Reklama

Reklama

Lóve

Trailer

Když se mluví o love, nemusí jít nutně o lásku, může jít i o peníze. A o obojí jde také v novém milostném dramatu ze současné Bratislavy. Slovensko-český koprodukční film Love mladého talentovaného režiséra Jakuba Kronera se stal během pár týdnů největším diváckým hitem ve slovenských kinech za posledních několik let. Hlavní hrdina Maťo (Michal Nemtuda) bydlí společně s kamarádem Tomášem (Jakub Gogál) na sídlišti ve slovenské metropoli a nežijí si vůbec špatně. Dennodenně se však pohybují za hranicí zákona, protože se živí krádežemi aut. Jednoho večera vstoupí do Maťova života studentka Veronika (Kristína Svarinská), do níž se zamiluje, ale v lecčems jí neříká pravdu. A ta se nakonec za velmi dramatických okolností provalí. Jednu z rolí v tomto bezpochyby autentickém filmu ztvárnila i zpěvačka Tina, v Čechách známá jako moderátorka, dále hrají Ľuboš Kostelný nebo Roman Luknár. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (403)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchá žánrovka o nemožnosti spojiť lásku so zločinom, a paradoxne aj o láske prekonajúcej takmer nemožné. O prestrelenom scenári, miestami nevierohodných dialógoch, no predsa tak našské slovenské. Internátny život v Mlynskej doline zachytený vcelku ok, rovnako tak autíčkárska línia. Záver posunutý do polohy super sa vrstviacej náhody na náhodu, ústi do nádejného povstania bájneho Fénixa z popola viny a trestu. Na jednej strane, keď na Teba: Lóve kukám, jaká si Ty pičovina, na druhej strane fajn. Nič nijako extra nerušilo, odsýpalo to a absurd scéna v hoteli dovtedy tuhnúci dej odľahčila a na pravom mieste pobavila. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Chodím na Ekonomickú univerzitu v Bratislave, fakultu podnikového manažmentu. To, čo bolo vo filme ani nebola ekonomická a navyše máme len jeden opravný termín. Veľmi som sa nasmial, tým primitívnym rečiam. Keďže budem mať teraz 21 rokov som buď totálne mimo reality alebo som vyspelý, lebo toto bolo nereálne. Veľa vecí bolo ako vytrhnutých z amerických filmov. Chlapec, ktorý sa nemá rád s rodičmi a tí oňho nejavia záujem a naopak dievča z detského domova. Navyše postava Jakuba Gogála telefonuje s postavou, ktorú hraje Kristína Svarinská, tá mu spomenie, že jej povedala postava ktorú hraje Michal Nemtuda, že pracuje v hoteli, ale nespomenie konkrétne meno hotela. Následne po ukončení telefonátu ide postava Jakuba Gogála za kamarátom, aby mu povedal, že jeho dievča mu spomenulo o jeho práci v Sheratone a chystá sa za ním. Pritom konkrétne meno hotela postava, ktorú hraje Jakub Gogál vôbec nevedela, lebo túto informáciu nemal. Veľmi som sa nasmial nad tým podplatným recepčným, lebo to by chlapcovi v 90% podľa mňa nevyšlo. Navyše hovorí, že sa prezlečie a že za pult pôjde iba na desať minút, čo nemohol vedieť na koľko bude potrebovať a dievča príde ako na zavolanie. Navyše to s tou strechou je ako vykradnuté z filmov Step Up 1 a High School Musical 2, či iných filmov mám tiež pocit. Ten výhľad a klišé reči to ešte viac priklincovali. Niektorí českí užívatelia tu to hodnotia objektívne, niektorí tomu automaticky uberajú len preto, že je to slovenský film a iní nás chcú povzbudiť tým, že dajú vyššie hodnotenie. Nechápem však slovenských, ktorí tomu dajú viac ako jednu hviezdičku. Nikto z nich asi nevidel Petržalku, nevidel Bratislavu, nechodí von, nepozná realitu, lebo takých autíčkarov by dávno zavreli. Hlavná vec, že sa to tvári mladícky, „coolovo", drsne, prešpekulovane, ale pritom je to naivné pri všetkých postavách, hlúpe v každom detaile, najmä pri tých „opíjačkách" a ten bozk s pomalým približovaním, no to už bolo veľa. Od Bratislavafilmu to je veľký pokrok a nenudí to, ale bol by som pokrytec, keby som to hodnotil lepšie, je to totiž amatérske, komerčné dielo. Natíska sa otázka - Jakub Kroner, nie si len protekčné dieťa, ktoré sa dostalo vďaka rodinkárstvu, ktoré v našej republike stále existuje, k režírovaniu? Odpoveď neviem, ale rád by som ju poznal, lebo toto je napriek občasným pozitívam, ktoré sa snažia vykresliť život mladých v hlavnom meste, totálne slabé a hlúpe. Slovensko, kedy sa preberieš? ()

