Reklama

Reklama

Lóve

Trailer

Když se mluví o love, nemusí jít nutně o lásku, může jít i o peníze. A o obojí jde také v novém milostném dramatu ze současné Bratislavy. Slovensko-český koprodukční film Love mladého talentovaného režiséra Jakuba Kronera se stal během pár týdnů největším diváckým hitem ve slovenských kinech za posledních několik let. Hlavní hrdina Maťo (Michal Nemtuda) bydlí společně s kamarádem Tomášem (Jakub Gogál) na sídlišti ve slovenské metropoli a nežijí si vůbec špatně. Dennodenně se však pohybují za hranicí zákona, protože se živí krádežemi aut. Jednoho večera vstoupí do Maťova života studentka Veronika (Kristína Svarinská), do níž se zamiluje, ale v lecčems jí neříká pravdu. A ta se nakonec za velmi dramatických okolností provalí. Jednu z rolí v tomto bezpochyby autentickém filmu ztvárnila i zpěvačka Tina, v Čechách známá jako moderátorka, dále hrají Ľuboš Kostelný nebo Roman Luknár. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (403)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Budem veľkorysý. Scenár je deravý ako ementál, niektoré veci sa len tak vyskytnú a nikoho nezaujíma, prečo k nim prišlo. Nebudem ich menovať, dosť by som spoileroval, ale každý ich určite pobadal. So scenárom súvisí aj nevídané množstvo vulgarizmov, ktoré síce navodzujú drsnú atmosféru, niekedy však pôsobia samoúčelne, no a niektoré dialógy zamilovaných sú ako vystrihnuté z telenovely. Moja veľkorysosť pramení zo všetkých ostatných aspektov. Film má veľmi dobré herecké výkony ( bezchybný Gogál ), kvalitnú hudbu, zaujímavú kameru a dobrý strih. Aj režisérska práca mladého Kronera je na úrovni a určite sa nám rodí režisér so sľubnou budúcnosťou. ()

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

Lóve je na slovenské pomery viac než slušne natočený a až na niekoľko scén príjemne napísaný film. Cieľovým divákom bol jednoznačne dnešný "blavácky teenager", a tomu je prispôsobené prostredie hrdinov aj ich slovník, ale to jedine kvitujem, pretože zapadám do tej kategórie aspoň generačne. Hlavne vedľajšie postavy sú sympaťáci, ktorí na rozdiel od Nemtudu hrajú celkom dobre aj vo vypätých momentoch. S dejom som taktiež spokojný. Kriminálna rovina perfektná, jej naviazanie na tú romantickú tiež, ale samotná romanca najmä v intímnych momentoch (myslím dialógy, nie sex) totálne kolabuje. A to je dôvod, prečo nedávam 4*. Dve romantické scény na streche, ako aj celkovo väčšina dialógov medzi Nemtudom a výbornou Svarinskou totálne kazia zážitok z inak úprimného a sympatického filmu. V tých scénach do Lóve presakuje toľko scenáristickej demencie, toľko debilných, patetických, sentimentálnych žvástov, že ma takmer rozboleli uši. Ani napriek jedinečnosti Kronerovho projektu v našich podmienkach sa neprikloním k lepšiemu hodnoteniu, pretože ten chlapík v sebe skrýva viac talentu, než preukázal touto nevyrovnanou snímkou. (4/10) ()

Reklama

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Je načase pochválit i slovenskou stranu barikády a ocenit tvůrčí schopnosti partičky nadějných adolescentů. Povětšinou zastávám názor, že slovenština je sice nádherný jazyk, ale nevhodný pro filmovou mluvu. Avšak v Love nejen, že je tento můj mýtus překonán sympatickým vystupováním hlavních hrdinů, ale zároveň je to právě ona slovenština, která zachraňuje záplavu všech možných i nemožných klišé tolikrát ohraných v jazycích jiných. "A pak, že Slováci nemají love." ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Po druhom zhliadnutí musím žiaľ svoje hodnotenie zmeniť o jednu * smerom dole. Áno, má to síce v porovnaní s Bratislavafilmom súvislý dej a príbeh, ale na druhej strane, čím viac sa to snažili myslieť vážne (Svarinská, Nemtuda, režisér, scénarista, whatever), o to viac trapné klišé z toho vzniklo, na čele s úvodným a záverečným monológom hlavnej postavy. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Na Slovenské pomery nevídaný projekt. Síce naivný, nevierohodný, skratkovitý, ale nič lepšie pre teenegerov u nás nikdy nevzniklo. Mix čierneho humoru, drámy, romantiky a na konci prvky trileru nevyznejú trápne, motiváciu postáv chápete A "hviezdou" filmu nie je ani tak Kroner, Nemtuda či Svarinská, ale Jakub Gogál! ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (15)

  • Prvý slovenský a český film, ktorý má svoju vlastnú aplikáciu na AppStore. (harryy)
  • Prvá snímka Kristíny Svarinskej, v ktorej je nahá. (Johnny.ARN)
  • Za prvých osem týždňov premietania v slovenských kinách videlo film 107 000 divákov. To zo snímky robí rekordéra na domácej scéne. (toi-toi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené