Reklama

Reklama

Cvičenie špeciálnej policajnej jednotky z Los Angeles sa skomplikuje, keď sa jej členovia ocitnú v prestrelke medzi dvoma znepriatelenými gangami. Uväznení v opustenom hangári musia čeliť presile a jediné čo majú k dispozícii, sú zbrane so slepými nábojmi. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (83)

Sysel_CZ 

všetky recenzie používateľa

Dokonalý odpočinkový film. Pro mě příjemné obsazení z hlediska známých tváří, sedící casting z hlediska neznámých, kdo má být sympaťák je sympaťák, kdo má být drsňák je drsňák. Kdo chce realisticky vypadající střelbo-akci, má ji, kdo má rád pěstní souoboje ala kungfu v realistickým podání, dostane ji taky. A kdo od tohohle filmečku nečeká zázraky, toho nezklame, a možná mu je naopak i na tu sympaticky krátkou stopáž podá. ()

kaposlav 

všetky recenzie používateľa

Je to úboke od úvodu ako priemerné IQ a EQ obyvatelov USA. Od počiatočnej akcie strieda jeden nezmysel druhý. Ľudia sa chovajú nereálne. Všetko prebieha v odlahčenom duchu ako keby ide o akčnú komédiu z úvodu 90 rokov na spôsob Schwarzneggra. Náznak humoru tam je, ktorý aj tak nefunguje... nedopozerané - stráta času. ()

Reklama

m.a.t.o. 

všetky recenzie používateľa

„Čo budeme robiť?“ – „To čo vždy!“ – „Sme obkľúčení!“ – „Ich smola!“ Nuž, čo nato povedať? Začnem tým, čo ma sralo najviac. 1. Kamera – to mal byť asi vtip, nie? Vizuál a lá homevideo, no hrúza! A celkovo technická stránka filmu je na rozpočet vyše 8 miliónov dolárov maximálne trápna a amatérska. Navyše pán režisér sa snažil o také cooloviny ako sú spomaľovačky pri súbojoch a efektné prestrihy, ale vo výsledku to pôsobilo veľmi kŕčovito (slušne povedané). 2. Herci – Steve Austin, Michael Shanks, Peter Bryant a Candace Elaine by si mali začať hľadať novú prácu, pretože to čo previedli sa na herectvo nepodobá ani trochu. Áno, viem, že v takýchto filmoch je herectvo druhoradé ale aj tak, ich „herecký“ prejav bol maixmálne trápny. 3. Scenár – slovné spojenie „béčková zlátanina“ je maximálne výstižné. A ten koniec, no no comment... Prečo teda nakoniec tá jedna hviezdička? Miestami to bolo aj trochu napínavé, i keď stále predvídateľné. Sem-tam sa pritrafila nejaká vtipná hláška, na ktorej sa dalo zasmiať, aj keď väčšinu času mi to pripradalo ako nepodarená paródia na swaťácke filmy. Potešila aspoň prítomnosť Lexy Doig a Michaela Jai Whitea, ktorí boli narozdiel od ostatných tiežhercov príjemným spestrením tohto inak veľmi trápneho počinu. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to priemerná akčná komédia so Stevom Austinom. Má dosť dobrý príbeh o štvorčlennej policajnej jednotke, ktorá príde trénovať do opusteného vojenského skladiska, lenže tam sa práve nachádzajú aj dve zločinecké skupiny, ktoré nechcú nechať žiadnych svedkov a tak musia policajti bojovať o prežitie. Spracovanie ale nie je moc dobré, čo je veľká škoda, zápletka aj obsadenie ponúka priestor pre výborný akčný zážitok, ale tvorcovia sa radšej rozhodli inak. Úvodná štvrťhodina je ešte vydarenou paródiou na zásahovú jednotku, ale našťastie chcenou, policajný zásah, v ktorom je kompletne všetko tak, ako byť nemá nasledovaný vtipnou kritikou od šéfa a vyučovacou hodinou aspoň ukáže, že sa tu nič vážne brať nebude, ale v hlavnej fázi je už zbytočne mnoho nezmyselných scén, ktoré to len kazia a záporáci majú až príliš moc priestoru, ktorý ale využívajú len hlúpymi dialógmi a občas dobrou hláškou. Akcie tu mohlo byť aj viac, ale aspoň tá je celkom dobrá. Nájde sa tu niekoľko dobrých súbojov s obstojnou choreografiou a aj natočené sú bez väčších problémov, len škoda, že všetky sú len proti jednému protivníkovi a nájdu sa tu aj nejaké prestrelky, ktoré sú ale obsahovo úplne nezaujímavé. A veľmi ma mrzí, že moje obľúbené lámanie väzov, ktoré je tu celkom slušne zastúpené je úplne nudne podané. Najviac sa mi páči súboj Michaela Jai Whitea s Darrenom Shahlavim, ale aj Austinovi súboje sú na tom pomerne dobre. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak samozrejme poteší hlavné duo Steve Austin a Michael Jai White, ale sklamú záporáci, hlavne Michael Shanks nestojí za nič. Réžia a technická stránka sa snažili nič nepokaziť, čo sa aj v akcii celkom darilo, ale inak sú skôr sklamaním, hlavne celkový vizuál mohol byť aj lepší. Ako film na jedno pozretie postačí, ale potenciál bol omnoho väčší. 54% ()

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Tak tedy nevím, zda-li jsem viděl nějakou jinou verzi Hangaru 14 než místní přechytralí uživatelé, libující si jen a pouze v sestřelování všeho a všech, ale konkrétně toto akční béčko není ani náhodou tak špatné, jak je zde hloupě prezentováno. Nepopírám, že jde tedy o velice jednoduchou a přímočarou jednohubku, ale nevidím v tom jediný problém, když to je vážně odsípající jízda, plná slušné a choreograficky velmi dobře zvládnuté akce, fungujících hlášek a především výborných borců v hlavních rolích, Steve Austin i Michael Jai White se tu předvádí v docela pohodové formě a především v případě Austina jde o zatím jeho nejlepší film. Ti dva tupci v rolích šéfů dvou záporných band jsou pak sice strašní stupída a film svým chováním dost srážejí, naštěstí naopak jejich bouchači stojí zato a jde o více než důstojné soupeře hlavním postavám. Když se ještě vrátím k té akci, skutečně není nasnímaná zas až tak strašně, naopak si myslím, že je docela přehledná a nadupaná, sice párkrát blbě sestříhaná, ale jinak vážně funkční a zábavná. A tak největším problémem Hangaru 14 zůstává zápletka, která tedy neselhává až tak ve své celé podstatě, jako spíš v jednotlivostech, což se projeví především v nesmyslně natahovaném konci a samozřejmě i rádobypřekvapující pointě týkající se jedné z postav, která je vyloženě nevhodná a hlavně tupá. Nicméně, Hangar 14 jako nenáročné akční béčko funguje až překvapivě hodně dobře a na své možnosti jde zkrátka o lehce nadprůměrnou, zábavnou, svižnou podívanou a hotovo! ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (6)

  • Herec Michael Jai White, ktorý stvárnil jedného z hlavných hrdinov snímky, sa po zhliadnutí finálnej verzie vyjadril, že bol veľmi nešťastný. (MikaelSVK)
  • V poslednej prestrelke bolo vystrelených viac ako 800 slepých nábojov. (m.a.t.o.)
  • Masku klauna jednoho z lupičů bylo možné zahlédnout také ve snímku Recoil (2011), kde rovněž hlavní roli ztvárnil Steve Austin a za kterou také stojí společnost Nasser group. (SeBig)

Reklama

Reklama