Reklama

ABLABLABLA 

všetky recenzie používateľa

Viděla jsem trailer a řekla jsem si "to musím vidět", viděla jsem samotný film a následovalo "no tak to jsem až tak moc vidět nepotřebovala". Na slovenskou režii je to výborný snímek, film se určitě líbí několika mladým lidem, protože je to prostě za takového prostředí zlodějíčků, zhulenců atd. Ale celkově to není až tak dobrý snímek, který už víckrát vidět nemusím, ničemu by mi to nepřispělo - ani napětím, ani filmovým zážitkem. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Nebudem sa rozpisovať o súčasných kinematografických pomeroch na Slovensku, jedno však musím uznať - Lóve je hodne nad priemerom. Zo začiatku mi to pripadalo ako odpoveď na západnú produkciu v štýle "oni majú "pařičské" komédie, my zasa huličskú drámu", no vďaka napínavému začiatku a riadnemu rozbehu romantickej aj vykrádačskej línie po zhruba prvých 25 minútach mi už pomaly prestávali vadiť aj pomerne monotónne hlasy a prejavy postáv (s výnimkou výbornej Kristíny Svarinskej). Vtipné a zaujímavé bolo zakomponovanie známych tvárí ako Cinkota či Horján, pobavila scéna v hoteli, súťaž o najcennejší lup či útek frajerov z internátu, poriadne napínavá bola zasa nevšedná (i keď trochu krátka) automobilová naháňačka, vylúpenie pumpy, záťah na Morisa. Mladý Kroner sa proste zaťal, nevzdal to a tentoraz mu to vyšlo takmer na plný počet. Dobre využité prostredie (palec hore za tých pár krásnych záberov Bratislavy), reálne pôsobiaci príbeh z ulice a celkom dobre vykreslené vzťahy, ktoré robia z Lóve v závere prekvapivo silný (aj po emočnej stránke) film. Konečne, dobrý slovenský film som naposledy videl pred viac ako rokom a jednalo sa o klasické Pásla kone na betóne. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Jakub Kroner vie, čo zaujíma mladých divákov. Pozná svet, v ktorom žijú a vie ho pútavo zrežírovať. Postavám vie dať civilný rozmer, ukázať to pekné v nich i keď sú vyvrheľmi. Tak čistú a úprimnú "žánrovku" nenájdete ani medzi súčasnými českými filmami, ktoré su ináč o niekoľko úrovní vyššie než tie slovenské. To ma na Love prekvapilo a potešilo. Čo mi dojem z filmu zrážalo bola jeho detinskosť, neschopnosť osloviť staršieho diváka než nástročného. Kroner má pre "komerčnú slovenskú kinematografiu" veľký potenciál, dokonca jej raz môže kralovať, ale aby bol braný vážne aj skúsenejším, odrastenejším divákom, musí dospieť. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (15)

  • Film Lóve dosiahol návštevnosť takmer 118 000 divákov, vďaka čomu sa stal tretím najúspešnejším filmom v histórii slovenskej kinodistribúcie. V prvej päťke je aj Kronerov debut Bratislavafilm (2009). (harryy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené