Reklama

Reklama

Lóve

Trailer

Když se mluví o love, nemusí jít nutně o lásku, může jít i o peníze. A o obojí jde také v novém milostném dramatu ze současné Bratislavy. Slovensko-český koprodukční film Love mladého talentovaného režiséra Jakuba Kronera se stal během pár týdnů největším diváckým hitem ve slovenských kinech za posledních několik let. Hlavní hrdina Maťo (Michal Nemtuda) bydlí společně s kamarádem Tomášem (Jakub Gogál) na sídlišti ve slovenské metropoli a nežijí si vůbec špatně. Dennodenně se však pohybují za hranicí zákona, protože se živí krádežemi aut. Jednoho večera vstoupí do Maťova života studentka Veronika (Kristína Svarinská), do níž se zamiluje, ale v lecčems jí neříká pravdu. A ta se nakonec za velmi dramatických okolností provalí. Jednu z rolí v tomto bezpochyby autentickém filmu ztvárnila i zpěvačka Tina, v Čechách známá jako moderátorka, dále hrají Ľuboš Kostelný nebo Roman Luknár. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (403)

harfuska 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobre natočené tínedžerské dielo, ktoré ale vďaka slabému scenáru spadá do šedého priemeru. Akčné scény autíčkarov, okorenené hovorovou mluvou, boli dobre spracované a bavili ma. Ovšem vzťahová a internátna lajna boli o dosť slabšie. Naviac mnohé scény boli pritiahnuté za vlasy, čo vo výsledku vyznievalo komicky. Čo sa týka hereckých výkonov, tak sa našli aj svetlé momenty, ale vačšinou pôsobili amatérsky a kazili celkovú atmosféru. Aj napriek týmto nedostatkom si Kroner zaslúži pochvalu, pretože tým určite oslovil veľa mladých ľudí. Nabudúce by však mohol siahnuť po menej depresívnom scenári, lebo z tohto som akurát upadla do melanchólie. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Rozporuplné... ale sympatické. "Zlodejská" dejová línia výborná - uveriteľná, parádne natočená a zostrihaná, dialógy ostro odsýpajú. "Vzťahovka" výrazne slabšia, z papierových dialógov by som vyškrtal polovicu slov, herecké výkony miestami mimo. Napriek tomu emócie uveriteľné. Škoda, že to má takú otrepanú zápletku bez zaujímavého zvratu - teda okrem tej hlúpej, z prsta vycucanej, akože šokujúcej pointy. Celkovo ale príjemný pocit zo síce neučesanej, ale úprimnej a miestami prekvapivo dravej filmárčiny. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tak príbehovo sa mi film páčil, dej v podstate výborný a keby to natočil niekto schopný, vyšlo by to špičkovo. Láska, krimi, osobné vzťahy, všetko super. Ale čo ten scenár, to fakt toto? Vulgarizmy ako pičacinka sa striedajú s priteplenými replikami pričom Nemtuda každých 5 sekúnd hovorí slovíčko láska akoby mal Amora nastoknutého v zadku. Apropo Nemtuda je castingový prešľap storočia, to je čo za herec (po novom dokonca režisér)? Veď ten sa celý film ksichtí ako by mu nedali jesť, keď vraští čelo tak má divák pocit, že vidí všetky litosférické dosky a keď rozpráva svoje texty, tak ich len tak bezdušne verklikuje, ako by ho to normálne otravovalo. U Nemtudu platí známe Omen nomen. Maďarská Nemtuda teda nem tudom - Neználek. Presne tak, o herectve netuší absolútne nič. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Pravdu povedať, neverím, že sa mi tento slovenský film páčil. Režisér Jakub Kroner sa na nič nehral a ukázal divákom ako to chodí aj stými štiplavými dialógmi. Herecké obsadenia je na slovenský film perfektné a skutočne je to dobre zahrané ... no, ako kedy. Nemtuda a Svarinská tvoria sympatický pár, ale Jakub Gogál si tento film po hereckej stránke ukradol pre seba. Jednoduchý príbeh s Bratislavy, ale celý tento príbeh ma atmosféru, emócie a hlavne je v ňom kúsok pravdy. 70% - 3* ()

ABLABLABLA 

všetky recenzie používateľa

Viděla jsem trailer a řekla jsem si "to musím vidět", viděla jsem samotný film a následovalo "no tak to jsem až tak moc vidět nepotřebovala". Na slovenskou režii je to výborný snímek, film se určitě líbí několika mladým lidem, protože je to prostě za takového prostředí zlodějíčků, zhulenců atd. Ale celkově to není až tak dobrý snímek, který už víckrát vidět nemusím, ničemu by mi to nepřispělo - ani napětím, ani filmovým zážitkem. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (15)

  • Love na internete sprevádzal fiktívny minifilm, ktorý bol uložený na webové stránky špecializujúce sa na sťahovanie filmov zdarma. Začínal úvodnými titulkami a záberom na hlavné mužské postavy, ako chcú ukradnúť auto. Nakoniec však skončil urážaním človeka, ktorý sa snímku pokúsil nelegálne stiahnuť. Nakoniec sa však objavila na internete ako uniknutý festival screener. (toi-toi)

Reklama

Reklama