Reklama

Reklama

Na tichom predmestí mestečka Glenview v Ohiu sa stane zločin. Preto jeden z najaktívnejších obyvateľov Evan Trautwig (Ben Stiller), ktorý svoje mesto nadovšetko miluje, sa rozhodne založiť vlastnú domobranu nazvanú Susedská hliadka. Hliadka má na mestečko a jeho obyvateľov dávať pozor, aby doň nevnikol žiaden nekalý živel. Pridajú sa k nej aj traja Evanovi kamaráti, aj keď nemajú také ušľachtilé dôvody ako on. Bob (Vince Vaughn) chce predovšetkým uniknúť rodinnému stereotypu, chce sa zabávať a Susedskú hliadku berie ako dobrú výhovorku na to, ako sa dostať von s chalanmi na pivo a zabaviť sa pri hazardných hrách. Tučného chalana Franklina (Jonah Hill) vyhodili zo školy a tak sa rozhodol, že si splní sen a pridá sa k policajnému zboru. Tam ho ale nezobrali s vysvetlením, že je vražedným maniakom. A tak chce prostredníctvom Susedskej hliadky všetkým a predovšetkým polícii dokázať, čo v ňom je a akú chybu urobila polícia, že ho neprijala do svojich radov. Jamarkus (Richard Ayoade) sa do Glenview práve nasťahoval. Po štrnástich rokoch manželstva sa šťastne rozviedol, čím získal veľa voľného času a nevie, čo s ním. Do Susedskej hliadky sa pridal v nádeji, že im raz zavolá mladá krásna Aziatka a on ju bude musieť zachrániť a obšťastniť. Väčšina členov Susedskú hliadku neberie veľmi vážne. Iba Evan vidí sám seba ako dokonalý mravný vzor pre spoločnosť. Bohužiaľ jeho okolie tento názor nezdieľa a za chrbtom si z neho všetci obyvatelia Glenview uťahujú. Jedného dňa sa ale stane niečo, čím podarená partička bláznivej domobrany všetkým vytrie zrak. Pri jednej z obhliadok mesta narazia na odporných, škaredých mimozemšťanov, ktorí chcú napadnúť našu Zem. A od tohto okamihu je osud ľudstva iba v rukách neohrozenej, smelej a nešikovnej Susedskej hliadky. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (468)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

prosím vás, vysvetlí mi niekto, čo toto malo znamenať? odváži sa niekto ozrejmiť mi žáner tohto filmu? jeho zmysel, posolstvo? povie mi niekto, ako to, kurník šopa, tvorcovia mysleli? seth rogen a evan goldberg píšu ako na bežiacom páse a už niektoré ich silné diela, ktoré zveria do rúk osvedčeným režisérom a sú očakávateľné čierne kone, vykazujú miestami medzery, no aspoň je u nich jasné, že sa jedná o komédiu a človek sa aj párkrát zasmeje... a potom ako vedľajší produkt ich workoholizmu a grafomanstva na svet prídu zrejme aj scenáre, ako je tento, kde očividne scenáristi písali iný film, režisér nakrúcal iný film, maskéri pracovali na inom filme a herci hrali úplne iný film (jonah hill psychologický krimithriller, ben stiller rodinú tragikomédiu, vince vaughn estrádnu burlesku a richard ayoade... it crowd) - a výsledok je desivo rozbitý, nekoherentný, bizarne rozpačitý až rozporuplný a hlavne nezáživne nudný a divne mätúci - a aby som to zhrnul jedným slovom: zlý! ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Povedená komediální záležitost s explozivními gagy a absurdními situacemi, která rovněž zaujme sympatickými hereckými výkony a neotřele podávaným příběhem. Pokud tedy hledáte nenáročnou a zábavnou jednohubku na ospalé odpoledne, snímek The Watch je přesně tím pravým. Dobrá práce! „I have this one scenario in my mind. I kinda hope it plays out like this: young, sexy, Asian housewife, alone at night, frightened. A noise out by the trash cans. Best call the neighbourhood watch. I show up, look heroic, and then... get this - she sucks my balls.“ ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Po všech směrech nevýrazná a ostudně nevyužitá komedie, která má dobrý nápad (emzáci vs. nesourodá partička sousedů) i skvělé komediální herce, ale amatérského režiséra. Film je sice nenáročný a první půlka slušně utíká, (překvapivě zde sci-fi část, nehraje tak velkou roli) ale náznak vtipu či zábavy se prakticky nevyskytuje a jediné, čím si film alespoň trochu drží pozornost je dospělé pojetí (převážně vulgární mluva je na denním pořádku). Přesto je to ohromná škoda, protože to mohla být parádní zábava. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

ATTACK THE BLOCK zbožňujem. Toto je niekde úplne inde. Ale už z obsadenia mi bolo jasné, že to bude poňaté odlišne. Je to stret modernej nerdovskej komédie (Jonah Hill, Richard Ayoade ) a starej rodinnej (Ben Stiller, Vince Vaughn). Nie je to veľmi napínavé či smiešne, ale celý film príjemne plynie a má pár fajn scén a originálnych nápadov. Trochu vyváženejšie ako KRÁĽ SHOPPING CENTRA, menej drzé ako PAUL. Bavil som sa, ale nabudúce si pustím radšej niektorý z filmov Edgara Wrighta... ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Od účasti až trojice! známych vtipálkov akosi automaticky očakávate sprchu humoru. Tá sa bohužiaľ nedostaví. Scenár nie je bohviečo, ale pri troche snahy by sa z toho dalo niečo vytrieskať. Očividne sa však nikto nesnažil. Sci-fi prepojenie beriem, ale hlavne od účasti Bena Stillera som si sľuboval podstatne viac. Slabý priemer na jedno pozretie, ktoré rýchlo vyfučí z hlavy. 40%. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (10)

  • Do role Jamarcuse tvůrci zvažovali obsazení Chrise Tuckera. (ČSFD)
  • Dres, který je ve filmu pověšen na stěně, patří týmu NHL Columbus Blue Jackets. (Lembi4)

Reklama

Reklama