Reklama

Reklama

Uhýbanie sa rýchlym autám, bláznivým taxikárom, otvoreným dverám a ôsmym miliónom chodcov je dennou rutinou Wileeho (Joseph Gordon-Levitt), najlepšieho newyorského cyklo-messengera. Vyžaduje si to špeciálny výcvik jazdiť na superľahkých bicykloch, na jednom prevode, bez bŕzd. Chlapík, ktorý vystavuje takýmto spôsobom svoj život každý deň, sa zrazu dostane do situácie, na akú nie je zvyknutý ani on. Pri bežnej preprave sa jeho život zmení na naháňačku Manhattanom na život a na smrť. Obálka ktorú má Wilee doručiť totiž nie je po chuti istému skorumpovanému policajtovi. (TV Markíza)

(viac)

Videá (21)

Trailer 1

Recenzie (541)

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Svižně natočená jednoduchá a bezvýznamná jednohubka, která baví kaskadérskými kousky na kole, baví hereckým obsazením, ale dopadá tvrdě na dlažbu s příšernou zápletkou, která je kýčovitá a strašně, ale strašně naivní. Pohodová blbina na jeden večer, která u nás pochopitelně nešla do kin a podle mě to je po Temném Rytíři pro Levitta zbytečný risk a krok zpátky.Film přesně zaměřený na určitou skupinu lidí ( messengery, cyklo maniaky a bikery všeob. ) na ostatních divácích už záleží podle toho, jestli chcete vypnout u bezvýznamné koniny, nebo hledat v té provařené scénáristiké břečičce mouchy, sem tak na půl, 60%. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $35miliónovTržby USA $20,275,446Tržby Celosvetovo $31,083,599Tržby za predaj Blu-ray v USA $284,590Tržby za predaj DVD v USA $6,911,154║ má to dobré grády, strhujúce scénky, výbornú kameru, nápaditosť, Koepp nečakane prekvapil, Joseph Gordon-Levitt potvrdzuje štatút vychádzajúcej hviezdy a na Michaela Shannona sa už jedine tešiť čo bude stvárať Supermanovi /80%/ ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Jemne nadpriemerný thriller, ktorý bude zaujímavý predovšetkým pre všetkých, ktorí nedajú dopustiť na bicykel. V tomto smere je film dosť originálny, dlho som nič podobné nevidel. Akčné, alebo skôr adrenalínové jazdy, kde sa stále treba vyhýbať prekážkam, majú šťavu a hlavne na nich film stojí. Oceniť treba i záporáka v podaní M. Shannona, ktorého trochu ospravedlňuje situácia do ktorej sa dostal. Dostať sa z jedného problému do ešte väčšieho mu trvá presne 14 minút...Meral som to. Páči sa mi i slogan filmu- "Jeden prevod, žiadne brzdy" , pretože mi tento štýl jazdy tiež sedí. Ja tie zľahčovacie prevody nemusím. "Fuck the breaks!" 70%. ()

MoiJe 

všetky recenzie používateľa

Super. Väčšinu času síce sledujeme len zadok bicykla s mihajúce sa nožičky na ňom, ale k nude to má ďaleko. :) G-L a hlavne Shannon si to vychutnali, naháňačky sú slušné (a prakticky nonstop), policajt bol veselý, hlášky síce nič opakovaniahodné, ale v podaní hercov predsa také, že som sa pristihovala, že sa uculujem. :) Takže super. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Neskutočným zbesilým tempom mi tento fim pripomína legendárnu Lolu, ktorá behala o život. Od začiatku do konca sa neustále niečo deje. A aj keď sa na chvíľu nebicykluje a hrdina si kupuje obyčajný obed, tak vďaka strihu ma film celý čas neskutočný drajv. To že príbeh je jednoduchý absolútne nevadí. Scenáristicky je perfektne vymyslený a neustále dokáže v detailoch prekvapovať. Dej sa miestami vracia v čase, určitú udalosť sledujeme z iného pohľadu atď a nakoniec všetko do seba hladko zapadne. Aj postavy sa vydarili. Hlavný hrdina, ktorý nemá chuť sa zomlieť korporátnym štýlom života a radšej žije naplno s neustálym pocitu adrenalínu. Jeho sexy priateľka, kolega messenger s ktorým hlavný hrdina neustále závodí a nakoniec Michael Shannon ako záporák, ktorý si behom jedného dňa poserie celý život. Ale popritom stihne ešte mnohým poriadne zavariť. Hlavnou devízou filmu sú bicyklové scény ktoré majú neskutočnú dynamiku a pritom pôsobia prirodzene. Len v troch scénach je patrné vylepšenie CGI. Zvyšok vyzerá na starú dobrú kaskadérsku robotu plnú pôsobivých kúskov. Miestami ma to uchvátilo viac ako CGIčkové autonaháňačky, ktoré sú dnes štandardom. Perfektne je zvolená aj hudba a posledným hlavným hrdinom sú ulice New Yorku, ktoré dodávajú celému filmu neskutočnú atmosféru. Takže aj po druhom pozretí som nadšený a nenapadá ma nič, čo by sa na tomto filme dalo vylepšiť. 10/10. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (12)

  • Při honičce Wileeho (Joseph Gordon-Levitt) s příslušníkem NYPD nabourá policista do otevřených dveří vozu taxi a přeletí je. Vozem je Ford Crown Victoria, který ale nikdy nebyl vyráběn s bezrámovými okny. Pro účel filmu proto museli filmaři horní část dveří uříznout. (Baldic)
  • Sám režisér si strihol malú roličku na konci filmu, konkrétne poslíčka, ktorý nakladá krabice na vozík. (DEGESH)
  • Záverečnými titulkami film nekončí, po nich nasleduje ešte jedna scéna, kde môžeme vidieť, ako si Joseph Gordon-Levitt (Wilee) poranil ruku. (Johnny.ARN)

Súvisiace novinky

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (viac)

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

10.01.2013

Joseph Gordon-Levitt sice letos neuspěl s Expresní zásilkou (přinejmenším komerčně), ale Looper a hlavně Temný rytíř povstal byly velké hity. Není divu, že se jej mnozí snaží získat do svých projektů… (viac)

Reklama

Reklama