Reklama

Reklama

Neobyčajný život Timothyho Greena

  • Česko Neobyčejný život Timothyho Greena (viac)
všetky plagáty
Trailer 2

Sila prírody je nekonečná. Greenovci aj celé mestečko Stanleyville sa poučia, že nečakané situácie môžu priniesť nečakané dary.
Cindy a Jim Greenovci sú mladí manželia zamilovaní až po uši, ktorí si chcú čo najskôr založiť rodinu. Lekár im však prinesie zlé správy, o vlastnom dieťati môžu zatiaľ iba snívať. Greenovci v záhrade zahrabú do zeme škatuľu, v ktorej doslova pochovajú svoje sny a najtajnejšie želania o vytúženom budúcom potomkovi s popisom, ako by mal vyzerať a aké by mal mať vlastnosti. Keď im počas strašnej búrky o polnoci zabúcha na dvere malý zablatený chlapec Timothy, ktorému z členkov rastú zelené výhonky listov a nazve ich mamou a otcom, zistia, že najúžasnejšie veci sa stanú vo chvíli, keď ich najmenej čakáte a najväčšie dary v živote prichádzajú z tých najneočakávanejších strán. Sila prírody sa prejavila a ich syn Timothy Green sa narodil v zemi. Nech už prichádza odkiaľkoľvek, nie je tým, na koho sa podobá, teda  malým nezrelým chlapcom. Cindy a Jim sa zrazu stanú rodičmi a počas niekoľkých najbližších mesiacov ich Timothy naučí viac, ako si kedy mohli naštudovať o výchove detí a rodičovstve. (TV JOJ)

(viac)

Videá (39)

Trailer 2

Recenzie (278)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Krásna nenásilná rozprávka o hodnotách života a láske. Najväčšou výhodou celého filmu je, že nie je patetický ani sentimentálny. Je síce nepravdepodobný, ale pritom krásny. Jeseň bola málokedy v nejakom filme zobrazená tak pekne. Ústredné duo Garner a Edgerton nemohli byť roztomilejší a mladý CJ Adams bol na to. že hovoril múdrosti neuveriteľne znesiteľný. Čo deti v takýchto filmoch dokážu v poslednej dobe málokedy. Hedges má za sebou množstvo výrazných projektov a preto som rád, že vo filme vidieť kus dobrého autorského zámeru. V určitom smere veľmi krásny, nenásilný film, ku ktorému sa asi už nikdy nevrátim, ale ktorého projekciu som si úprimne užil. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

3,5*/5 Beriem, je to Disney, takže istá "rozprávkovosť" je namieste. Práve tá krása, estetika, rovnako ako fakt, že je to celé veľmi milé a hravé dodáva filmu jedinečnosť. To čo mi naopak nesedelo, je tá prehnaná porcia megasentimentality na americký štýl, ktorá (a to je to hlavné!) pôsobí neautenticky a umelo, aspoň na mňa. Rola malého chlapca výborne obsadená, už len jeho oči sú stelesnením pozitivity. Pripájam sa za to, aby bolo podobných filmov viac, len toho gýču a prvoplánovosti poprosím nabudúce pomenej. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Jeden z filmov, na ktorého spôsob podania sa treba psychicky naladiť, lebo inak to môže byť dosť komplikované sledovanie. Ja som to dokázal a musím povedať, že myšlienka sa mi páčila, herci boli dobrí a sledovalo sa mi to dobre. Neviem čo viac by som povedal asi okrem toho, že tento film na mňa celkom zapôsobil. A som rád, že som ho videl. Dokonca sa nebránim k nemu aj niekedy vrátiť.Hodnotenie: B ()

Elyssea 

všetky recenzie používateľa

Malý Timothy. Dítě, které přišlo na svět za jediným účelem, dodávat naději a inspiraci. A pokud na tu myšlenku přistoupíte, čeká vás ohromně příjemný rodinný film, který se nesnaží dojmout za každou cenu. A odpusťte mi můj sentiment, ale s všudypřítomným nazlátlým listím připomene, jak může být podzim krásný. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

The Odd Life of Timothy Green je takové milé rodinné, dalo by se říct, že skoro až pohádkové, fantasy. Jennifer Garner nemusím, ale tady byla překvapivě hodně snesitelná, stejně tak pro mě neznámý Joel Edgerton v roli taťky. Nejlepší výkon ale předvedl CJ Adams, na 12letého prcka opravdu velice slušné herectví. Příběhově je to rodinná slaďárna od začátku do konce, ale velice příjemně se na to dívalo - už jen obrazová kompozice a nekončící záběry na podzimní venkov byly přímo boží. Závěr je sice předvídatelný, ale pointa je taková srdečná - ostatně jako celý film. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (5)

  • Jennifer Garner si zahrála bezdětnou matku usilující o adopci už ve filmu Juno (2007). (=woody=)
  • Píseň, která zní na konci filmu při závěrečných titulcích, se jmenuje "This Gift" a jejími autoty i interprety jsou držitelé Oscara Glen Hansard a češka Markéta Irglová. (=woody=)
  • V jednom rozhovoru v období natáčení 10letý CJ Adams přiznal, že nohy na plakátu nejsou jeho, ale dvojníka. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama