Reklama

Reklama

Duel

(relácia)
  • Slovensko Duel šampiónov
Súťažný
Slovensko, 2006, 22 min

Účinkujú:

Janette Štefánková (moderátor), Michal Ďuriš st. (moderátor), Gregor Mareš (moderátor), Filip Jánoš

Obsahy(1)

Vedomosti premenené na peniaze.  Vo vedomostnej súťaži Slovenskej televízie si pod moderátorskou taktovkou Janette Štefánkovej alebo Michala Ďuriša zmerajú sily, ako to už v dueloch chodí, vždy dvaja protihráči. V troch súťažných kolách majú možnosť porovnať si a premeniť na peniaze svoje vedomosti z najrôznejších oblastí života. Atraktívnou novinkou je bezpochyby okamžité odovzdanie celej finančnej výhry víťazovi v závere relácie. Samozrejme, ak sa nerozhodne hrať a vyhrávať ďalej... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (58)

Wooke 

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že nezáleží na tom, ako je takýto druh súťaže vedený. Každý štýl má svoje čaro a ide hlavne o to, aby sa človek naučil niečo nové a to sa pri pozeraní Duelu dá. Taktiež otázky sú priateľné a miestami dokonca ľahké, takže pohodička. Fajn moderátor, moderátorku som moc nemusel, ale budiš, no vždy, keď sa nájde čas, tak si Duel pozriem. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Niekto má výhodu,keď nemá tzv v hlave nasraté,a tak sa ľahučko dostane k vrcholu,kde bude RTVS o pár tisíc eur ľahšia,potom budú dávať programy s nulovou úrovňou,čo je stále... Televízia je pre mňa Tabu,nie tobôž vidieť ksichty typu moderátora Gregora Mareša,ktorý zdeptá aj súťažiacich s jeho mimikami tváre. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Viem, že je asi troška zvláštne dať Duelu rovnaké 4*, ako dávam oscarovým filmom, ale "v rámci žánru" je to proste nadpriemerná vedomostno-súťažná relácia. Akurátna minutáž, plno otázok, vcelku originálne pravidlá hry (napr. v jednom kole súťažiacemu č. 1 vyberá otázky jeho súper) a sympatický a neotravný (ale nie neviditeľný) feel good moderátor Gregor Mareš. ()

Marina111 

všetky recenzie používateľa

Môžem hodnotiť len verzie s Marešom - iné som nevidela. A viete čo? Ja som s týmto programom spokojná. A keď som si ho zapla v maturitnom ročníku, hneď som bola aj pokojná. Človek sa čosi nové dozvie, tí múdrejší majú aj reálnu šancu získať peniaze... Keď už môžu "love" vyhrávať podivní exoti z rôznych reality show, prečo by ich nemohli získavať ľudia, čo naozaj majú niečo v hlave? Takže pre mňa taká dvadsaťminútová (takmer) každodenná pauza. Inak sa - čo sa mojich názorov na túto reláciu týka - stotožňujem s užívateľom "nascendi". ()

liberita 

všetky recenzie používateľa

Odhliadnuc od toho, že súčasná moderátorka Bibiana "Phoebe" Ondrejková je neuveriteľne ukecaná, otravná a nudná, je Duel prijateľnou vedomostnou súťažou. Samozrejme, že ako v každom podobnom formáte, aj tu závisí kvalita každej časti od súťažiacich a otázok. Šanca aspoň niečo vyhrať je pre účastníkov ale pomerne vysoká, pretože otázky nie sú priťažké a sú koncipované zo širokého spektra vedomostí a zaujímavosti, preto nie je nemožné nájsť si v nich témy, ktoré sadnú. Stačí byť teda múdrejší alebo mať viac šťastia než súper a výhra, aj keď nie vždy veľmi veľká a postup do ďalšieho kola je vo vrecku. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (8)

  • Maximálna výhra v jednej hre bola 2 345 eur. (odmocnina)
  • Kto sa chce dostat do vedomostnej súťaže musí najprv absolvovat telefonický test. (donnie22)
  • Aktuálnym rekordérom v počte víťazstiev je mladý učiteľ Slavomír z Levíc, ktorý vyhral dovedna 33x a odniesol si 31 500 €. Osudným sa mu stalo až nešťastné 34. kolo, kedy sa dostal do mínusu (- 490 €), rovnako ako jeho súper (- 1530 €), lenže aj napriek lepšiemu skóre mu pravidlá nedovoľovali v hre pokračovať. (donnie22)

Reklama

Reklama