Reklama

Reklama

Predvianočná nočná mora

  • Česko Ukradené Vánoce (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kultový animovaný film z produkcie Tima Burtona s vynikajúcou hudbou a pesničkami Dannyho Elfmana. Jack Skellington, smutný kostlivec s tekvicovou hlavou a nekorunovaný vládca Halloweenového mestečka, sa nudí. Veď koho by už vzrušoval permanentný Sviatok Všetkých svätých, ktorý v Halloweentowne trvá celý rok? Ani jeho najmilovanejšiu prácu, strašenie detí, ktorú vykonáva svedomito a invenčne, tento rok nik neocenil. Všetkých pobláznili nové hviezdy, populárni upíri, ktorí vytvorili rekord v pití ľudskej krvi za noc. A dokonca vyhrali aj hokejový zápas na cintoríne s lebkou namiesto puku!

Jedného dňa sa Jack náhodou ocitne v susednom Vianočnom meste. Celkom ho uchvátia vianočné sviatky, ktoré doteraz nepoznal všade vládne radosť detí, Santa Claus, jeho darčeky a šťastie dospelých. Aj Jack by rád obdaroval obyvateľov Vianočného mestečka a prekvapil ich počas sviatkov čímsi, čo nikdy nevideli a nezažili Halloweenom! Rozhodne sa im preto zinscenovať Vianoce v haloweenovom šate. V tom mu majú pomôcť jeho priatelia zo záhrobia. Obyvatelia Halloweentownu, umrlci, kostlivci, netopiere, strašidlá a škriatkovia sa už radujú, ako potešia svojich blízkych susedov. Ale nie je to také jednoduché, ako si predstavovali! Unesú toho odpudzujúceho tlsťocha Santu Clausa, aby neškodil, vyrobia krásne hračky a Jack ich nadeľuje deťom Vianočného mesta zo záprahu ťahanom kostrami mŕtvych sobov. No výsledok nie je uspokojujúci. Deti vybaľujú očarujúce umrlčie lebky, prítulné žravé netopiere či nežné bábiky kostlivcov - ale prečo kričia hrôzou a zamdlievajú z hnusu? Protilietadlové delá už mieria na oblohu a snažia sa zostreliť ten diabolský záprah, rozsievajúci do nechápajúcich detských srdiečok zmätok a strach... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (795)

CheGuevara 

všetky recenzie používateľa

To, co fungovalo u Mrtvé nevěsty, zde bylo spíše prvoplánové, nezábavné a nijaké. Originální zápletka to jistě byla, ale byl to právě fikční svět Henry Selicka a Tima Burtona, který mi přišel nejvíce ledabylý a nedomyšlený. Ještě ke všemu celý děj zdržovaly nezáživné písničky, které mě ani v tom nejmenším nedokázaly oslovit. Nakonec jsem si to užil aspoň díky tomu prapůvodnímu nápadu a pěkně stylizované animaci. Chyběl tomu propracovaný svět, který mi naopak nabídly Příšerky s.ro., a lepší tah na branku, který mě strhl až v mladší verzi Mrtvé nevěsty. ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Tu nie je o čom, hororový muzikál v bábkovom prevedení, produkcia Tim Burton, to skrátka nemôže nevyjsť. Pesničky a hudba Dannyho Elfmana do filmu nádherne pasujú. O výtvarnej stránke je zbytočné sa zmieňovať, lebo kto pozná aspoň niektoré Burtonove filmy vie, že je štýlovo uletená, temná a veľmi svojská. Príbeh o tom ako sa " pumpkin king" Jack Skellington rozhodol vylepšiť ľuďom vianoce má u mňa plný počet. 10/10 ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Je až s podivem, jak tento animovaný muzikálový komediální hororový příběh dokázal Tim Burton předčit dlouhých 12 let po tomto, podobným ale naprosto jiným filmem o Mrtvé nevěstě. I když ho točil Henry Selick, Tim Burton se nezapře, to v žádném případě. Hudba fantasticky zní v podání Danny Elfmana a jestli jste nevěděli, že umí zpívat, zde se o tom přesvědčíte. Samotný příběh je nádhernou kulisou Vánoc a možná Vám to příjde divný, ale takovýto film se na samotné Vánoce rozhodně hodí. Škoda jen, že naše televize nejsou schopné ho v tom období vysílat v příhodném čase. Co naplat, nechápou co je dobrá a to je všeobecně známo. Jenže tento film si z toho nic nedělá a i tak každým rokem dokáže u nás doma rozeznít Vánoční shon fantastickou muzikou, vtipným příběhem a Burtonovskou atmosférou, která prostě a jednoduše nemá ve světě filmu obdoby. In fact: This is Halloween ! --- První cenu, za nejvíc odsáté krve za jediný večer, získávají upíři. Pochvalu a druhou cenu obdrží pijavice z temné laguny. ()

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Caroline Thompson, Tim Burton .. Tahle „předvánoční noční můra“ je téměř rovnicí geniality! Excelentní hudební skladatel Danny Elfman plus Tim Burton plus výborná hororově karikaturní animace = netradiční přesto výtečná pohádka o zájmovém a tvůrčím střetu dvou zcela odlišných svátku! Většinu oné kratičké stopáže jsem zíral na překrásné vizuální efekty a k tomu se skvěle bavil! Už se nemohu dočkat Corpse Bride.. ()

2Pac 

všetky recenzie používateľa

Po druhom zhliadnuti musim zmenit hodnotenie zo 4* na 5*. Okrem uzasne graficky spracovanych scen (na ktore sa da pozerat do nekonecna a stale v nich nachadzat nieco nove), som si az na druhykrat uvedomil vynikajucu hudbu. Dalsie zo skvelych, ponurych Burtonovych diel. Najkrajsia, najmorbidnejsia a najvtipnejsia vianocno-halloweenska rozpravka. [ Napriek tomu, ze je Sally handrova babika vypchata listim, vyzera celkom hot ;-) ] ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (27)

  • Film byl vytvořen technologií stop motion a animátoři vycházeli z veršů a obrázků Tima Burtona. (Duoscop)
  • Na filmu pracovalo okolo sta lidí, na devatenácti podiích a s 277 loutkami. (Trainspotter)
  • Studio Disney se postavilo k tématu filmu odměřeně a film předalo dceřinému studiu Touchstone Pictures. Film nedoprovázel ani adekvátní merchandising a v den premiéry byl nasazen jen do čtyř set kin, i když obvyklý počet byl cca dva tisíce. (Trainspotter)

Súvisiace novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené