Reklama

Reklama

Päste zo železa

  • Česko Pěsti ze železa (viac)
Trailer 3

V odľahlej dedinke kdesi pánubohu za chrbtom v Číne 19. storočia prinútia súperiace klany tajomného cudzinca (RZA), obdareného mimoriadnym kováčskym talentom, ukuť im špeciálne zbrane, akých inde na svete niet. Keď sa jedného dňa v ich dedinke objaví legendárny Jack Knife (Russell Crowe), konflikt znepriatelených gangov, v ktorom majú čo povedať aj vplyvná kurtizána Madame Blossom (Lucy Liu) a jej neviestky, sa nebezpečne vyhrotí vďaka hriešne veľkej zásielke zlata, ktorú chce získať... Asi úplne každý! Mladému kováčovi neostáva nič iné, len siahnuť až na dno svojich možností i fantázie a uzavrieť pár naozaj nečakaných spojenectiev, aby zachránil svoj biedny život i životy nevinných dedinčanov pred vražednou presilou! (TV Markíza)

(viac)

Videá (28)

Trailer 3

Recenzie (281)

zipper111 

všetky recenzie používateľa

Tak RZA to myslel asi dobře, což o to, nápad je to pěknej. Ale to provedení silně pokulhává. RZA to režisérsky moc nezvládá a herecky už snad vůbec ne, emoce jeho postava asi ani nezná, možná to bylo schválně, já nevim, ale nevěřil jsem mu ani jeho barvu. Lucy a Russell drželi celý film nad vodou, protože koukat se na vyfénovaná hlavy nějakejch vocasů 96 minut není zrovna můj šálek kávy. No, je to docela škoda, pod taktovkou Tarantina by to byl masakr. 2,5* ()

Ice123 

všetky recenzie používateľa

Silně béčková záležitost, u které se budete místy smát až vám upadne bránice :D Například taková snaha RZA o jakýkoliv herecký projev, je neuvěřitelně marná. Aneb každý záběr jeho tváře je obrazem jedné a té samé grimasy :D Dále téměř každá vážná scéna působí komicky a často to naprosto zabijí Byron Mann se svými pohrdavými a posměšnými narážkami.... Pokud bych měl hodnotit záměr filmu a jeho výslednou podobu, tak dám odpad, ale jelikož jde hlavně o to jak na Vás působí film a né zda to mělo být původně něco jiného, proto dávám 60%, jelikož jsem se prostě bavil ;) ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Najlepšie, na koho sa v celom tomto šedom snímku pozerá ( nemyslím tým telesnú schránku, to najchutnejšie tu predstavuje ázijské ženské osadenstvo ), je Russell Crowe. Svoju úlohu si teda užíva náramne a zachraňuje film od nižšieho hodnotenia. To by si aj snímok zaslúžil, pretože ide o naozaj zle zrežírovaný, nemastný neslaný počin, niečo ako keď varili Psíček s Mačičkou. ()

PavelVanekArt 

všetky recenzie používateľa

Typická čínská ujetost pod taktovkou Tarantina s příchutí Eliho Rotha. Pod to vše se podepsal týpek z Wu-tang klanu RZA. Už z traileru bylo jasno, že to nebude pro běžného diváka sledujícího Asiaty ,,na Lánech". Hodně krve bylo, neobvyklá bojová choreografie taky a hlavně zajímavé postavy. Scénář je už trochu pod průměrem, ale u tohohle typu filmů ani žádný nečekám. Batista jako správné zvíře, RZA ukňouraný nigga, Russel Crowe jako nadržený amík a Lucy Liu bordelmamá. O něco lepší průměr. RZA si chtěl prostě natočit film. Silné 3* a.k.a 65% ()

FilmFan24 

všetky recenzie používateľa

Mraky odkazů na staré dobré kung-fu fláky, hektolitry krve a usekané končetiny...no jo RZA svérázným způsobem vzdává poctu kdysi tolik oblíbenému žánru, kterou mu zaštítil nikdo jiný než Quentin Tarantino. Nečekal jsem filozofující dílo a dočkal jsem se ulítlé zábavy s obtloustlým Crowem v jedné z hlavních rolí. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčenní probíhalo v lednu 2011 převážně v čínské Šanghaji. (gogos)
  • V jedné z rolí se objevil Cung Le, ve Vietnamu narozený Američan, který získal titul šampiona pod kickboxerskou organizací ISKA a IKF v Kickboxu a Sanshou se zápasovým skóre 17:0. V době uvedení filmu zápasil v MMA v organizaci UFC. Současně je bývalým šampionem organizace Strikeforce ve střední váze. (JardaBauer)
  • Poté, co je Jack Knife (Russell Crowe) postříkán kyselinou a opře se o protější zeď, je vidět, že není kamenná, ale pouze dekorativní. (p3tris)

Reklama

Reklama