Reklama

Reklama

Epizódy(6)

Dříve než svého prvního soupeře přemohl Spartakus, prošlo branami arény mnoho jiných gladiátorů. Spartakus: Bohové arény vypráví příběh Gannica, jednoho z prvních šampiónů Batiatusovi gladiátorské školy, z kruté doby před příchodem Spartaka, kdy pro čestnost nebylo v aréně místo.
Batiatusova gladiátorská škola je na vzestupu a užívá si slávy svého nechvalně proslulého šampiona Gannica, jehož umění bojovat s mečem se vyrovná jen jeho záliba ve vínu a ženách. Nastala příhodná situace, na kterou čekal mladý Batiatus - konečně dokáže svrhnout nadvládu svého otce a převzít kontrolu nad školou. Je připraven zradit kohokoli, jen aby jeho gladiátoři byli ti nejžádanější. Po boku mu stojí loajální, vypočítavá manželka Lucretia, která navíc neváhá využít bezostyšnost svůdné přítelkyně Gaiy kdykoliv se to hodí. Společně se nezastaví před ničím, aby oklamali davy, upevnili svou moc a získali co největší bohatství. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa Arkanoid k tomuto seriálu (2)

Dávné hříchy (2011) (E01) 

„Blood rains down from an angry sky, my cock rages on, my cock rages on.“ Quintus so ženou a vtedy ešte priateľom Soloniom si neužíva zápasy arénu z pulvinusu, ale v najnižšom rade. Keď ale vchádza do arény jeho Gannicus a počas zvuku jeho theme songu vstanú diváci, všetci vieme, kto vyhrá súboj. Gannicus predvádza tradične akrobatický súboj s dvoma mečmi, kedy po prvom seku súpera nečinne začne nasávať energiu davu a všímať si nahé prsia fanúšičky až do boud, kedy ho mečom škrabne súper. Vtedy sa rozzúri tak, že odkladá meče, zvolí ho zbiť holými rukami a následne mu odsekne hlavu bez zvolenia magistráta. Otrokyne vedú nudné reči o sexe. Atraktívna, ovdovená Gaia prichádza poyrieť Lucretiu a nechá v neom úžase Quinta aj Solonia. Quintus sa pýta Onemaa na názor na Gannica a ten, napriek svojím ambíciám, odpovedá pravdivo. Gannicus mu tiež praje najvyššie miesto medzi Batiatovými gladiátormi. Batiatus prijíma stávku, že jeho gladiátor bez použitia zraku dokáže poraziť hociktorého bojovníka svojho rivala. Gannicus tu využíva aj armbar z brazíslkeho jiu jitsu, ale keďže vieme, že v normálnom súboji jiu jitsu skôr nefunguje proti stojacemu protivníkovi, je bolestne zhodený o zem. Ženy si dávajú ópium, a pretože práve toto nie je Trainspotting, tieto scény nie sú prepracované a slúžia len na zobrazenie určitej skazenosti a ľahkovážnosti postáv. Batiatus zatiaľ verí prísľubu úspešnej budúcnosti a nedáva si pozor, čo ho stojí otroka, dočasne zdravie a hlavne dôstojnosť. Zo svojich kritérií však nepoľavuje. ()

Milost (2011) (E02) 

Divák sa zobudí spolu s Quintom, ktorý sa spamätáva zo zranení a má nočné mory. Jeho elán mu ale nechýba. Crixus má talent, ale ešte nie potrebné skúsenosti. Šampiónom je Gannicus. Tulius ho chce kúpiť. Víno od Tulia prinesené Soloniom Batiatus rozbíja o stenu, keďže Tulius je ten, čo ho poranil. Batiatus premýšľa nad situáciou a posiela do baní gladiátora, ktorý sa vzdáva na tréningu. Do mesta má ale prísť Varus, a tak Batiatus s pomocou Gaiy, kamarátky jeho ženy dotiahne tohto organizátora hier do svojho domu, kde mu neváha dopriať všetky potešenia a vyradiť svojich súperov z jeho pozornosti. Nebude to len vynikajúci súboj Gannica s Crixom, ktorý mu je chvíľu zdatným súperom. Gannicovo priateľstvo s Oenomaom sa otrasie v základoch pri plnení nečakanej úlohy od Batiata. Oenomaus je nútený zápasiť s Doctorem, ktorého stále rešpektuje. Batiatova škola gladiátorov vo svojej plnej sláve, ale aj zvrhlosti svojich pánov. ()

Súvisiace novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (viac)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (viac)

Reklama

Reklama