Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový príbeh, ktorý sa odohráva na stavbe veľkého závodu, zachytáva tragédiu stavbyvedúceho Martina Gondu, ktorému pri pôrode zomiera žena a dieťa. Len vďaka priateľstvu a súdržnosti celej stavbárskej partie dokáže prekonať osobnú krízu. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (12)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Herca Ela Romancika mam rad /hlavne jeho Krystofa A. Lautnera z isteho kultoveho filmu z roku 1969/ a tuna sa predstavil v ulohe stavbyveduceho, ktoreho postihli nestastne zivotne udalost - smrt zeny a dietata. To by bolo z filmu asi vsetko, tuna vsak bohuzial prevazuju negativa. Este stale bol pritomny budovatelsky patos 50. rokov, herecke vykony dost o nicom, rezia Kudlaca je len slaby podpriemer. A film stale nevie, ci chce byt dramou /ako je to napisane oficialne/, alebo len dalsou budovatelskou agitkou. A to ja nemam rad. 30 % ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Osobná tragédia človeka, ktorý si volí, či naopak nevolí, ako ďalej naložiť so svojim životom. Psychológia postáv síce nie je celkom dotiahnutá, ale v rámci žánru a doby, v ktorej film vznikal, to nie je nič špecifické. Na druhej strane, nie sú postavy len čisto kladné alebo len čisto záporné. A tiež herecké výkony sú opäť na úrovni, v menších rolách je množstvo vtedy začínajúcich hercov SND. ()

Reklama

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Nová vlna šedesátých let už byla za dveřmi, ale přesně na přelomu z let padesátých ještě budovatelský vliv byl po tvůrčí stránce znát. Tento slovenský film má však ve vínku jedno prvenství a tím je použitý širokoúhlý formát obrazu.  Námětově tedy stále nic nového. tentokrát však nejde jen o typický dělnický aspekt v daném slova smyslu. Tvůrci do toho všeho zakomponovali také složku psychologickou. A nedá se říct, že by to onomu ´výrobnímu´ konceptu uškodilo. Spíše naopak. Osobní tragédie v rodině jednoho dělníka dosti právě psychicky pošramotí a těžko se s tím vyrovnává. Ale ještě je tu pracovní kolektiv. Moralizační aspekt je tedy dán. Byť se musí plnit plán, i ta lidskost by měla mít své přednosti. Nelze tedy nechat trápícího se kamaráda bez povšimnutí. Snímek je tedy takový jaký je. Plný pracovní morálky, dělnické ušlechtilosti a vzoru. Ale s tou politikou se tu nijak moc nepřehání a spíše si jí v dnešní době málokdo všimne. Příběh o lidskosti odehrávající se na stavbě. A nakonec, proč ne. ()

Prubner odpad!

všetky recenzie používateľa

Teď nehodnotím obsah, ale tu neuvěřitelně amatérskou realizaci. Režisér by měl vrátit diplom, pokud vůbec nějaký má, a střihače bych poslal na Sibiř. Ale možná režisér vůbec na place nebyl a štáb to nějak natočil sám. Tomu filmu chybí aspoň základní řemeslná úroveň, i svatební video je líp natočené a sestříhané. Chudáci herci vůbec nevědí, co mají dělat, a tak je to v tomhle dílku se vším. Nedoporučuji ! ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Budovateľský pátos sa v slovenskom filme časom pominul, teraz bolo treba ukázať nezlomného človeka, ktorý aj za cenu osobnej tragédie, nikdy nepodľahne. Kudláčov príbeh je poctivo vystavaný, má v sebe psychologickú silu a dostatočne pútavý realistický pohľad na stavbárske prostredie tvrdých chlapov. Herecké výkony sú dobré, silnej výzve čelil Elo Romančík, ktorý potešil. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (5)

  • Popri natáčaní filmu stíhala Emília Vášáryová aj štúdium na vysokej škole. (Raccoon.city)
  • Jedná sa o najmenej úspešný film v kinách, čo sa návštevnosti týka, počas éry druhej Československej republiky, teda do roku 1989. Prišlo si ho pozrieť 1368 divákov, v slovenských kinách 328 a v českých 1040. (Biopler)
  • Natáčané v mestách Bratislava a Sereď. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama