Reklama

Reklama

Už celé stáročia sú obyvatelia malebnej, ale odľahlej horskej dedinky Daggerhorn nútení pravidelne každý mesiac prinášať krvavú obetu vlkolakovi, ktorý počas každého splnu terorizuje okolie ich domovov – radšej mu totiž obetujú niektoré zo zvierat, akoby mal pripraviť o život niekoho z nich. Lenže keď na oblohu vypláva krvavý mesiac, netvor nečakane poruší ich nepísanú dohodu a za obeť si vyberie staršiu sestru krásnej Valerie (Amanda Seyfried). Valerie sa práve dozvedela, že ju jej rodičia prisľúbili za manželku zámožnému Henrymu (Max Irons) z dobrej rodiny. Ibaže Valerie je už od detstva zaľúbená do chudobného drevorubača Petra (Shiloh Fernandez). Mladí zaľúbenci sa rozhodnú nevzdať sa svojej zakázanej lásky a plánujú spoločný útek – ktorý im však nanešťastie prekazí už spomínaný krvavý vlčí útok. Dedinčania sa chcú netvorovi pomstiť a navždy sa ho zbaviť, a tak požiadajú o pomoc legendárneho lovca vlkov a vlkolakov pátra Solomona (Gary Oldman) – chcú, aby beštiu zabil! Lenže Solomonova prítomnosť nepokoje v dedine neutíši, ale naopak ich ešte viac vystupňuje, pretože všetkých vydesí tvrdením, že vlk, ktorého sa tak obávajú, sa počas dňa mení na človeka a pohybuje sa medzi nimi nepoznaný, pretože s najväčšou pravdepodobnosťou je jedným z nich! (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (671)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Prišlo mi to podobne ako Tvajlajt, len s trošku lepšími hercami (Seyfried, Oldman). Musím sa priznať, že ma príbeh celkom zaujal, zo začiatku si to držalo celkom dobru a záhadnú atmosféru, ale potom ako príde na rad mizerná akcia sa to všetko prepadáva do šedého priemeru aj mizernými efektami, navyše som mal pocit, ako keby niekto prostrednú časť vystrihol a už bol zrazu koniec. Škoda, zaujímavý nápad, ale strašne slabo zrežírované. P.S.: aj vás zaujíma ako sa DiCaprio dostal k produkcii takéhoto filmu ? 60% - 3* ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Ani krásná tvář Amandy Seifried, ani dobrá temná hudba, ani povedené exteriéry a ani pár povedených lekavých scén nestačí, aby přebily prázdný scénář. Je to pohádka-detektivka - kamera vám nabízí nejrůznější podněty, podle kterých si můžete ze sekundy na sekundu vybírat, kdo je podle vás vlkodlakem. A to je zjednodušeně hlavní dějová linie, na jejímž pozadí je nenásilně naznačený romantický příběh zasazený do thrillerového prostředí. 50% ()

Reklama

swamp 

všetky recenzie používateľa

Čemu se to proboha upsal Gary Oldman?! :( Hardwicke prakticky "přetwilightila" pohádku o Červené karkulce a výsledek je takový, jaký je - příšerný. Proč sakra točí takové sračky, když umí stvořit i něco takového, jako byli Lords of Dogtown?! Jednu hvězdu za zmíněného Oldmana a velká kukadla Amandy Seyfried.. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Červená čiapočka ako film? Dočerta, to ma zaujíma! Bohužiaľ, filmové spracovanie mojim očakávaniam neodpovedá. Chvíľu sa to ešte dá. Len čo príjemne štylizovaná výprava (malebná dedina uprostred zasnežených hôr so spomalene padajúcimi vločkami) začne nudiť, príde Gary Oldman a príjemne hrôzostrašný pocit ohrozenia z tajomnej príšery, záhadne 20 rokov žijúcej v okolitých lesoch. I táto atmosféra sa ale už čoskoro vyparí a na jej miesto prichádza záverečná hodina, plná tupých dialógov, banálnych zvratov a otravne spracovanej nevierohodnej romantickej línie, v ktorej mladí a nepoškvrnení hovoria veci ako „nie som pre teba dobrý, láska“ a ona „na tom mi nezáleží“. A vrcholí to hlbokým bozkom na dobrú noc. Viem, že hodnotenie 20% môže vyzerať prehnane prísne, ale ten film je proste tak strašne nudne napísaný a zahraný (Oldman je zďaleka najlepší a aj on je totálne nezaujímavý), že som ho dopozeral fakt len z posledných síl. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Hrozne dlho som sa rozhodoval ako ohodnotiť Red Riding Hood a dospel som k tomu, že 3,5* bude správne rozhodnutie. No keďže také hodnotenie tu nieje, priklonil som sa radšej k 4* a to kvôli Amande, atmosfére a nepredvídateľne temnom deji............Soundtrack Alex Heffes: 1. Towers Of The Void – Brian Reitzell ,2. Kids – Brian Reitzell & Alex Heffes ,3. Dead Sister – Brian Reitzell & Alex Heffes ,4. The Wolf – Fever Ray ,5. Mt. Grimoor – Brain Reitzell & Alex Heffes ,6. Tavern Stalker – Brian Reitzell & Alex Heffes ,7. Grandma’s House – Brian Reitzell & Alex Heffes ,8. Keep The Streets Empty For Me – Fever Ray ,9. Wolf Attack – Brian Reitzell & Alex Heffes ,10. Just A Fragment Of You – Anthony Gonzalez from M83 & Brian Reitzell ,11. The Reveal – Brian Reitzell & Alex Heffes, ,12. Finale – Brian Reitzell & Alex Heffes ,13. Crystal Visions – The Big Pink ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (15)

  • K filmu existuje alternativní závěrečná scéna. (ČSFD)
  • Sněhově bílý králík, na jehož odchytu se v úvodu podílejí Valerie (Amanda Seyfried) a Peter (Shiloh Fernandez), by měl dle filmových směrnic být králík evropský neboli králík obecný (Oryctolagus cuniculus). Jenže ten je běžně šedý. Jednat se o zajíce, byl by to zajíc obecný (Lepus europaeus), který je bílý jen v zimě, kterážto ve scéně není. V létě jeho srst ztmavne - zežloutne až zpopelaví. (Conspi)
  • Podle traileru se tento příběh odehrává ve 14. století. V samotném filmu se však datum neobjeví. (PVi)

Súvisiace novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (viac)

Reklama

Reklama