Reklama

Reklama

Na tichom predmestí mestečka Glenview v Ohiu sa stane zločin. Preto jeden z najaktívnejších obyvateľov Evan Trautwig (Ben Stiller), ktorý svoje mesto nadovšetko miluje, sa rozhodne založiť vlastnú domobranu nazvanú Susedská hliadka. Hliadka má na mestečko a jeho obyvateľov dávať pozor, aby doň nevnikol žiaden nekalý živel. Pridajú sa k nej aj traja Evanovi kamaráti, aj keď nemajú také ušľachtilé dôvody ako on. Bob (Vince Vaughn) chce predovšetkým uniknúť rodinnému stereotypu, chce sa zabávať a Susedskú hliadku berie ako dobrú výhovorku na to, ako sa dostať von s chalanmi na pivo a zabaviť sa pri hazardných hrách. Tučného chalana Franklina (Jonah Hill) vyhodili zo školy a tak sa rozhodol, že si splní sen a pridá sa k policajnému zboru. Tam ho ale nezobrali s vysvetlením, že je vražedným maniakom. A tak chce prostredníctvom Susedskej hliadky všetkým a predovšetkým polícii dokázať, čo v ňom je a akú chybu urobila polícia, že ho neprijala do svojich radov. Jamarkus (Richard Ayoade) sa do Glenview práve nasťahoval. Po štrnástich rokoch manželstva sa šťastne rozviedol, čím získal veľa voľného času a nevie, čo s ním. Do Susedskej hliadky sa pridal v nádeji, že im raz zavolá mladá krásna Aziatka a on ju bude musieť zachrániť a obšťastniť. Väčšina členov Susedskú hliadku neberie veľmi vážne. Iba Evan vidí sám seba ako dokonalý mravný vzor pre spoločnosť. Bohužiaľ jeho okolie tento názor nezdieľa a za chrbtom si z neho všetci obyvatelia Glenview uťahujú. Jedného dňa sa ale stane niečo, čím podarená partička bláznivej domobrany všetkým vytrie zrak. Pri jednej z obhliadok mesta narazia na odporných, škaredých mimozemšťanov, ktorí chcú napadnúť našu Zem. A od tohto okamihu je osud ľudstva iba v rukách neohrozenej, smelej a nešikovnej Susedskej hliadky. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (468)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

To to bolo čo? Obsah som si prečítal ale len prvú polovicu, tak som vobec netušil, že to bude o mimozemšťanoch. B.Stillerov Deň Nezávislosti,tak to asi sotva. Zábavné to bolo ale len v par momentoch. B.Stillerovi a V.Vaughnovi dochádza dych, chceli zaujať trocha iným žánrom(Sci-FI) ale nestalo sa tak. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Máte nejaké odtlačky?“ – „Robíte si srandu? Kedy sme to podľa vás mali stihnúť? Sme tu len dve hodiny. Viete, koľko nám trvalo iba natiahnutie žltej policajnej pásky okolo miesta činu?“ Úplná bieda. Frat Pack zrejme nadobro skončil (68-miliónová celosvetová tržba pri 68-miliónovom rozpočte, ehm). A ak nie, mal by. Stiller a Vaughn sa snažia, inak sa ale humor Frat Pack vôbec nehodí kombinovať so sci-fi zápletkou, pretože väčšinu času je to zlý sen. Občas sa dá vybrať vtipnejší kúsok, ale takých je skutočne málo a väčšinou je Susedská hliadka len nuda a nevtipná bizarnosť. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všetky recenzie používateľa

Neuvěřitelná opakuji neuvěřitelná kravina :D U žádného jiného filmu jsem si neřek tolikrát WTF?? jak u Sousedské hlídky!!! Upřímně rečeno, vůbec nechápu jak scénaristi mohli něco podobného splodit. Ben Stiller jako senior manažer svého super obchoďku ve městě, kde se je všechno super a všichni jsou super a kde se řeší vztahy a kde se stane vražda Stillerova mexického kamaráda, takže se rozhodne založit Sousedskou hlídku za účelem jeho dopadení. Dejme tomu, s tím problém nemám, ale přimíchejme do této substance další přísady - nepřátelské emzáky a vcelku nevskusný sprostý humor. Z toho už vznikne vcelku slušná bomba s jediným cílem a to zabít diváka!!!! Všechno to zabalme do víceméně nevtipných hlášek a komentářů a pospojujme to oslíma můstkama a máme zaděláno na pořádný průser!!! Tohle se vážně nepovedlo a film nefunguje tak jak má! Nic méně, mě dostal tento kousek do neskonálého údivu a to se jen tak nestává... ()

salalala 

všetky recenzie používateľa

Neškodná komedie, která neurazí, ale ani nijak zvlášť nepobaví. Hlavním problémem je, že děj nedrží moc u sebe a vtípky nejsou nikterak bláznivé, ale člověk se u nich spíš jen občas pousměje. Hlášky tu chybí úplně, což je škoda. Scénař tu moc nefunguje, protože některé věci nedávají moc smysl, ale naštěstí je to tak svižně natočeno, že to člověku moc nedochází. Ač je tu pár efektů, o ně tu nejde, protože odpovídají nižšímu rozpočtu. Ústřední čtveřice šlape, i když jediný využitý tu byl jen Jonah Hill, který si roli užívá, ostatní jedou jen na půl plynu a moc nezaujmou. Stiller je nevýrazný, Vaughn se snaží až moc a Aoyade je prostě podivín, na což se tu i dost hraje. Je fakt, že po doběhnutí titulků z člověka ten film vyjde a nic v něm nezanechá. Inspirace Predátorem a Vetřelcem je znát asi až moc. Naopak se musí ocenit na komedii poměrně krvavé scény, slušná atmosféra a asi dvě vyvedené lekačky. Snímek to špatný není, zároveň ale ani nijak ohromující, proto lehoučký nadprůměr a 60%. ()

ABLABLABLA 

všetky recenzie používateľa

Nehorázná blbost. Říkala jsem si komedie se Stillerem, Vaughnem a Hillem? To vypadalo sakra dobře...ale vyklubala se z toho ani ne moc vtipná ptákovina. Vážně, jestli jsem se párkrát usmála, ale rozhodně jsem se nesmála, a to bych od komedie čekala. Dobré mi přišlo akorát to, že Vaugh si to mohl vyřídit s mimozemským hajzlem, co usiloval o jeho dceru a že se z Jamarcuse vyklubal kámoš mimozemšťan...ale jinak trapné asi od 5. minuty až do konce. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (10)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v americkom štáte Ohio, tak filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v štáte Georgia. (MikaelSVK)
  • Režisér Akiva Schaffer začal na filmu pracovat okamžitě po odchodu z pořadu Saturday Night Live (od r. 1975). Nejdříve přibral do týmu Bena Stillera, kterému se jeho vize zalíbila. Poté do projektu vstoupil Vince Vaughn a Jonah Hill, jehož role mu byla částečně psána na tělo. Poslední herec měl být někdo ve Spojených státech neznámý a Schaffer vybral Richarda Ayoadea, který ho zaujal v seriálu Garth Marenghi's Darkplace (od r. 2004). Přes víkend zhlédl seriál Ajťáci (od r. 2006) a v pondělí nabídl Ayoadeovi roli. (Brousitch)
  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Hoodlom dad. (tarponko)

Reklama

Reklama