Reklama

Reklama

Hnev Titanov

  • Česko Hněv Titánů (viac)
Trailer 1

Desať rokov po tom, čo hrdinsky porazil obrovského Krakena, sa Perseus (Sam Worthington), poloboh a Diov syn, snaží viesť pokojný život ako dedinský rybár a otec desaťročného syna Helia. Medzitým zúri boj o moc medzi bohmi a titánmi. Bohovia sú nebezpečne oslabení nedostatkom oddanosti ľudí. Strácajú kontrolu nad uväznenými titánmi a ich hrôzu naháňajúcim vodcom Kronom, otcom dlho vládnucich bratov Dia, Hada a Poseidona. Tento triumvirát premohol svojho mocného otca už dávno a nechal ho hniť v ponurej, bezodnej priepasti Tartaru - väzení, ktoré leží hlboko v podsvetí. Perseus nemôže ignorovať volanie spravodlivosti, keď sa Hades (Ralph Fiennes) a Diov božský syn Ares dohodnú s Kronom na zajatia Dia. Sila a moc titanov je stále väčšia, zato Diovi jeho božská sila dochádza a na zemi sa rozpúta peklo. S pomocou kráľovnej Andromedy (Rosamund Pike), Poseidonove polobožského syna Argenora a padlého boha Hefaista sa Perseus vydáva na zradnú a nebezpečnú výpravu do podsvetia, aby oslobodil Dia, premohol titánov a zachránil tak celé ľudstvo. (TV Markíza)

(viac)

Videá (18)

Trailer 1

Recenzie (1 121)

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Eduard Petiška se sice stále musí v hrobě obracet, ale tentokrát už alespoň s menší frekvencí. Nedá se totiž popřít, že Hněv Titánů vlastně žádný divákův spravedlivý hněv nevzbuzuje a je tudíž rozhodně výrazně snesitelnější i lepší svého předchůdce. Ovšem snesitelnější a lepší bohužel ještě neznamená, že je zároveň i snesitelný a dobrý. ()

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Já jsem se za ta léta poučila, že jakmile americká studia dělají na historickém filmu nebo na filmu, kdy se jeho základy opírají o historické prameny, vznikne z toho zrůdný paskvil. Hlavně do toho narvat hromadu akčních zápletek, stříknutých milostnými spletenci a aby to vydělalo co nejvíce miliónů. Málokdy jsem byla spokojena. Výjimky ale jsou. Když pominu to, že byl Zeus ve skutečnosti záludný, záletný, náladový a mstivý a tady ho vyobrazili jako obětavého charakteráka, tak se na to dívat docela dalo. Pokud nad tím nebudu příliš přemýšlet, tak Hněv Titánů je pro oko velice příjemná, akční záležitost. Jen si nesmíte připouštět, že se tohle podle pověstí nikdy nestalo. Hezky se ale kouká nejen na Sama a Rosamundu, ale i na Liama nebo Voldemorta. Každopádně, když se mezi sebou mydlí bohové, je rozumnější zůstat stranou. ()

Reklama

KarelR 

všetky recenzie používateľa

Ugh, tak takhle ne. Jedničku Titánů považuju za průměrnej blockbuster s pár fajn scénama (škorpióni, Medúza). Z dvojky se ale kdovíjak stal ultradrahej skoro-televizní film, ve kterým čirá demence příběhu a nezajímavost všech postav spolehlivě ubíjí těch pár solidních akčních momentů. Ty tu měly bejt hlavní devizou. Jenže po úvodu s chimérou jde všechno do kopru a postavy se asi třikrát přesunou z bodu A do bodu B (mám docela problém tomu říkat putování), aby za cca 50 minut dorazily do neuvěřitelně lamoidního finále. Nic z toho, co naznačují trailery (konec bohů, válka s Titány), tu není vidět! Místo toho se to odkecá dvěma větama, člověk dostane pár bitevních střípků a jedno napruzený megamonstrum, a jde se domů. No nádhera. Jinak to má akorát dvě dobrý hlášky (spravedlivě si je rozdělili Nighy a Neeson), dva dobrý tracking shoty a asi nejnenápadnější romantickou linku v dějinách kinematografie. Ne, vážně jsem nechtěl zázraky. Když ale člověk v naději čeká na nějakou tu masakrálně cool scénu, aby po pár desítkách minut zjistil, že je na konci filmu a žádná asi nepřijde, je to celkem na****cí pocit. 4/10 a ačkoliv Hněv Titánů ubíhá stokrát rychlejc než čtyřka Pirátů z Karibiku, dokonale mi připomněl její nafouknutou prázdnotu. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Ešte omnoho horšie ako jednotka. Odborne sa tento druh filmov nazýva "dementná kokotina". Mám chuť vylúpnuť si oči vidličkou a s láskou spomínam na Ghost Ridera 2, ktorý je vedľa tohto dobre napísaná, zmysluplná a dobre zahratá zábava. Hlboký obdiv k hercom formátu Neesona a Fiennesa, že dokážu hrať v niečom tak retardovanom a tváriť sa, akoby to bol Shakespeare. Aj že sú ochotní vliezť na pľac s takými polenami, ako je Worthington a Pikeovina. Takisto hlboký obdiv k hollywoodskemu systému, ktorý na takýto scenár potrebuje štyroch dobre zaplatených ľudí. Niektorí tu tvrdia, že je v tom nadhľad. Okrem šaškovania Billa Nighyho som si nič také nevšimol. Nebyť jednej či dvoch slušne natočených akčných scén dám odpad. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Jediné, čo ma zaujímalo, bola vizuálna stránka a efekty, no možno aj preto, že som to pozerala v telke na HBO, ani tie efekty ma extra nedojali - navyše vzhľadom na utopenie v hlúpom príbehu ich bolo príliš málo. Worthington bol nedôveryhodný (ale ten sa mi na hrdinu z gréckych bájí nehodil ani v prvej časti) a pohľad na pánov hercov ako Fiennes, Nighy a Neeson v takýchto rolách v človeku vzbudzuje až ľútosť. Tak neviem, stačí to na 2* alebo to bolo len za jednu? Piráti z Karibiku sú v porovnaní s týmto plnotučná zábava. Zostáva len dúfať, že o ďalšie pokračovanie nikto nebude mať záujem. ()

Galéria (98)

Zaujímavosti (16)

  • Tento film se původně měl jmenovat "Návrat Bohů" a pak "Pomsta Titánů". Stejný název nese i tower defense hra od studia Puppy Games. (Beckett51)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Súvisiace novinky

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (viac)

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

16.04.2012

Tato zpráva je spíš pro zasmání. Ale co my víme. Adaptace mládežnické sci-fi Suzanne Collinsové už přes tři týdny suverénně kraluje americkému komerčnímu žebříčku. Nesundaly jej ani nové Prcičky, ani… (viac)

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

23.03.2012

Alespoň jsou o tom přesvědčení fanoušci legendárního zeleného kvarteta. Ale po pořádku: Michael Bay bude prostřednictvím své společnosti Platinum Dunes produkovat nový hraný film Teenage Mutant Ninja… (viac)

Reklama

Reklama