Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hamletovský príbeh hľadania si svojho miesta v živote a postoja k svetu zasadený do rómskej komunity. Cigán je príbeh Adama, chlapca, ktorý sa po smrti otca pokúša prekročiť hranice rómskej osady a snaží sa zlepšiť život svojich súrodencov. Dostáva sa do konfliktu s rasovými, sociálnymi, kultúrnymi predsudkami i s nepísanými zákonmi vlastnej komunity. Okolnosti sa obracajú proti nemu... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (190)

E=mc2 

všetky recenzie používateľa

moooOhlo to byť o dosť lepšie. Mohol to byť druhý Milionár z chatrče. Šance sa tam ukazovali no pán režisér a scenárista sa toho nejako nechopili. Prečo si chlapec nepreboxoval cestu za lepším životom? Koho zaujíma prozaický život :) že jeho vysnívanú mu pretrtká nejaký chujo z čiech? To divák aby sa mal čoho uchopiť. Chýbajúca výstavba deja je tu nahradená akým si duchom tatka ktorá mu všetko vyzradí. Je to veľmi abstraktné. Šulíka mám veľmi rád. Jeho filmy obsahujú určitú atmosféru, ducha ktorého inde nevidno. Ale prečo nám náš romales vždy v určitej chvíli kuká do kamery? Viete že sa divák cíti pri takých záberoch zle? :) Pekné scený su tam s dresmi, inak je to dosť vtipný film. Najlepšia scéna je na záver. Človek má byť zhrozený ale rehoce sa o 106 :) Je to dobrá komédia ale človek sa nedostane tým cigáňom moc pod kožu. Motívy postáv su tiež ťažko pochopiteľné. Teda hlavne druhého tatka, prečo vražda, šak nie su milonári..mladého motívy su mi cudzie až na ten climax ()

Pethack 

všetky recenzie používateľa

Ambice byly, leč zůstaly nenaplněny. Předkládaný příběh vlastně ani není příběhem jako takovým, ale pouhou snůškou nejzjevnějších, nejotřepanějších a téměř se chce říct i nejklišovitějších pravd o fungování na okraji společnosti a neschopnosti, i když touze se z okraje vymanit. Plus pohádka o dobru a z,lu a lásce, i když všechno končí nepohádkovsky špatně. Plus krapet té kusturickovsky laděné tancovačky... ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Cigán sa tu bude mať dobre len vtedy, keď prestane byť cigánom..." Musím s istou ľútosťou oznámiť, že ide o jeden z najviac podhodnotených filmov na ktoré som na csfd natrafil. Naozaj 49% absolútne nezohľadňuje kvalitu filmu. Zahrňuje rasistický pohľad, pohŕdanie, nenávisť a celkovo všetko, čo s cigánmi súvisí, vrátane užívateľov, ktorí film vôbec nevideli a bezohľadne dávajú filmu odpad, len kvôli názvu Cigán. Sám nie som žiadny ich obdivovateľ, práve naopak, som voči nim veľmi kritický, no na druhej strane poznám kvalitný film a som ochotný načúvať aj cigánskemu príbehu. Hneď na úvod ma upútala nádherná hudba k filmu od V. Godára, ktorá by sa ani v hollywoode nemala za čo hanbiť. M. Šulík obsadil prevažne nehercov, ktorí ma však svojimi výkonmi udivovali a strčili do zadku aj profi hercov. Hlavná postava rezervy mal, ale výkon jeho nevlastného otca v zápornej roli bol výborný a presvedčivý. Príbeh bol zaujímavý, občas i vtipný a scéna vypočúvania na policajnej stanici bola určite inšpirovaná známou kauzou košických policajtov, min. ju veľmi pripomína. Táto scéna mohla byť vrcholom filmu, ale to by policajti museli hrať presvedčivo. Celkovo výborný film, len mu treba dať šancu. 80%. ()

jondoe 

všetky recenzie používateľa

Normalne som mal chvylku chut dat stryri hviezdicky, ale predca by to bolo moc a tri budu zasluzene. Pan Sulik si naozaj zasluzi uznanie. Velmi sa mi paci vo filme nic neprikrasloval. Natocil film o ciganoch z osady a vykreslil zivoty ludi, ktory ziju v inych podmienkach ako ostatby velmi hodnoverne. K pribehu sa vyjadrovat moc nejdem. Ten je poslabsi a aj preto som uchylil k trom hviezdickam. Rozhodne vsak stoji za to pozriet si to. Cakal som horsie a celkom ma to prekvapilo a aj pobavilo. Niektore hlasky si stobodove. ()

anderson odpad!

všetky recenzie používateľa

Pán režisér pochopil, že nakrúcať multikulti filmy je IN. Čo na tom, že sú lživé ? Hlavne, že budú ceny a festivalové "žranice". Keď sa pán režisér presťahuje do osady a bude mať túto "romantiku" na dennom programe, stavím sa, že jeho ďalší film už taký pozitívny nebude. (17.7.2011) A tí čo tu blábolia o rasizme u každého, kto nemá klapky na očiach, sú nepochybne takí čo živého cigána videli maximálne tak vo filme CIGÁNI IDÚ DO NEBA. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (10)

  • V osadě je možné všimnout si automobilu, který má volant na pravé straně místo na levé. (Claude Speed)
  • Snímek byl uveden na mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (VášaVF)

Súvisiace novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (viac)

46. ročník MFF Karlovy Vary

46. ročník MFF Karlovy Vary

19.06.2011

Od 1.7. do 9.7. se v Karlových Varech uskuteční nejvýznamnější filmový festival kategorie A ve střední a východní Evropě. Festival představí 178 celovečerních filmů, převážná většina z nich bude mít… (viac)

Reklama

Reklama