Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď sa mystik a "zázračný mních" Grigorij Rasputin objavil na cárskom dvore v Sankt Petersburgu, pre mnohých to bolo veľké prekvapenie. Keď však dokázal pomôcť jedinému cárovmu synovi, trpiacemu hemofíliou, viacerí ho považovali za božieho posla. Rovnako veľký však bol i počet nepriateľov, ktorým prekážal Rasputinov vplyv na dvore. V Európe vypukla 1. svetová vojna... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (46)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Zo začiatku trochu nudné, ale potom to nabralo rýchly spád. Možno až prirýchly, všetky veľké životné zvraty asi ťažko ináč vtesnať do 100 minút. Nezaradil by som film medzi skvosty, ale rád som spoznal osud Rasputina a tiež súčasnú ruskú tvorbu. Ktorú by som, keby som to nevedel vopred, asi nijak nerozlíšil od západnej. ()

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Životní epizody vytržené ze souvislostí osobních i politických nedokážou řádně zaujmout. Divák historií a mystikou nepolíbený pak nerozumí, políbený jen kroutí hlavou. .                    .                              .                                  .                           .                                        .                                                                                                                     .                                                                     .                                                                                .                                                                      .                                                                           .                                                                     .                                                                           .                                          . ()

Reklama

Faidra 

všetky recenzie používateľa

Aneb jak si Josée Dayan umanula, že Gerard si nutně musí zahrát každou známou historickou nebo literární postavu v dějinách a vecpala do role jurodivého mužika otylého Gala, který si schopnost uhranout trénuje především na dvojité porci le foie gras s příslušným množstvím merlotu. Už se nemůžu dočkat, až bude Gerard hrát Johanku z Arku. ()

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa

Notoricky známý příběh, který inspiruje filmaře již po léta se dočkal FRANCOUZSKÉHO zpracování v mrazivém RUSKÉM prostředí. Extrémně vypasený šedesátník Depardieu zde hraje čtyřicátníka Rapustina. Vzhledem k jeho životnímu stylu si říkáte, že do té role vlastně docela pasuje. Rasputin jako film asi nemůže nijak překvapit. "Tajemnou aurou" obklopený Rapustin vykonává "zázraky" a několikrát zázračně přežije svou vraždu. Větší komplexní propojení s Romanovci a jejich osudem by asi dané látce prospělo. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Hneď na začiatok nechcel som pozerať tento film, ale Rasputina z roku 2013, ale čo už. Tento film ma zo všetkého troška, boje v 1 svetovej, historický nádych o Ruských dejinách a aj o veľmi kontroverznej postave v Ruských dejinách. Len o Rasputinovi je tu veľmi málo. Kto to bol? Odkiaľ prišiel? čo chcel?Bol to svetec? Alebo to bol človek, ktorý išiel po moci a preto sa votrel do cárskej rodiny? Vela otázok a skoro žiadna odpoveď. Film sa zameriava na veľa nepotrebných vecí aj osôb, a ten okom toto celé je, je v úzadí. Z tohoto filmu prekypuje TV look, aj keď sa odohráva v zaujímavých interiéroch, ale nič výnimočné som nepostrehol. A G.Depardieu ako Rasputin tiež nebol presvedčivý, taký tučný obrík mi pripadal. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (7)

  • Film si zvláště velmi oblíbil ruský prezident Vladimír Putin. Za něj vzkázal představiteli hlavní role Gérardu Depardieuovi, že si může u něj kdykoliv převzít ruský pas a i občanství. Gérard Depardieu nabídku nakonec přijal, ale až v roce 2013. (Hollywoodman)
  • Ve scéně, kdy měl být Rasputin (Gérard Depardieu) vhozen do řeky Něvy, je řeka normální. Ve skutečnosti byla ale zamrzlá. (Hollywoodman)
  • Tento televizní film se natáčel v ruských městech Petrohrad, Pushkin a ve francouzském městě Marseille. (Trajektt)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené