Reklama

Reklama

Dedičstvo kráľa Artuša

(TV film)
  • Česko Avalonská střední (viac)
Z nakrúcania  - Gregg Sulkin

Obsahy(1)

Stredoškoláčka nastúpi na novú strednú školu a s prekvapením zistí, že jej spolužiaci sú reinkarnáciou obyvateľov dvora kráľa Artuša.
Manželia Penningtonovci sú cestujúci profesori, ktorí skúmajú legendu o kráľovi Artušovi. Ich dcéra Allie je šťastná, že bude maturovať na Avalonskej strednej škole. Pri písaní seminárnej práce na tému dedičstva kráľa Artuša si začne všímať zaujímavé paralely minulosti so súčasnosťou – všetci spolužiaci sa správajú ako rytieri okrúhleho stola. Čím väčšmi Allie báda, je čoraz presvedčenejšia, že jej škola je modernou obdobou Camelotu. Závisí len od nej, či sa podarí rozlúštiť celú záhadu Avalonskej strednej školy skôr, než notorický zradca Mordred znovu zvíťazí. Kto ním v skutočnosti je? A koho reinkarnáciou je samotná Allie? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Z nakrúcania  - Gregg Sulkin

Recenzie (34)

ABLABLABLA 

všetky recenzie používateľa

Děs a hrůza, příběh, zpracování, herci...otřes...Ta hvězdička je za překvapivý konec alias vyústění aneb - Spoiler - kdo by to čekal, že někoho napadne udělat převtělení Artuše a k tomu všemu to bude holka?:D - konec Spoileru - ale úplný konec, jak seděli u kulatého stolu byl už zase naprosto kýčovitý. ()

suzanne1997 

všetky recenzie používateľa

Popravdě řečeno, čekala jsem něco jiného, něco mnohem horšího. Ten konec, tak ten každopádně musím doporučit, překvapivý zvrat v příběhu, každá z postav v příběhu měla určitou roli a to se mi na něm líbilo. Tvůrci dostali dobrou myšlenku a tu rozvili do filmu, kterému prakticky nelze nic vytknout, člověk se u něj nenudí a já jsem ani kousek nepřeskočila. Celou dobu jsem si přitom myslela, že králem Artušem je jiná postava příběhu. Takže určitě doporučuji víc než jiné filmy od Disney Channelu. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

20-ročná Britt Robertson hrá 15-ročnú a nikto to skoro nepostrehne. Ale keďže je to stará škola Disney, tak tu sa normálne šlo ťahať Excaliburom a nikto ho neťahal z gatí, ani nehomosexualizoval. Rok 2010 a rok 2020 sú v ére Disney ako keby z iných svetov. Takže detská rozprávka na úrovni Hannah Montana pre výrazne mladšie publikum než sú herci. ()

migsee 

všetky recenzie používateľa

Ač už mám teenagerovská léta dávno za sebou, mám ráda skoro všechno, co Disney vypustí do světa, a to včetně Muzikálu ze střední nebo Camp Rocku, ale tohle byla teda fakt hrůza. Těšila jsem se na něco podobnýho právě High School Musicalu, že si zase áchnu a zasměju se, ale tohle nebylo ani vtipný, ani dojemný, tohle bylo zoufalý. Ani ti lidi, co tam hráli nebyli hezcí... ()

Acrobat odpad!

všetky recenzie používateľa

Niežeby tu bolo niečo na riešenie, ale dikcia znela: "Pštrosy už došli, už sa nekotúľajú". Lance je môj najlepší priateľ a spíme spolu. Každý má tam premýšľacie fázy. Orgie artušových čias sa nepreniesli a to ani nemohli. Nikto sa však nepýtal rytierov oživlých Jonahom Hexom, či chcú byť, resp. mať výzor tohto tu. Skrátka tragédia v dramatizácii a rádoby školsky prerozprávanej dejepisnej veci. Nechutnosti kde len pozrieš, prehrávanie a podprahová realizácia útrpného práva. Aspoň že Disney, či kto, vie vybrať hlavnú predstaviteľku. Čo by s ňou svtárali v Artušovej dobe je však už na iný film v inej dobe. Tu je Artušom vlastne násťročná žena. (videné 14.02.2016,JOJ) ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo v Aucklande na Novom Zélande. Točilo sa od 3. mája do 3. júna 2010. (Arsenal83)
  • Natočeno na motivy stejnojmenné knihy od americké autorky Meg Cabot. (Mara12)
  • Pre bojové sekvencie v plnej zbroji sa ako miesto použila pláž Bethells, hodnotená ako 4. najnebezpečnejšia pláž na Novom Zélande kvôli svojim silným trhlinám a prúdom. Došlo tu k mnohým úmrtiam vrátane hviezdy Rugby League v roku 2009 Sonnyho Faia, ktorý sa nikdy nenašiel. (Arsenal83)

Reklama

Reklama