Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrajú:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (220)

kajas 

všetky recenzie používateľa

Že vykrádají "House"? Mně osobně je to úplně jedno, myslím, že ze slovenské tvorby je tohle vrchol. Dabing mi tedy vůbec nevadil, protože bych slovenštině nerozuměla ani za mák, navíc mi jejich hlasy přijdou naprosto nezajímavé, kam se hrabou na Stránského. Titulní píseň se taky moc povedla. Ludsky je zkrátka frajer, který mě baví, škoda jen dějové linky s nemocným otcem. Samotný konec mě taky neoslovil, ale jinak dost slušné. ()

Dado 

všetky recenzie používateľa

Dr. Ludsky ma veľmi príjemne prekvapil a podľa môjho názoru patrí spoločne s Mestom tieňov na špicu vlny slovenských seriálov, ktorá znenazdajky zaplavila naše televízie v posledných rokoch. Kvalitný scenár, veľmi dobré herecké výkony, perfektné hlášky, prestrihy na naše hlavné mesto v americkom štýle. Viacerí tu prítomní namietajú, že ide o vykrádačku úspešnejších seriálov na čele s Dr. House, no filmový priemysel sa predsa rozrástol natoľko, že v dnešných časoch je už dosť obtiažne prísť so skutočne originálnym nápadom. (70%) ()

Reklama

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Serial je postaveny na slovenskem "Housovi". Libi se mi ale prostredi Bratislavy a hlasky Ludskyho. Co se mi naopak nelibi a pripada mi trapny, je ceskej dabing. Za A: proc dabujou slovenskej serial??? Jsme debilove, co nerozumej slovensky? A za B: stejne trapny je, ze hlavni postavu dabuje Martin Stropnicky, tedy daber House. Kdyz teda zavrete oci a budete poslouchat jen hlasy, muzete si myslet, ze koukate na House. Jinak zpracovani je dobre - na cesko-slovenske pomery. ()

LuciusWlk odpad!

všetky recenzie používateľa

My a naši sousedi máme asi neodolatelnou touhu vykrádat myšlenky úspěšných zahraničních seriálových producentu. Dle mého další směšná až urážející parodie. Kdy dostanete pánové producenti a režiséři nějaké vlastní nápady na ucházející seriál. Nebo běžte do důchodu a nechte místo mladým a nadějným, než vyplivovat jednu sračku za druhou. ()

sehe odpad!

všetky recenzie používateľa

Videla som iba časť jedného dielu,kde pri operácii tehotnej ženy stoja 5 chirurgovia? v jednorazových rúškach,čapiciach,plášťoch a minimálne 4 chirurgických rukaviciach a hneď za nimi stojí Dr.Ľudský s niekoľkými ľudmi už bez čapíc a rúšok.Slovník doktorov je napr.,,radšej si pozriem pod mikroskopom svoje hlieny´´alebo,,moja žena tyčkuje´´Nie,nie,nie,to sa nedá pozerať. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (13)

Reklama

Reklama