Reklama

Reklama

Zúfalec

  • Česko Pokoření (viac)
Trailer 1

Šesťdesiatpäťročný Simon Axler (Al Pacino) je obdivovaný herec popredných divadelných scén, ktorý v živote stvárnil snáď všetky najvýznamnejšie postavy. Od svojich trinástich rokov nepozná nič iné len divadelné pódium. Zrazu z ničoho nič stratí schopnosť hrať a trpí záchvatmi demencie. Po niekoľkých katastrofálnych predstaveniach sa psychicky zrúti. Po incidente v divadle na Broadwayi a následnej hospitalizácii na psychiatrii sa vracia domov a uvažuje o samovražde. Odíde na farmu ďaleko od mesta, do odľahlého vidieckeho domu v Connecticute, kde sa snaží uprostred lesov nájsť pokoj, ale ani to sa mu nedarí. Keď nadviaže ľúbostný vzťah s Pageen (Greta Gerwigová), mladou amorálnou bisexuálnou dcérou svojej bývalej priateľky, jeho svet sa začne ešte väčšmi rozpadať. Podarí sa mu napokon obnoviť stratené sily a chuť do života, alebo tento románik bude jeho poslednou životnou katastrofou? (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (38)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Al Pacino a Greta Gerwig sú síce fajn, no tento film mi tak trochu pripomínal Birdmana (tou celou podstatou), a tak ma to napokon nijako výrazne zaujalo. Jediné čo ma bavilo boli asi len samotné postavy upadajúceho divadelného herca a mladej zmätenej lesbičky. Ale ako koncept filmu, no podľa to malo oveľa perspektívnejší základ, ktorý mohol byť prevedený určite zaujímavejšou a najmä epickejšou formou. Mňa to celé až príliš nudilo, no a by ma zaujímalo kde bola tá komédia, ktorá je písaná v žánrovom zaradení. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Vyzera to ako starecka verzia filmu Birdman a v ulohe herca za zenitom, ktory riesi svoju karieru, ale zaroven mu uz trochu preskakuje tu je stale famozny Al Pacino. Jeho vykon je uchvatny a je jedinym dôvodom preco vidiet tento inak dost priemerny a miestami nezazivny film. Chvilami je Pacino tak dobry az som sa bal, ci sa dozije konca zaberu. Vsetci ostatni herci su len figurkami do poctu. Filmu najviac skodi existencia Birdmana, ktora nazorne ukazala o kolko mohol byt vysledok lepsi. 5/10. ()

Reklama

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Slavný 65letý herec ztrácí paměť a přestává rozlišovat realitu od představ, takže si nabrnkne mladou přelétavou lesbičku (resp. ona sloví jeho), což mu dodá opět chuť do života. Párkrát jsem se absurdnímu průběhu nahlas uchechtl a Al Pacino jako vždy famózně válel, proto mě docela zajímalo, kam se zvláštně schizofrenní (senilní?) dramedie vyvine - aby onen vztah uzavřela jednou "rozchodovou" hádkou a šmytec, divně skončila. ()

mac000 

všetky recenzie používateľa

Al Pacino si zakoupil filmová práva k románu Philipa Rotha ihned po jeho vydání roku 2009. Jistě sázel na to, že postava stárnoucího herce Simona Axlera bude jako stvořená pro jednu z jeho expresivních hereckých kreací. A sázel správně. Stejně jako Simon Axler na jevišti nehraje své postavy, ale žije jimi, neboť vycházejí z jeho nitra, tak i Pacino nehraje Simona Axlera, on JE Simon Axler. Když k tomu přidáme dobře napsané dialogy, zručnou režii veterána Barryho Levinsona a zajímavý výkon „protihráčky“ Pacina, u nás méně známé Grety Gerwig, potom nám vyjdou necelé dvě hodiny skvostné podívané, které utečou jako voda. Více takových ! ()

DEXTER099 

všetky recenzie používateľa

The Humbling byl pro spíš než film tak taková divadelní hra nahraná na kameru.Pro Al Pacino to bylo asi silné téma a myslím,že je to i z filmu a jeho výkonu častokrát znát.Příběh o herci co ztrácí jak sám říká talent a zkouší se rehabilitovat o více jak dvě generace mladší dívka,která se stane jeho milenkou a i vzpruhou v tom pokračovat v divadelních rolích i když konec není zrovna z kolonky šťastných.Mě to moc nechytlo a tak za mě celkově 60 % a tři hvězd. ()

Galéria (96)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčelo se v George divadle v New Yorku. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu v Torontu 2014. (Terva)

Reklama

Reklama