Reklama

Reklama

Červená Sonja

  • Slovensko Barbar Conan 3: Červená Sonja (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Krutá kráľovná Gedren (Sandahl Bergman) túži po absolútnej moci nad svetom. Zaútočí na mesto Hablac a zabije majiteľa talizmanu, ktorý môže zničiť všetko na zemi. Červená Sonja (Brigitte Nielsen), jeho sestra, sa však s magickým mečom vydáva na odvážnu výpravu, aby Gedren porazila. Proti zlej kráľovnej sa postaví aj strážca talizmanu Kalidor (Arnold Schwarzenegger), ochraňuje Sonju a nakoniec sa do nej zamiluje. Lenže krásna bojovníčka Sonja prisahala, že nikdy nebude patriť žiadnemu mužovi... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (366)

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Na fantasy film docela povedené (když si vezmete třeba Dračí Doupě, které má soudobé triky a jinak všechno příšerné), přece jen Sonja je víceméně jenom ženský ekvivalent Conana. Ale mně se to líbilo a není to slabostí pro fantasy (třeba Herkula nebo Xenu nemůžu vystát). Ani pro silikon:) BTW osoundtrackováno bohem - Enniem Morriconem;) ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Krvácí mi srdce když měním hodnocení na 2* ale tohle je bohužel jeden z těch zamilovaných filmů z dětství, který opravdu extrémně zestárnul a dneska působí opravdu směšně. Nebýt Arnolda který to táhne každým coulem, tak je to snadno zapomenutelný film z naivním příběhem a hloupým scénářem. Bohužel.45% ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Povedz jej, že mňa lov nebaví.“ – „Jeho lov nebaví.“ Nečudo, že otrasná Červená Sonja komerčne aj umelecky prepadla. Schwarzenegger nudne putuje krajinou a keď to ústredná hrdinka (príšerná Dánka Brigitte Nielsen sa najskôr pokúsila uloviť Arnolda a keď nemal záujem, presedlala na jeho najväčšieho žánrového konkurenta) nezvláda, priskočí jej so svojím obrovským mečom na pomoc. Potom spolu odcválajú k zapadajúcemu slnku. Ten film je vskutku príšerný, čo ostatne vždy tvrdil aj samotný Schwarzenegger, ktorý v tom pôvodne ani nechcel hrať, ale nakoniec bol prinútený megaproducentom De Laurentiisom, ktorý z neho urobil hviezdu a Arnie mu bol pár vecí dlžný. V prvotných plánoch malo ísť o klasickú conanovskú trojku, ale potom došlo k sérii zaujímavých udalostí a z Conana 3 sa vykľula Červená Sonja, v ktorej mal mať Arnold iba cameo. Následne sa mu však udial solídny podraz a pár dní nakrúcania sa stalo pár týždňov a z camea v podstate hlavná mužská postava. Vyzerá ako Conan, mal to byť Conan, ale volá sa Kalidor. Hm, no nič. Sranda. Film sám osebe je strašne nevydarený, už otrasný Conan 2 oproti nemu pôsobí ako vydarený veľkofilm. Nechýbajú nevydarené komické figúrky (hlučný ázijský karate chlapec a jeho obézny šašokomorník), nezmyselne krvavé (čo bije do očí s celkovou rodinnosťou projektu), ale zle nakrútené akčné scény a HNUSNÁ, lacná výprava. Dosť absurdný je potom výskyt Sandahl Bergman, ktorá hrala aj v jednotke, ale úplne inú postavu. Wtf? ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

A to som si myslel, že už nič horšie ako pokračovanie Barbara neuvidím.....mýlil som sa. Hrozné štúdiové kulisy, triky, nesympatická Brigitte Nielsen, otravné malé čínske namyslené chlapča (scéna s jeho naťahovaním na lanách je moja najobľúbenejšia) a mocný Arnold (čo je miestami diskutabilné, pozerať sa ako svalnatý Arnold nestačí silami krehkej Brigitte bolo vážne na popukanie). Hudba bola fajn ale Basilove melódie boli jednoznačne lepšie. Céčko jak vyšité ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Krutá královna Gedren (Sandahl Bergman) touží po absolutní moci nad světem. Scénář : George MacDonald Fraser a Clive Exton. Kamera : Giuseppe Rotunno. Hudba : Ennio Morricone. Hrají : Brigitte Nielsen jako Rudá Sonja a Arnold Schwarzenegger jako Kalidor. Arnold Schwarzenegger už coby guvernér Kalifornie řekl, že tento film je tak špatný, že svým politickým nepřátelům bude vyhrožovat tím, že když neudělají, co chce, budou se na něj muset dívat třikrát po sobě bez přestávky. Podoba Conanovi je viditelná. ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (25)

  • Schwarzeneggerův honorář činil 1 milion amerických dolarů. (ClintEastwood)
  • Jméno postavy Ronalda Laceyho „Ikol“ se pozpátku čte jako „Loki“. V norské mytologii byl Loki bohem zla a zkaženosti. (HellFire)
  • Arnoldom Schwarzeneggerom pôvodne zamýšľaný a Laurentisom predkladaný "štek" sa natiahol na štyri týždne filmovačky. Arnold počítal iba s niekoľkými dňami. Cítil sa podvedený a odmietol sa zúčastniť na propagácii filmu. (gogo76)

Súvisiace novinky

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

23.06.2019

S režisérem Bryanem Singerem (X-Men: Apokalypsa) teď v Hollywoodu nikdo nechce být moc spojován, dohnala jej totiž minulost, a po jeho vyhazovu od Bohemian Rhapsody to s jeho kariérou zkrátka… (viac)

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

29.06.2008

Jen předevčírem jsme psali o projektu War of Gods, Tarsemem Singhem režírované fantasy na motivy příběhů o Théseovi (to je ten chlápek, co si kutálel klubko labyrintem na Krétě a zapíchl tam… (viac)

Meče, magie... a spousta krve!

Meče, magie... a spousta krve!

02.06.2007

Fantasy byl ještě nedávno žánr, jehož by se žádný hollywoodský producent nedotkl ani v gumových rukavicích. Dnes je situace mnohem radostnější. Ovšem jen v případě, pokud vás baví koukat na další a… (viac)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (viac)

Reklama

Reklama