Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzana dospěla a utržila od života první rány. Chytla se špatné společnosti, skončila ve vězení a po propuštění se pokouší začít znova. Seznámí se se sympatickým řidičem Jurajem, ale ten, když už se zdá, že v něm našla to, co hledala, ji opustí, aby zkusil štěstí v pop music. Ke všemu se Zuzana musí bránit útokům bývalého společníka Ronyho, nyní bohatého gangstera, který se ji pokouší svést. V atraktivním hudebním snímku si každý teenager najde to své. Od řady akčních scén, přestřelek, bitek, přes lásku, chlapské přátelství tiráků a jejich nablýskané trucky, až po pašované zbraně, mafiány držící v hrsti zkorumpovanou policii a justici, spoustu písniček a humoru, a pohled do zkaženého zákulisí showbyznysu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (177)

Iroquaise 

všetky recenzie používateľa

Tragická směska "tvrdé" gangsterské poetiky ( "Dej si, zachutí ti!"), kýčovité pohádkové naivity a šupácké porevoluční dekadence, ale už pro tu divokou devadesátkovou patinu to má rozhodně cenu shlédnout. Královna lidové tvořivosti Helenka tu má několik zásadních okamžiků ( " Je ti líp, člověče!?"). Na druhou stranu Pavla Bobka mi bylo celkem líto...Ústřední písnička je celkem slušná, Lucka pálí od boku......................................................s letitým odstupem a vědomím toho, že žádný film není odpadový...i ten nejhorší brak může na nějaké úrovni funovat či oslovovat...minimálně jako zdroj informací o době, ve které vznikl....a tenhle film -ač je z kritického hlediska hodně hodně nepovedený - v sobě nese obrovské množství podnětných prvků....... ()

Mr.Apache odpad!

všetky recenzie používateľa

"Mama Kami Kami Kami Kami kam ideš." Strašná píseň, kterou si u nás v hospodě dodnes pouštějí mladí lidé na jukeboxu. Jsou mezi nimi děvčata, a minimálně jedno z nich připomíná svou tělesnou konstitucí ráznou hrdinku této Haberovy (potažmo Rapošovy) srákory. Vždycky když tam sedím a tohle spustí, začnu jim ošklivě spílat. V té chvíli nastoupí dvojnice Mamy Kami, připravena ztrestat mou neomalenost. Je to divný svět. V mém světě si mladí lidé pouštějí Mamu KIN od Aerosmith, já je za to chválím a děvčata se na mne mile usmívají. ()

Reklama

ViktorS 

všetky recenzie používateľa

Ja úprimne nerozumiem prečo je Fontána pre Zuzanu 2 takto podhodnotená. Samozrejme ja ten film mierne nadhodnocujem, ale aj tak nemôžem skrývať, že ma pomerne bavil. Dej mi príde, na to, že je film z roku 93, dosť pokrokový. Slušná výprava aj vývoj deja, je dynamický, nenudí, stále sa niečo deje, no skrátka prekvapuje. Možno, že zaváňa miernym americkým štýlom, ale podľa mňa to vôbec nevadí a sedí mu to. Sledujeme tu obyčajného vodiča kamiónu Juraja, v podaní Pavla Haberu, ktorý bol vtedy na vrchole svojej slávy, ako putuje po krajinách, zamiluje sa do Zuzany v podaní peknej Evy Vejmělkové, neskôr sa však dostane do šoubiznisu a stane sa slávnym. Páčilo sa mi tu to celkové vykreslenie jeho vzostupu a pádu. Nakoniec si totiž uvedomí, že to podstatné už dávno mal. Predstaví sa nám tu aj Ibrahim Maiga a všetkých tu pekne sprevádza Helena Růžičková, ktorá má vo filme milú prezývku Mama Kami. Páčilo sa mi tiež to spojenie motorestu, ako takej základne kamionistov, kde sa stretávajú a kde je Mama Kami skutočne ich druhou mamou. Jej postave, ale aj herečke samotnej, je tu venovaná pekná pieseň, no okrem nej v celom filme znejú aj iné známe skladby Pavla Haberu a iných. Skvelo dopĺňajú príbeh, ktorého záver je však smutný a na môj vkus je posledná scéna veľmi nasilu narýchlo ladená optimizmom. Päť minút stopáže naviac by neuškodilo, ale dá sa to prekúsnuť. Neviem, či snímka len zle nadväzuje na prvú Fontánu pre Zuzanu, no prinajhoršom, ako samostatný film, sa stále podľa mňa jedná o slušný počin na naše pomery a na tú dobu. ()

Turiec odpad!

všetky recenzie používateľa

Film plný nielen nelogickostí, ale priamo hlúpostí aj hlúposti. Scenár je prabiedny a deravý ako rešeto. Pripadá mi, akoby autori prevzali nápady z iných filmov aj vlastné a umelo nasilu ich pozliepali dohromady, čím vytvorili poriadny chaos. Scény sú takmer nesúvisiace. Je to jednoducho zmes rôznych klišé a duchaplnejšiu osnovu filmu by asi napísal zručnejší stredoškolák. Posúďte sami: Mafiáni musia mať prvoplánovo obleky, kravaty, slnečné okuliare a copíky; kamionisti samozrejme značkové oblečenie. Rusi sú v podstate tlupa hlupákov, rovnako ako my v amerických filmoch a scenároch. „Jajajáj Ruslandia“ môže povedať len niekto zo Slovenlandu alebo Čechlandu. A keby ste vedeli ako ľahko sa pašujú zbrane kamiónom... Kamionistom sa všeobecne ľahko žije. Na benzínke jednoducho natankujú a odídu. Platiť netreba. Ale pozor: Ak vás opustí „láska“ vyjdite do ulíc a rozbíjajte výklady. Robí to tak predsa skoro každý. Ak vás pri tom pristihne polícia, nevadí. Určite bude práve stredom mesta prechádzať na kamióne váš kamarát a povie ochrancom zákona „Hej starý ...“ a oni vás len tak pustia. Prečo nie? Veď „keď máme smútok, smútime“. Nie, nie som debil. To tam fakt bolo!!! Celkovo možno herecké výkony nehercov hodnotiť ako slabé, hudbu ako biednu a miestami počúvateľnú. Scenár a réžia sú otrasné. Mala to byť asi snaha o akčno-romantický film s komediálnymi prvkami. Chýba mu však aspoň štipka napätia, romantiky či humoru. Keď je najvtipnejšou časťou filmu to, že sa černoch volá Vápno, tak je to smutné. Ak toto má byť ukážka slovenskej kinematografie, tak ju, prosím, ZRUŠTE!!! Ak to malo byť priblíženie sa Hollywoodu, tak sa tvorcovia priblížili maximálne tak najbrakovejším videosnímkom. Jednoducho odpad! ()

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Tak jen reakce na Geminiho. Dospívání v době, kdy byl Pavol Habera na vrcholu opravdu bylo strašné. A kdyby to byl jenom on - taky Rapmasters a Lucie Bílá, a Olmerovy filmy..... .... jinak tenhle film má ode mne jednu hvězdu za Mamu Kami.¨ "Mama Kami, Kami, Kami, kam idieš, všetci ťa tu majú radi, a my tiež..... :-))) ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (16)

  • Natáčalo sa v lokalitách Bratislava, Praha, Petrohrad a Vysoké Tatry. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama