Reklama

Reklama

A čo ja, miláčik?

(TV film)

Obsahy(1)

Televízna inscenácia komornej komédie Tatiany Kusej A čo ja, miláčik? z roku 1986. Stereotypné manželstvo prekladateľky a programátora naruší príchod mladého, pôvabného dievčaťa, pracovníčky istej agentúry. Dievča sa má všestranne starať o manžela. Táto skutočnosť od základu zmení manželské spolužitie. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (21)

clubland 

všetky recenzie používateľa

Super. Niet co dodat. Vela inscenacii zo znamych "pondelkovych vecerov" zapadlo do zabudnutia a pritom to boli fakt skvosty, pri ktorych som sa dobre zabavil. Som rad, ze niektore z nich neupadli do zabudnutia, aj ked by ich mohlo byt viac, ktore by mali byt vytiahnute z archivu a uvedene " do obehu". ()

duddek 

všetky recenzie používateľa

Takové organizace na ochranu zanedbaných členů rodiny by se jistě široce uplatnily i dnes. :) A ještě spíše, kdyby se zaměřovaly na zanedbané vztahy. I v téhle komedii je dobře patrné, jak nade všechna teplá jídla, vyžehlené košile a přišité knoflíky je pozornost toho druhého. Nic nestojí, a přitom je k nezaplacení. ()

Reklama

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Vtipná televízna inscenácia, ktorá by mohla byť aj vzťahovou manželskou drámou, ale už samotný nápad svojou uletenosťou a herci svojím prejavom, nenechajú diváka na pochybách, že tu ide o jemnú satiru partnerských vzťahov. Kým v prvej časti príbeh poháňa akoby antifeministický,  ktorý mení emancipovanú pracujúcu Margitu Pokornú na domácu "puťku" plniacu manželovi prvé-posledné, zaver prináša prekvapivý obrat, ktorý tento extrém prevracia vtipne naruby. Produkcia je televízne priemerná, ale vďaka príbehu a veľmi dobrým hereckým výkonom to až tak nevadí. 70% ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Skvelá inscenácia z novších socialistických. A je celkom jedno, že je ešte z toho obdobia, taký Slovenský zväz pre ochranu zanedbaných mužov alebo žien má svoje opodstatnenie stále. Za scenár, vtipné situácie a dokonalú záverečnú pointu by sa nemusel hanbiť trebárs ani Wilder. Prvýkrát som inscenáciu videl ešte ako malý a aj vtedy som po svojom dokázal pochopiť tú satiru manželského života a presne si pamätám vyústenia scénok, čo o niečom hovorí. Sládečková ako mladá sexica Scarlett sa ukázala dokonca v sprche za polopriesvitným závesom. –––– Ľadviňák! –––– Žena má byť oporou muža. Má pri ňom stáť v dobrom i v zlom. Vytvárať mu predpoklady pre krajšie zajtrajšky. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 26.12.1986, pôvodná televízna inscenácia - Viete čo sa stane keď manželka nestíha uspokojiť všetky manželove potreby a navyše kvôli každodenným starostiam vyzerá dosť výrazne "vyčerpaná" ? Príde jej pomôcť sexi členka Spoločnosti pre zanedbaných manželov. :-) Skrátka "nářez" po slovensky. (5.9.2008) ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (5)

  • Martin Huba (Bohuš Pokorný) hovorí, že kúpil dva lístky na film "Zajatec japonských ostrovov". Svojím spôsobom nešlo o klasický film, ale TV film, ktorý bol vlastne zostrihaný 5 dielny seriál s Richardom Chamberlainom z roku 1980 s názvom Shogun. V Československých kinách mal tento film premiéru 1.apríla 1984 a tešil sa dosť veľkej návštevnosti. (Raccoon.city)
  • Marta Sládečková (Skarlet Kováčová) spomína pri prvej návšteve rodiny Pokorných, kde sa jej Božidara Turzonovová (Margita Pokorná) opýta, čo má v kufri, že tam má okrem iného knihu "Muž a žena intímne". Kniha s týmto názvom skutočnosti existuje a volá sa "Muž a žena intímne" s podtitulom "otázky zdravého a narušeného pohlavného života" a napísal ju nemecký sexuológ a psychoterapeut Siegfried Schnabl v roku 1972. V Československu bola kniha dosť populárna a vyšla až v štyrikrát v roku 1972,1975,1982 a 1988. (Raccoon.city)
  • Marta Sládečková (Skarlet Kováčová) odpovie na otázku, že aké má životné ciele, ktorú jej položí Martin Huba (Bohuš Pokorný), že sa chce určite vydať a mať veľa detí. V skutočnosti je Marta Sládečková aj po 36 rokoch od uvedenia tejto komédie slobodná a bezdetná. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama