Reklama

Reklama

Násilnícky kriminálnik Addison (Eric Bana) a jeho sestra Liza (Olivia Wildeová) sú na úteku z kasína, ktoré práve vylúpili. Cestou do Kanady im pred auto skočí jeleň a havarujú. Šofér Theo (Dennis Lafond) zomrie a o život príde aj policajt, ktorý dorazil k autonehode ako prvý a chcel im pomôcť. Súrodenci si ulúpené peniaze rozdelia a rozídu sa aj ich cesty. V krutých mrazivých podmienkach sa každý z nich musí dostať ku kanadským hraniciam celkom sám. Zranený Addison ide lesom, zanecháva krvavú stopu a snaží sa zmiasť svojich prenasledovateľov. Premrznutú Lizu stojacu pri vozovke zoberie do auta bývalý boxer Jay Mills (Charlie Hunnam), ktorý cestuje k rodičom na sviatok Vďakyvzdania a pozve ju na večernú rodinnú oslavu. Po príchode do odľahlého domu Millsovcov na samote však príde šok. Je tam už Addison, ktorý prepadol Jayovu matku June (Sissy Spaceková) a vzal ju ako rukojemníčku. Keďže Jayov otec Chet Mills (Kris Kristofferson) je bývalý šerif a sestra Hanna (Kate Mara) policajtka, stretnutie zločinných súrodencov s dome strážcov zákona bude viac než búrlivé a rodinnú oslavu posunie ďaleko za hranice únosnosti. Komu zo súrodencov na úteku a komu z rodiny Millsovcov sa tento desivý a krutý sviatočný večer podarí prežiť? (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (203)

Riddick77 

všetky recenzie používateľa

Deadfall sice není originální z hlediska zápletky, leč nedostatek scénáristické invence vynahrazuje "mrazivou" atmosférou, fajnovým hereckým obsazením a správně nekompromisním koncem. Trošku mi vadilo zkratkovité jednání hlavní ženské postavy (Wilde), která se dokázala přetransformovat z ďáblíka na andílka během 4-5 minut, leč vzhledem ke směřování vyprávění to bylo nutné, nikoliv však ospravedlnitelné. Přirozeně kraluje Eric Bana, jenž si úlohu charismatického a brutálního záporáka očividně užíval a dokázal postavě vdechnout nezaměnitelný hořko-sladký půvab. Není to úplně zlé, ale zázraky nečekejte. 5/10! ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Když se příběh začal po hodině konečně rozbíhat (píšu „konečně“, ale ta pasáž mě opravdu bavila – stupňovala mé očekávání v něco, co přijde), za chvíli byl u konce, který měl sílu, ale ta poslední půlhodinka nic extra. Zkrátka eskalace a očekávání vyzněly naprázdno. Škoda. # Nezapomenu na mrazivý sever a mrazem celou bílou Olivii Wilde ze začátku, kdy spoře oděná a s výrazným make-upem vypadala v kontrastu se sněhem jak Sněhurka. # viděno: monitor, 5.1# příběh 6 | hudba 6 | humor 0 | akce 3 | napětí 3 | pustil bych si znovu 5 ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Je to taky mix Farga a kopu dalsich zimnych krimithrillerov. Nie je to proste prilis originalne a u vela scen budete mat pocit, ze ste ich uz niekde videli. Az tak to nevadi, lebo aj v tomto filme su zrucne natocene. Dej je dost prekombinovany, ale ma to dynamicke tempo a po väcsinu stopaze to nenudi. Vyzeralo to na zabavnu jednohubku za 3*, ale totalne sa to cele dodrbalo v neskutocne debilnom finale, kde sa zrazu postavy zacali chovat jak dementi. Skoda. Takto mam z toho nakoniec dost negativne pocity. 4/10. ()

zolo23 

všetky recenzie používateľa

Film ma bavil už od začiatku, mal dobrý spád a zimnú atmosféru čo ja zbožňujem. Potešilo ma príjemné obsadenie všetkých zúčastnených na čele s Ericom Banom, ktorému záporná úloha sedela náramne. Scenár nieje bohvieako našlapaný, ale to mi tak nevadilo, pretože sa neustále niečo dialo. Nenápadný film, ktorý si nezaslúži byť na odpis. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Vynikající kriminální thriller ze zimního americko-kanadského pohraničí od rakouského režiséra. A právě ta trochu atypická (neamerická) režie mě od začátku zaujala, hrálo se sice podle tradičních a celkem neoriginálních šablon, ale stále jsem měl pocit, že se film bežnému hollywoodskému průměru něčím vymyká. A navíc v něm účinkují zajímaví herci - Eric Bana jako lehce vyšinutý zabiják s morálními zásadami a s lehce incestními sklony (není divu), výborná byla Kate Mara jako milá policistka a submisivní dcera neurvalého a despotického otce-šerifa, a Sissy Spacek s Krisem Kristoffersonem tvoří zemitý a velmi sympatický starší manželský pár z odlehlého venkovského domu. Deadfall mě hodně bavil, ani chvíli jsem se nenudil a nenapadá mě momentálně nic, co bych mu chtěl vytknout. No, vlastně možná ten dokonalý make-up Olivie Wildeové v hospodě poté, co nejprve prožije těžkou autonehodu, pak stráví x hodin v blizardu a potom ještě absolvuje dlouhou jízdu v zapařeném autě. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (7)

  • Olivia Wilde byla v průběhu natáčení scény, kde její postava téměř umrzne, skutečně pouze v minisukni. Tyto záběry vznikaly v Kanadě. (betyn)
  • Zatiaľ čo film sa údajne odohráva v Michigane v okolí Detroitu, ranná scéna sa odohráva v Dunn's Delicatessen a Dominion Square Tavern, čo sú rozpoznateľné orientačné body na Metcalfe Street v Montreale. (Arsenal83)
  • Počas úvodnej sekvencie narazí unikajúce auto do jeleňa, ktorý rozbije čelné sklo a pokryje ho krvou. Na nasledujúcich záberoch, ktoré ukazujú, ako sa auto vymyká kontrole, je čelné sklo neporušené a bez poškodenia. (Arsenal83)

Reklama

Reklama