Reklama

Reklama

Sedemnásťročná Mia Hallová (Chloë Grace Moretzová) má všetko, o čom kedy snívala - úžasnú rodinu, milujúceho priateľa a práve ju prijali na prestížnu hudobnú školu. Stojí však pred vážnym životným rozhodnutím - bude nasledovať svoj sen o kariére violončelistky, alebo dá prednosť svojej láske a zostane s milovaným Adamom (Jamie Blackley)? V jedno zimné ráno sa však všetko zmení a Mia príde o milovaných rodičov aj brata. Zrazu vidí samú seba, ako leží na nemocničnej posteli napojená na prístroje a pred očami sa jej odvíja celý život. Vidí všetkých svojich blízkych a hlavne Adama, ako ju prosí, aby sa vrátila k nemu. Včera riešila svoju budúcnosť, dnes stojí pred jedinou osudovou otázkou: Zostanem? (TV JOJ)

(viac)

Videá (11)

Trailer 1

Recenzie (271)

MikeCool 

všetky recenzie používateľa

Podobný propadák jako nedávný slaďáček Hvězdy nám nepřály (The Fault in Our Stars). Nato, jak mám Chloë Grace Moretz rád (dobře, miluju jí!), mě bohužel v roli, kterou hraje v tomto filmu poměrně iritovala. Ovšem Zůstaň se mnou (If I Stay) se může pochlubit alespoň slušným a líbivým songtrackem. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Nie je to zlé, vlastne je to dobré, ale mohlo to byt ešte o niečo lepšie. Verím, že nejaký skúsenejší režisér by dokázal vyťažiť viac. Hlavne čo sa emócii týka, pretože aj keď sa to na to fajn pozeralo a vôbec ma to nenudilo vďaka dobrému castingu, emócie išli úplne okolo mňa. A aj hudba mohla byt kludne lepšia. 80% - 4* ()

Reklama

Hees 

všetky recenzie používateľa

Povedal by som ťažšia dráma o tom, že človek sa v podstate sám môže rozhodnúť či chce ostať na tomto svete ak je ochotný bojovať a nevzdávať sa. Či je to pravda ťažko povedať. Film je dobrý a má dobrú kostru, dobrý nápad, príbeh atď. Lenže problém je niekedy vo výkonoch samotných hercov, ktoré čo si budeme nahovárať nie sú nič moc. Herecký výkon hlavný hrdinov je asi takýto : Chloë Grace Moretz - dalo sa na to pozerať nič extra, Jamie Blackley - o dosť horšie ako u ženskej protagonistky a ďalej? Ďalej by som povedal, že radšej nekomentujem a film čo mal potenciál niekedy fakt stojí na tom, že všetko by mohli herci lepšie zahrať. Ďalšia vec je to, že If I Stay je naozaj emocionálne silný film a stojí za pozretie. Preto som sa nakoniec rozhodol, že udelím ešte pol bod navrch. (Hodnotenie 3,5) ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

If I Stay? You Rather Go! Lacná variácia na The Fault in Our Stars, akurát v tomto prípade s (takmer) mŕtvou Chloȅ Grace Moretz, ktorá sa vracia späť do svojich spomienok. Pomerne zaujímavý námet pre romancu, avšak vo výsledku nie je táto premisa nijako využitá. If I Stay tak skutočne nemá žiaden presah ako sa by na prvý pohľad mohlo zdať, ba čo navyše v tom filme život a smrť nehrá žiadnu úlohu. Je to len tá najobyčajnejšia, ničím zvláštna, teenagerská romanca bez nápadu, bez akéhokoľvek ozvláštnenia. Príbeh je predvídateľný, bez jedinej zaujímavej scény, chýba tomu iskra a je to len sled tých najtuctovejších romantických scén dvoch pubertiakov s nezáživnými dialógmi. Otravné, nudné, zbytočné. Chloȅ je síce v sedemnástich stále veľmi príjemná a neskutočne roztomilá (a jediným dôvodom prečo ten film úplne neodstrelím), ale sama ho nemá šancu utiahnuť. Vo výsledku tak film o „duchovi“, ale tak bezduchý až beda. Vhodný tak maximálne pre sentimentálne trinástky pokiaľ už videli celú Twilight sériu, aj The Fault in Our Stars. A vôbec neosadzujem, že sa im to v tomto veku bude páčiť (len ja nezielam rovnaké pohlavie a už ani vek), no pre ostatných tu nie je absolútne nič. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

Eržik 

všetky recenzie používateľa

Úžasná hudba. Těžká romantika a všechny ty drobné nuance, které chytí za srdce. Vše co by měl člověk v životě mít, ale ne každý to štěstí má a nikdy není jisté kdy o to mohu přijít a zda má cenu jít dál když tolik je toho již ztraceno... Ten krapet originality v jinak klasickém, dojemném příběhu stačil na to, aby zcela udržel pozornost a napětí. Herecké výkony prvotřídní, postavy od prvního pohledu sympatické. A ještě jednou - úžasná hudba! ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (10)

  • Herečka Dakota Fanning odmítla roli ve filmu s tím, že je pro ní nyní prioritní dokončení střední školy. (Zdroj: latimes.com) (Medmen24)

Reklama

Reklama