Reklama

Reklama

Cesta na tajomný ostrov

  • Česko Cesta na tajuplný ostrov 2 (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

V tomto pokračovaní celosvetovo úspešného filmu Cesta do stredu Zeme z roku 2008 nové rodinné dobrodružstvo začína tým, že mladý Sean Anderson (Josh Hutcherson) dostane zakódované tiesňové volanie zo záhadného ostrova, z miest, kde by sa žiadny ostrov nemal nachádzať. Je to miesto, kde sú zvláštne formy života, hory zo zlata, životu nebezpečné sopky a nejedno pozoruhodné tajomstvo. Nový nevlastný otec Hank (Dwayne Johnson) nie je schopný syna zadržať, a tak sa s ním radšej vydá na spoločnú výpravu. Spoločne s pilotom helikoptéry (Luis Guzmán) a jeho krásnou a rozhodnou dcérou (Vanessa Hudgens), sa vydajú hľadať ostrov, zachrániť opustených obyvateľov a tiež uniknúť seizmickým vlnám, ktoré tlačia ostrov pod vodu, kde by poklady ostrova boli navždy pochované v mori. (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (519)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pri skúmaní Vernea chcete vidieť aj zopár adaptácií jeho diel, samozrejme s rizikom, že občas narazíte na menej vydarené kúsky. Cesta na tajuplný ostrov 2 je bohužiaľ presne tento prípad. Dôvodom je nezaujímavý vizuál, príliš jednoduché a rýchle riešenia konfliktov a prekonávania prekážok a nakoniec aj krátka stopáž. Prečo sa musia postavy ihneď po ponorení do vody ocitnúť pred ponorkou, ktorá ich v okamžiku zachráni? Ak by sa tieto scény predĺžili, dostali by náboj aj tu úplne absentujúce napätie. Chápem, že ide o film pre deti do 12 rokov, len nerozumiem tomu, prečo by adaptácia Vernea mala byť určená iba tomuto cieľovému publiku. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Prvú časť som síce nevidel, ale ako sa ukázalo vôbec to nebolo na prekážku. Ľahko som sa nechal strhnúť dejom a dostal sa do príbehu. Prežil som príjemné fantasy dobrodružstvo, ktoré sa odohrávalo na exotickom, tajomnom ostrove. Na takom o akom kedysi dávnom napísali vo svojich románoch spisovatelia Robert Louis Stevenson či Jules Verne. Na záhadnom ostrove uprostred oceánu o ktorom nikto nevie a na ktorom žijú prazvláštne tvory. Práve tam sa ocitli hrdinovia tohoto popkornového filmu. Celkom dobre sa na to pozeralo a ku podivu sa mi páčil aj herecký výkon, ktorý predviedol bývalý wrestler Dwayne Johnson. *** ()

Reklama

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

K dvojce nepovedené Cesty jsem přistupoval s nulovým očekáváním a vzhledem k tato nastavené hranici se dá říct, že jsem ji dokoukal naprosto uchvácen, ono když nečekáte nic a dostane se vám sice hloupoučké, ale až strhující akční jízdy ( pro děti samosebou:) s přehlídkou pohledných triků, krásné Vanessy a krásné Vanessy:) tak odpustíte i ROCKové prsní tanečky a skvěle si odpočinete. Ve srovnání s fádní jedničkou tahle blbůstka prostě jasně vede. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Akceptuji cáklé, barevné rychlokvašky pro celou rodinu. Bezvýhradně. U tohohole paskvilu jsem ale trpěl téměř každou minutu a nebýt tak-trochu-croftovské Hudgensové, určitě bych to už v půlce dávno vypnul. Příště se před podobným rodeem na obřích včelách, Johnsovým prsním tancem a vypatlaným Guzmánem zhulím do bezvědomí, abych tomu taky mohl dát ty tři hvězdičky. No more, Dwayne, no more!!! ()

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Ne, nezbláznila jsem se. Já se u téhle fantasmagorie královsky bavila! Jakmile začal Dwejn poučovat svého syna o tom, co zabírá na ženské ze všeho nejvíc a pak TA-BLE-TAMA střílel bobule na všechny strany, náhle mi začal chybět vzduch v plicích. Tak jsem se rozchechtala, až mi tekly slzy a lapala jsem po dechu. A to nebylo všechno. Film nabitý naprosto neuvěřitelnou nadsázkou a houmrem. Člověk nesmí čekat umění. Děj nemá hloubku a ani nemá smysl. Nejde se zamýšlet nad logičností a už vůbec ho srovnávat s tvorbou Julea Verna, je třeba jen vypnout a bavit se. ()

Galéria (90)

Zaujímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo na ostrově Oahu. (Dlee)
  • Podle souřadnic z mapy Tajuplného ostrova by byl ostrov nejméně 3 000 km od ostrova Palau, nikoli 100 mil, jak je zmíněno ve filmu. (rakovnik)
  • V úvodu filmu ujíždí hlavní představitel před policií na jednoválcovém motocyklu Honda XR650L. Zvuková stopa motocyklu je však upravena na 4válec. (Max_FX)

Súvisiace novinky

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (viac)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (viac)

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

28.01.2013

A pomůže mu Dwayne „The Rock“ Johnson. Když má něco úspěch, zákonitě se vyrojí plagiáty. Méďa není výjimkou. Ale tenhle projekt, jehož hrdinou bude opět digitálně animovaný a mluvící plyšový medvídek… (viac)

Dwayne „Lobo“ Johnson?

Dwayne „Lobo“ Johnson?

18.07.2012

Antihrdina Lobo nepatří do první komiksové ligy. Nebaví ho zachraňovat svět a předvádět se v pestrobarevných kostýmech. K jeho zjevu patří metalové pomalování, řetězy, lebky, démonické oči a tlusté… (viac)

Reklama

Reklama