Reklama

Reklama

Nesmrteľní

(seriál)
  • Česko Nesmrtelní
Slovensko, 2010, 12 h 29 min (Minutáž: 63–85 min)

Predloha:

Jane Austen (kniha), Lev Nikolajevič Tolstoj (kniha) (viac)

Hrajú:

Jiří Langmajer, Elena Podzámska, Lívia Bielovič, Juraj Loj, Martin Horňák, Ivan Krúpa, Rasťo Piško, Martin Vrána, Lucia Spanělova, Marko Krosbak (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Filmový projekt Nesmrtelní je cyklem deseti snímků ze současnosti, které rozehrávají dramatické příběhy inspirované literárními klasiky. Okamžiky plné lásky, nenávisti, žárlivosti i dalších lidských citů získávají v podání plejády vynikajících herců nový rozměr, a přesto znovu dokazují to, že i dnes zůstávají ve společnosti hodnoty s nadčasovou platností. Novodobý donchuán v podání Maroše Kramára, schizofrenický lékař Miroslav Noga, cynický podnikatel Milan Kňažko nebo vášnivý gambler Jiří Langmajer. I to jsou hrdinové Nesmrtelných… (Česká televize)

(viac)

Recenzie používateľa Autogram k tomuto seriálu (11)

Nesmrteľní (2010) 

Zaujímavá séria s prispôsobenými dielami starých klasikov do súčasnosti. Kvalita je dosť kolísavá, hlavne čo sa týka scenára a vhodnosti alebo nevhodnosti moderných modifikácií. Niektoré diely sú výborné, iné sa podobajú skôr na telenovelu alebo komerčný seriálový produkt. ()

Náramok (2010) (E01) 

Intrigy a vražedná žiarlivosť sú zobrazené celkom priamočiaro, niekedy až takmer telenovelovým spôsobom. Herecky dobre zvládnuté, niektoré dejové zjednodušenia sa museli objaviť kvôli skráteniu príbehu, ale celkový dojem je dobrý. (16.10.2013) ()

Ľúbi neľúbi (2010) (E02) 

Príliš melancholický príbeh o dvoch sestrách a ich láskach, kde sa obidve nechávajú unášať životom a vývoj deja sa ponecháva akoby náhode. Nič poriadne sa neudeje, chlapi prichádzajú a odchádzajú a všetko očakávané sa presne tak aj stane. ()

Ema B. (2010) (E03) 

Ženy nevedia, čo chcú a ich chlapi im to nevedia dať. A tak hľadajú ako Ema, až sa to vymyká kontrole. Vo filme sa trochu málo času venovalo premene charakterov postáv a priveľa času zhltol shopping, ten by stačilo iba naznačiť. Ale aj tak je to zaujímavé, pre mnohých s prehnaným životným štýlom by mohlo byť aj poučné a Alena Ďuránova ako Ema je v každých šatách skutočný kus. ()

Fejs (2010) (E04) 

Pri súboji o Kristínu Roxanu Svarinskú aj keď vykreslenú trochu naivne nemôže byť nikto na pochybách, že je to naozaj. Jej výkon v epizóde nemal konkurenciu a k výbornému dojmu prispel aj zaujímavý príbeh zakázanej lásky. Originál nepoznám, tak som nemohol posúdiť, nakoľko ide o sprznenie klasiky a tak iba zatlieskam. ()

Diabol (2010) (E05) 

Námet o posadnutosti sexom je dobrý, ale scenár aj herecké výkony sú dosť biedne, niekedy až amatérske, okrem Juraja Kukuru. Vica Kerekes opäť mala úlohu, kde sa veľa nerozpráva, takže zvádzaním, úsmevmi aj telom, a horúcimi nahými scénami nič nepokazila, skôr naopak. ()

Kontrola (2010) (E06) 

Nie je revízor ako Revízor. Gogoľov revízor by dnes kontroloval eurofondy, a to by sa musel čudovať, čo za špinu by v nich kdekoľvek našiel. Alebo aj nenašiel, ak by nechcel. V tomto filme scenár hapruje viac, ako by mal, a nakoniec to vyzerá ako epizóda nejakého seriálu z Hornej-Dolnej, a to mi dosť vadilo. ()

Dlhá cesta domov (2010) (E07) 

Niektoré scény sú výborné, ale práve tie sú akoby inšpirované nezabudnuteľným Kronerovým podaním. Mnohé pridané a modernizované scény vyzneli oveľa slabšie, niektoré až trápne na úrovni hereckého cvičenia z Partičky. Môj dojem preto zostal zmiešaný a skôr slabší. ()

Kvety a Lucia (2010) (E08) 

Kňažko ako big boss, ktorý môže všetko, teda takmer všetko, a Zuzana Kanócz ako milenka, ktorá rozohráva hru na dve strany. Len mladý Geišberg mi tam akosi nesedel a vždy mi jeho zjav evokuje reklamu na banku. S týmto dielom série inak veľká spokojnosť, má to vyvrcholenie aj záver s trochou hrania na city. ()

Hon na legendu (2010) (E09) 

Don Juan v podaní Maroša Kramára, ktorý ťahá celý film, je bez jedinej chyby a celkovo má tento diel výborné obsadenie. Teplý priateľ v podaní Nogu plus Táňa Pauhofová a Soňa Norisová sú Don Juanovi výbornými partnerkami. Trochu sklamal len záver akoby useknutý, pár minút mi tam chýbalo ku šťastiu. ()

Projekt Alfa (2010) (E10) 

Ukrutne rozťahaný príbeh so zaujímavým vizuálom, ale na všetko by úplne stačila trištvrte hodina. Pár malých zvratov a záverečný obrat je podaných nejako nešťastne a ako divák som bol veľmi sklamaný. Záverečný diel série je úplne najhorší a pritom sa tvorcovia tak snažili. ()

Reklama

Reklama