Reklama

Reklama

Lenny

  • USA Lenny
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nezvykle otevřený, nic nezastírající životopisný snímek pojednává o slavném americkém baviči Lennym Bruceovi, který holdoval drogám, přisprostlým vtípkům a posléze se vrhl na politické útoky. To vše jej přivádělo do konfliktu s prudérními spoluobčany i zákonem. Vynikající herecký výkon Dustina Hoffmana v titulní úloze hraničí až s jakýmsi souzněním s představovanou osobností. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (68)

PogoJoe 

všetky recenzie používateľa

Dustin Hoffman exceluje, ale hraje postavu, která mi přišla strašně moc nesympatická. Lenny Bruce byl takový kecal a rejpal, co měl smůlu, že žil v tak prudérní a pokrytecké době, proti čemuž bojoval, ale když si člověk začne s drogama a je tak slabý, že nedokáže přestat, tak obvykle dobře neskončí... Na tenhle film jsem se dodíval s obtížemi a přerušovaně a rozhodně už ho nechci nikdy víc vidět. Debilních lidí a negativismu je v reálu až až, filmy se chci hlavně bavit... ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Sú typy klasických životopisných filmov. Jednoduché prerozprávanie života a vtedy to musí byť niečo naozaj extra aby to malo pre niekoho zmysel. Ten by ale Lennyho život asi nemal, takže aj spôsob a šablóna akou je film natočený dokonale diváka navnadí. Ale až postupne. Najprv dokonale dokáže diváka vcítiť a pochopiť zmýšľanie tohto nepochopeného baviča až neskôr zostane priklincovaný k sedadlu ako ja. Perfektný Hoffman rozpráva životný príbeh, ktorý treba vidieť. 85%. ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Od Boba Fosse, jsem viděl oceňovaný muzikál "Kabaret" a "All that Jazz" a druhý zmiňovaný se "Lennymu" blíží nejvíce. Pochmurné vyprávění o slavném baviči (já ho popravdě vůbec neznám) je stejně pochmurné a troufám si říct i temné jako režisérova autobiografie ve ztvárnění Roye Scheidera. Bohužel mi však tento přístup neseděl a nebýt fenomenálního Hoffmana, který exceluje v každém záběru, asi bych film díky vlažnému až utahanému vyprávění protrpěl. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Dustinom Hoffmanom vynikajúco stvárnený príbeh Lenny Brucea, pri ktorom som mal pocit, že sledujem Hoffmanovu autobiografiu. Chvíľami mi prelínanie časových rovín pripadalo chaotické. Film má 35 rokov a dnes sa s výrazmi, ktoré boli dôvodom na Lennyho opakované zatknutia a pád, môžeme stretnúť pomaly aj v dopoludňajšom vysielaní pre mládež. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Lenny Bruce ( Dustin Hoffman ) dokázal strhnúť masy, bol nesmierne populárny, lebo rúcal vtedajšie tabuizované témy ako sex, homosexualita či rasizmus. Vyjadroval sa priamo, niekedy obscénne a hoci popularita rástla, pokrytecká spoločnosť mu robila problémy. Podľahnúť mesiášskemu komplexu býva ľahké, hoci v tomto prípade pádu pomohli skôr drogy a stres. Čiernobiely film je kombinovanou spoveďou jeho blízkych s vystúpeniami "one-man-show" a následných súdnych procesov. Je obžalobou nepripravenej spoločnosti v plnej miere tolerovať slobodu prejavu - absúrdne dokumentované v poslednom súdnom pojednávaní. Dustin Hoffman v prvej polovici 70-tych rokoch neochvejne stúpal do hereckých výšin a jeho Lenny je viac než výborný. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (4)

  • V rámci přípravy na roli si Dustin koupil kartičky, na něž si zaznamenával důležité informace, které o Lennym Bruceovi zjistil. Díval se na jeho filmy, četl knihy, hovořil asi se šedesáti lidmi, kteří Bruce důvěrně znali, a pečlivě se soustředil na postřehy o tom, jak by měl vypadat umělecký portrét postavy, která ještě nedávno žila. (Rocky62)
  • Pro Boba Fosse byl Dustin Hoffman jeho první volbou, proto mu také zaslal scénář. Přestože se Dustinovi scénář líbil, roli přijmout nechtěl. Foss však o něj usiloval natolik, že když se sním setkal v restauraci nebo ve společnosti, komediantsky padl na kolena a úpěnlivě jej prosil, aby roli přijal. (Rocky62)

Reklama

Reklama