Reklama

Reklama

Identity Petržalky

  • Česko Identita Petržalky (festivalový názov) (viac)
všetky plagáty
Krátkometrážny / Dokumentárny
Slovensko, 2010, 24 min

Obsahy(1)

Sídliště Petržalka představuje urbanistický komplex, v němž žije 130 000 obyvatel. Film prezentuje konkrétní tváře na pozadí uniformního exteriéru. Jak vytvořit domov a najít vlastní kořeny v této betonové džungli? (Ostrava Kamera Oko)

Recenzie (5)

cuchillo 

všetky recenzie používateľa

K filmu jsem se dostala na základě zdařilé knihy s portréty petržalčanov, kterou má na svědomí autor tohoto snímku. Od dokumentu jsem očekávala víc informací o obyvatelích tohoto bratislavského sídliště - neb v knize se jich nedostávalo - a těch jsem se dočkala. Publikace a film jde ruku v ruce a jedno bez druhého tolik nefunguje. ()

vovarano 

všetky recenzie používateľa

Kratky dokument, respektive interview s niekolkymi obyvatelmi petrzalky, ktori v petrzalke nenasli zrovna stastie, ale zrejme by ho nenasli nikde. Dokument nema v podstate ziadnu vypovednu hodnotu a jeho obsah by sa dal interpretovat do hocijakej inej casti alebo obce na slovensku. Dost zbytocny pocin, cakal som viac. ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Najväčšie sídlisko v strednej Európe. Panoptikum betónu, anonymných okien a ešte anonymnejších príbehov. Krátky dokument režiséra Juraja Chlpíka prenáša diváka do bratislavskej Petržalky v roku 2010. Formou interview s viacerými obyvateľmi ponúka film mozaiku pohľadov, názorov a pocitov na život v tejto mestskej časti, takisto ako aj na ich vlastné životy. Niektorí tú našli šťastie a spokojnosť, iných trápi smútok či samota. Napriek tomu, že dokument nie je vystavaný vyložene pesimisticky, pohľady na zväčša ešte stále sivú Petržalku v divákovi nevzbudzujú zrovna pozitívne pocity. Aj vďaka tomu však nemožno uprieť Chlpíkovmu dielu silu - silu vyvolať zhnusenie či ľútosť. Identity Petržalky určite nie sú typom filmu, ktorý by ste chceli ukazovať niekomu zo zahraničia ako propagačný materiál mesta či krajiny. Dokumentárnu výpovednú hodnotu však majú vysokú a svoj účel - poodhaliť anonymný život a svet obyvateľov Petržalky - jednoznačne spĺňajú. ()

Reklama

Reklama