Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Väčšinu svojich všedných pracovných dní trávi Bill Marks tým, že len sedí v lietadle a dáva pozor. Ako letecký šerif je zodpovedný za bezpečnosť cestujúcich v lietadle, a to ho už dávno nebaví. Neznáša lietanie a všetko s tým spojené. Lenže tentoraz je všetko inak. Neviditeľný terorista ho počas letu začne bombardovať esemeskami, v ktorých požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 miliónov dolárov, inak každých dvadsať minút niekoho v lietadle zabije. A svoje slová v tichosti hneď premení na čin - vzápätí v lietadle nájdu prvú mŕtvolu. Bill Marks sa snaží odhaliť, ako neznámy terorista dokáže zabíjať ľudí v lietadle bez toho, aby si ktokoľvek niečo všimol. Kým agent rozbehne mrazivé preteky s časom, vyjde najavo, že zloduchov účet je vedený práve na jeho vlastné meno. Je snáď on sám tým vydieračom a únoscom lietadla? Alebo je všetko celkom inak? (TV JOJ)

(viac)

Videá (16)

Trailer

Recenzie (944)

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Dvojce Collet-Serra a Neeson mi velmi sedí. Tohle je thriller jako víno, který od začátku našlápne na plyn a řítí se kupředu tempem zběsilým a nezastavitelným. Film obsahuje pár zvratů, překvapení, objeví se zde quantum slušných nápadů a finále je jak technicky, tak vizuálně dech beroucí. Můj oblíbený herec opět nezklamal. Čistá napínavá zábava! 80% ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Non-stop som sa síce nebavil, ale napriek tomu som sa bavil náramne. Jednoduchý, no vyšperkovaný príbeh, ktorému odpustíte nejakú tú chybičku krásy barterom za perfektné akčné scény, dômyselnosť zvratov a pomerne fajn záver, ktorého sa v podobných rutinérskych filmoch obáva značná časť kritických divákov. Dobrému dojmu nahráva aj fakt, že som naozaj takmer do konca netušil z koho sa vykľuje ten utajovaný psychopat. Detektívna zápletka je tak od začiatku skutočným ťahákom filmu. Klaustrofobické prostredie sa v nejednom filme stalo kameňom úrazu pri postupe v deji filmu, tu sa však tvorcovia vyhrali s každým detailom. Klipová hi-tech réžia filmu úžasne svedčí a ani oldschoolový Liam Neeson v nej nevyzeral staromódne, Julianne Moore schopne sekunduje, no chcelo to výraznejšieho záporáka. 85%. ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Dlho si hovoríte, že ak to scénáristi nesprasia, bude z toho perfektný aero-thriller! Rýchle tempo, charizmatický ťahúň, hustejúca paranoja a vzrastajúce napätie. Ale scénáristi to sprasia a hoci napätie filmu vydrží dlho, postupne stratí na vážnosti a vo výsledku zanechá iba úsmev nad ďalšou akčnou bejkovinou mentálne pochádzajúcich z 90. rokov (Joel Silver, no). Rada do života: Keď vás všetci v lietadle majú za teroristu a situácia začína byť pekelne vyhrotená, povedzte im že vám dcérka zomrela na rakovinu... ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Po skvělém úvodu jsem byl plný nadějí a doufal, že se to nepokazí... Ale pokazilo se. S postupem času se ve filmu totiž děly větší a větší jalovosti, různé postavy se chovaly více či méně hloupě (až blbě), opakující se "vražedné dvacetiminutovky" začínaly působit skoro až směšně, jak se do nich tvůrci snažili stůj co stůj nacpat nějakou tu akci... Zkrátka a dobře všechno zachraňoval Liam Neeson, kterému se paranoidní alkoholik povedl, ačkoliv v Neznámém dostal mnohem lepší příležitost (o vynikajícím Mezi vlky ani nemluvě). Ano, byl jsem celou dobu zvědavý "co, kdo, jak a proč", ale občas mě prostě něco tak praštilo do očí nebo přímo do zdravého rozumu, že to nešlo přehlédnout. Tři a půl.__P.S. Můj oblíbený John Ottman mě nemile překvapil nevýraznou hudbou, škoda. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Liam Neeson to celé drží na svojich pleciach a nikto ďalší nemá šancu (a už tobôž ju nemá jedna z najnesympatickejších amerických herečiek, Julianne Moore). Scenár je na prvý pohľad úžasne geniálny (už tá zápletka!), ale je lepšie nad ním príliš nerozmýšľať, lebo zistíte, že to celé možno bola jedna veľká blbosť. Dobrý začiatok, uchádzajúci stred a vcelku nudné vyvrcholenie. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (35)

  • Na začiatku filmu, keď Bill Marks (Liam Neeson) navštívi kokpit, môžete vidieť, že v kokpite sú páky na ovládanie štyroch motorov. Na záberoch, kde je lietadlo zobrazené zvonku, je však vidieť, že má len dva motory. (Arsenal83)
  • Letadlo, ve kterém se odehrává děj filmu, bylo během natáčení zaparkováno na letišti JFK v New Yorku. (Terva)

Súvisiace novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (viac)

Reklama

Reklama