Reklama

Reklama

Immortalitas

Trailer 2

Obsahy(1)

Počas druhej svetovej vojny Adam zapredáva svoju dušu Diablovi. Chce len zachrániť milovanú rodinu. Oboje stráca a stáva sa proti svojej vôli nesmrteľným. Je rok 2025 a svet sa mení.  Adam putuje po katastrofami zmietanej planéte. V krajine bez ľudí postupne sám prestáva byť človekom. Večnosť si kráti pomstou, loví démonov a posiela ich naspať do pekiel. Zjavenia Archanjela Gabriela privádzajú Adama na správnu cestu. Gabriel prezrádza, že Diabla možno poraziť jedine získaním bájnych elementov života. Adam počas hľadania elementov naráža na posledných žijúcich ľudí. Veria v obnovu života na Zemi. Vďaka ich nádeji získava Adam silu dokončiť Gabrielov plán.
Pôvodný slovenský mysteriózny thriller je celovečerným debutom študentov VŠMU v réžii Erika Bošnáka. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (78)

Dexter1 

všetky recenzie používateľa

Prvý koment. Immortalitas už v traileri navádza na skutočne efektami a akciou nabitý film. Bohužiaľ tam to ostalo. Celý film je postavený na neoriginálnom nápade, celé sa to ťahá, gradácia je nulová a akčných scén je ako šafránu (a všetky sú v traileri). Ani efekty a grafika celého filmu nie je moc podarená a herecké výkony pôsobia skôr vtipne. Na druhej strane som veľmi rád, že takéto niečo vzniklo a nebáli sa tvorcovia do toho ísť a rozhodne sa teším i na ďalšie podobné filmy zo Slovenska. ()

Havenohome 

všetky recenzie používateľa

Konečne som sa k tomu dostal. Jedna hviezda za guilty pleasure momenty edwoodovského typu. Rehotalo sa celé kino. Csino hrá postavu nesmrteľného pútnika, a táto rola ho skutočne urobila nesmrteľným. Jeho herectvo je nechcená ale bravúrna paródia drsňáckých akčných hrdinov. Režisér E.B. je snílek, ktorý chodí rád do kina. Naučil sa nejaké triviálne postprodukčne triky a natočil Immortalitas. Viac ako guilty pleasure momentov je tam tých nudnýc pasáži, keď Csino chodí s puškou prázdnymi ruinami. Je to celé zlé, o tom žiadna debata. Na druhú stranu, keď sa nad tým zamyslím, tak aspoň ten film neobhajuje ešetebáckych kolaborantov, nezobrazuje ženy ako sliepky, nešíri stereotypy o rómoch a nesnaží sa bezzubo a onanisticky kritizovať sociálnu realitu. To robia všetky ostatné slovenské filmy a vačšinou regulérne za štátne peniaze. Immortalitas je aspoň taký zlý film, že sa na ňom miestami dá dobre zabaviť. ()

Reklama

Acrobat odpad!

všetky recenzie používateľa

Pesci hovoril....ktorási opica prevrhla stôl so šalátom....a v návale opitosti skučal, že zločinca je treba hľadať kdesi za sklom. Žuvačka v pysku, orlí zrak, postaršie veci na mne. Starý, ale nenápadný. Málokto vie, že som smrtonosný. /Takže. Potrebuje niekto ešte dôkaz o schopnosti našej kinematografie? K čomu diskusie, k čomu postrehy. Fakt o bludárstve a nulovej zodpovednosti je tak jasný ako existencia gravitácie. JA len jedno. Proti vetru sa šťať nedá. ()

Zombiepod odpad!

všetky recenzie používateľa

Immortalitas je samotným dnom slovenskej filmovej tvorby. Katastrofa obrovských rozmerov, ktorá sa dokonca dostala do kín! Obdivujem však režiséra, že sa odvážil pustiť do takéhoto žánru, navyše pracovať s 3D technológiou, keď na to proste nemá. Film je plný odpudivých filtrov, na ktoré sa nedá dívať, zlej kamery a ešte horších digitálnych efektov. Dialógov tu veľmi niet, no keď prídu, je lepšie si zapchať uši. Dej samotný nemá žiadny spád, a miestami chce byť dokonca rádoby poetický, čo definitívne zatlčie debilný záver. Nepočúvať, nepozerať, len sa filmu vyhnúť, to je jediná dobrá rada. ()

Hamaradža 

všetky recenzie používateľa

Katastrofa sa nekoná. Iba prehnane ambiciózne, poloamatérske scífko s ultimátnym námetom, celú dobu oscilujúce medzi gýčovou trápnosťou (prameniacou z prílišného brania sa vážne), vykrádania a kombinovania všemožných žánrových klasík a často i milou nadšeneckou snahou chalanov, ktorí sa v prvom rade bavia. CGI tu (samozrejme v rámci osemtisícového mikrorozpočtu) vôbec nie je tak na zahodenie, ako som očakával a viac než za tvorcov, mi bolo trápne za povýšeneckých čsfd trotlov typu "Slatkac". Úprimne, mám z filmu pocit zaujímavej a trochu bizarnej dobovej rarity z "mŕtveho" obdobia porevolučnej slovenskej kinematografie. Guilty pleasure čerešničkou na torte je samozrejme Desmod v titulkoch. Jedinou skutočne zásadnou chybou projektu tu ostáva fakt, že sa dostal do kinodistribúcie - nepatril tam. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (12)

  • Natáčanie prebiehalo v Prahe, Trnave, Siladiciach, Bratislave, Smolenicach, Kyjeve, na Devíne a na letisku v Senici.. (Borwill)
  • Natáčanie prebiehalo od marca do mája 2010, slovenská premiéra bude vo februári nasledujúceho roka. (tom88)
  • První slovenský film natočený ve 3D. (Bart)

Reklama

Reklama