Reklama

Reklama

Mladý kuchár Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidieť mŕtvych. Možno je to dar, možno prekliatie. Odd si nikdy nebol istý. Každej nemej duši, ktorá ho vyhľadá, sa ale snaží pomôcť. Niektoré duše túžia po spravodlivosti a prostredníctvom Odda pomôžu vyriešiť zločin, iní sa snažia zabrániť ďalšiemu zločinu. Keď sa v Oddovej reštaurácii objaví tajomný muž, mladík okamžite začne cítiť blížiacu sa katastrofu. Jediný dôkaz, ktorý má, je lístok vytrhnutý z kalendára s dátumom 15. augusta. Dnes je 14. augusta. Thomas sa musí mať na pozore, aby sa neprezradil. Neostáva mu totiž veľa času, aby zabránil tomu, čo sa chystá... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (218)

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,MÁM DAR, A MUSÍM HO POUŽÍVAT..…“ /// Vidí mrtvý lidi a Bůh ví, že to zvládá. Jako kdyby Cole Sear dospěl, pobral velkou dávku nadhledu a sbalil pěknou holku. Odd totiž vo mtvejch ví víc, než oni sami! Thrillerově hororová pohádka možná nejen pro teenagery. Ucházející efekty, našláplej a úspěšnej mladík, vyprávění jako videoklip – tedy v solidním tempu a příběh …. lehce strašidelnej a perfektně vodlehčenej. Taky je fajn potkat někoho, kdo je vidí a zároveň nečumět na debilní hororovou píčovinu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu Podivný Thomas, kterou v roce 2003 napsal Dean Ray Koontz jsem nečetl. 2.) Když najdu bránu do pekla nezdrhám, ale vcházím! 3.) Moje sny se plněj. (Vobčas… a spíš ty hnusný…). /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

wikked 

všetky recenzie používateľa

Mohla to být zábavná jednohubka, Yelchin se snaží, ale co dokázal Sommers se svými zkušenostmi vyplodit za dialogy? Nad tím zůstává rozum stát. U každé druhé věty jsem si musel zakrývat obličej a bylo vidět i na hercích, že mají problém nasoukat své repliky do scén a zachovat u toho správný výraz. Závěr v obchodním centru byl také celkem antiklimatický. ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Tak už nám aj bývalý hitmaker Sommers skončil medzi tvorcami direct-to-video béčok. Obávam sa, že ho čaká podobný osud ako Rennyho Harlina. A je mi to celkom ľúto. Niežeby Odd Thomas bolo nejaké veľdielo. Vlastne by mu to celkom pristalo ako pilotu k televíznemu seriálu. Ale stále je to svižná nadprirodzená teen detektívka s niekoľkými solídnymi hororovými scénami a nadupaným finále. Sommers mal vždy zmysel pre príbehy s dobrým tempom. Problém je v tom, že na prvý pohľad sympatické ústredné duo celý film nezavrie klapačku. Dej je prehustený dialógmi, a keď už postavy na chvíľu stíchnu, tak je tu hrdinov vysvetľujúci voice-over. Už po polhodine má človek chuť nejako vypnúť dialógovú stopu. No a fakt, že im uprostred natáčania došli prachy a na poriadne triky už nič nezostalo, je tiež vidieť. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Neobyčejný Odd Thomas je skutočne neobyčajný film. A rozhodne to nie je len jeho príbehom, konceptom, postavami a spracovaním. Trochu mi vadí že v žánrovom zaradení filmu chýba aj fantasy a komédia, pretože už vďaka samotnej zápletke a množstvu hlášok a komických situácií sem rozhodne spadá. Poďme však ďalej. Odd Thomas je film rozhodne zaujímavý, a že sa u neho budete nudiť nehrozí. Teda pokiaľ nie ste prežraný všetkými tými duchárskymi kriminálnymi seriálmi zväčša nevalnej, ale miestami vysoko nadpriemernej kvality. Hlavným problémom Odda Thomasa je od určitej fázy prílišná roztriešťenosť príbehu, mierna prekombinovanosť a aj miestami dosť zlý strih. Inak sa jedná o celkom dobrý, zábavný, ale aj napínavý a chvíľami strašidelný film, na ktorý zasa tak rýchlo nezabudnem. Akurát, že to malo o dosť väčší potenciál. Možno si zoženiem aj knihu. ()

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

Je libo film o pomatenci, jež pláchl z Bohnic a emigroval přes velkou louži? Naivní a rádoby vtipní kuchař amatér tráví dny tím, že každému druhému interpretuje svou pomatenost pomocí popisu duchů a svých super schopností, jež chápe jen jeho dívka (ta je přirozeně rovněž divná). Tatík pomatence je šerifem a svého syna využívá co by médiumse záhrobím, ale zároveň ho v každé nálevně pomlouvá, jak že je po matce diferenciovaný od zbylých sucharů. Pseudo drsňácký konec vám na tváři vykouzlí leda tak úšklebek, jež je poslední scénou vygumován stejně jako šprt po požití dvou rund čehokoliv alkoholického. 69% ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (7)

  • V karavane Boba Robertsona (Shuler Hensley) sa nachádza viacero podobizní a odkazov na sériových vrahov, ako napr. Jeffreyho Dahmera, Teda "Unabomber" Kaczynskeho, Johna Wayne Gacyho či Charlesa Mansona. (BlackTom)
  • Natáčení filmy bylo kvůli nedostatku financí na několik týdnu přerušeno. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama