Reklama

Film sa inšpiroval neuveriteľným, ale pritom skutočným príbehom aljašského policajta Jacka Halcombea, ktorý zrealizoval svoj vlastný, súkromný plán, aby dolapil vraždiacu beštiu - sériového vraha Roberta Hansena, ktorý sa už trinásť rokov úspešne skrýval.
Keď sa v Anchorage začnú hromadiť telá zavraždených prostitútok, na mesto padne strach. Hoci policajt Jack Halcombe riskuje vlastný život, vydá sa na vlastnú päsť nájsť zabijaka, aby tak zabránil ďalším vraždám. Keď získa informácie od sedemnásťročnej Cindy Paulsonovej, ktorej sa ako jedinej podarilo zabijakovi ujsť, je mu konečne na stope. Podarí sa mu ale vraha chytiť včas, skôr než zomrie ďalšia obeť? (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (342)

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

Po všech stránkách rutinní kriminálka s nezbytným strejdou štětkokuchem, napětím na bodu mrazu a sbírkou okoukaných žánrových klišé. Pozitivním jevem určitě je, že jde zase jednou o film, v němž není afektosaurus Nicolas Cage směšně trapný. Dokonce si ani nepřejete, aby po pěti minutách umřel a roli převzala cvičená opice - zanedbatelné plus. Finále o ničem, za Aljašku dík. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Průměrný kriminální film o sériovém vrahovi mladých prostitutek, natočený na motivy skutečných událostí, který nad průměr vyzdvihuje několik hezkých záběrů aljašské přírody, ale hluboko do bahna podprůměru ho stahuje naprosto otřesná ruční kamera, za kterou by se patřilo tomu dementovi, který jí držel, mnohočetně zpřerážet obě pazoury. Nicolas Cage působí unaveně a nevýrazně, nemyslím že je to ten typ herce, který s přibývajícími léty zraje jako víno, ale naopak už má asi svá nejlepší herecká léta za sebou. Líbil se mi ovšem výkon Johna Cusacka, vraždícího psychopata zahrál dobře a věrohodně. Nečekejte ovšem příliš akce a napětí, pokud tedy pro vás není akční a napínavé neustálé sledování osudů jedné hodně ošklivé a hodně hloupé šlapky, prošpikované spoustou patetických a sladkobolných keců. Trochu překvapující je úplně samotný závěr, ve kterém jsou formou fotografické prezentace "představovány" skutečné Hansenovy oběti. Je to existenciálně silné a zajímavé, a zároveň možná tak trochu nekrofilní. Nebýt té úděsné kamery, dal bych filmu tři hvězdy. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Na Aljaške vyčíňa sériový vrah, ktorý si svoje obete vyberá z pomedzi prostitútok. Polícia na čele s agentom Glennom tuší kto je ich cieľom, no nedisponujú žiadnymi dôkazmi za pomoci ktorých by ho usvedčili. Šanca prichádza v prípade mladej 17 ročnej dievčiny, ktorej sa ako jedinej podarilo zo spárov zabijaka ujsť. Ľahko nadpriemerný thriller podľa skutočnosti. Popravde jediné čo ma na tomto filme sklamalo, bol fakt, že divák hneď od začiatku poznal identitu vraha. Týmto krokom režiséra sa úplne vytratilo napätie z rozuzlenia príbehu. Skôr ako o thriller, ide o kriminálku v ktorej sa najviac času venuje hľadaniu stôp. Dúfal som, že budú vysvetlené dôvody prečo vrah konal tak ako konal. Ako napríklad v kultovom snímku Sedem či menej úspešných thrilleroch, Vraždy podľa Judáša, 8 MM či Zberateľ bozkov. ()

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Nicolas Cage v krimi Frozen Ground a po delší době zahrál opravdu, tak jak umí. Konečně nějaký snímek, který aspoň trochu vyniká a neřadí se jen do obyčejného průměru. Jde sice jen o krimi, ale podle skutečné události, což je vždycky trošku lepší zážitek. John Cusack v roli vraždící zrůdy Roberta Hansena byl také dobrý. V tomto filmu je vidět opravdová práce policie a pokud prostě nechtějí, tak to dopadá tak, že třináct let mizí šlapky, bez povšimnutí a nachází se postupem času mrtvé .. 7/10 = 73% ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Klasický krimi thriller modernej doby so scenárom podľa skutočnej udalosti. Síce som od nadšenia neskákal na stoličke, ani mi film neochromil moje zmysly, dokonca by sa tu našlo aj pár nudnejších miest, v ktorých tempo ide rapídne dolu, ale všetko je vynahradené perfektným prostredím a výborným hereckým duetom: Cage-Cusack. Myslím, že nadpriemer si tento snímok zaslúži. 70/100 ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (24)

  • Dve skutočné obete Roberta Hansena neboli nikdy identifikované. Pozostatky jednej ženy sa našli v roku 1980, druhej v roku 1984. (Arsenal83)
  • Keď Halcombe (Nicolas Cage) prezerá spisy v súvislosti s nezvestnými dievčatami, fotografie, ktoré si prezerá, a tie neskôr na stene na policajnej stanici, sú všetko skutočné obete, s výnimkou postavy Vanessy Hudgens. (Arsenal83)
  • Johna Cusacka už nudilo dostávať ponuky na roly v romantických komédiách, ktoré mu nesedeli, a tak s radosťou prijal úlohy sériového vraha v tomto filme a tiež v Reportér (2012). (Arsenal83)

Reklama

Reklama