Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračovanie životných osudov hrdinov filmu Medená veža. Dramatický príbeh dvoch chatárov z tatranskej Stratenej doliny začína ich prepustením z väzenia a návratom do rodnej dediny. Obaja chatári strávili za mrežami dva roky pre pašovanie - rozhodnú sa, že sa za to pomstia nadporučíkovi Pardekovi. (STV)

Recenzie (93)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Orlie pierko je voči Medenej veži niečím podobným, ako Psycho 2 voči originálu. Aspoň to je môj osobný pocit. Robí mu doslova medvediu službu. Čo je proti krásnym zasneženým veľhorám a šlapaním na ich vrcholy hotelový bazén a bitka pri ňom? Dej je vycucaný z prstu, vlastne končí tam, kde začína, jedna osoba iba zmení názor na vec, čo vytuší každý "priemerne dávajúci pozor" divák. Možno to má nejaký zaujímavý nostalgický podtext ohľadom neviem čoho, (ako píše Radko) ale vôbec sa mi v prípade takéhoto nudného filmu o tom nechce rozmýšlať. Podivnosť celého projektu je zaklincovaná jeho mierne pedofilným nádychom. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Zatiaľ si nedovolím tvrdiť o prebratí prvkov z Medenej veži a ani dopad ostatných našinských filmov, ktoré sa týmito vysokohorskými drámami inšpirovali (Pokoj v duši ma napadne). Pravdupovediac, až na prehrávané romanticko-scenáristické finesy nemám moc čo vytknúť. Atmosféra je delikátna a necítiť žiadnu lacnú televíznosť. Určite si to ešte niekedy pozriem. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Slabšie ako Medená veža, tá mala silnejšiu atmosféru. A bez Kvietika a Vášáryovej to je citeľné oslabenie hereckého ansámblu, hoci Rajniak s Mistríkom či Müller sú samozrejme jednými z top hercov, akých sme kedy mali. Známa vtipná scénka sa stala legendárnou a platí pre nositeľov nepohodlných názorov dodnes: Všetci ste počuli. Vyhrážal sa, že pašovať neprestane. - Že pašovať ? Ja som nič nepočul. Dedo Šimek, a vy ste počuli niečo ? - Ja synak, ja som ti hluchý ani poleno. Cha, cha, cha ... - Ani som tu dnes nebol. ()

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Vsiml jsem si, ze v poslednich asi 80% slovenskych filmu co jsem videl, hraje Julius Vasek. Nenapadny, ale nepostradatelny chlapik SK filmu. :) Jinak teda nevim, co k tomuhle jako rict. Dva ne moc sympaticky vezni se vracej do Tater, delaj tam bordel a pak to konci. Mela to byt komedie? Nevim, prislo mio to cele nejake levne... Medena veza byla o rad lepsi. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

O poznanie slabšie ako prvý diel, aj sa tvorcovia vybrali trochu iným smerom (viac do komédie) a do iných lokalít (z hôr do doliny). Herci sú opäť skvelí, okrem Ivana Rajniaka a Ivana Mistríka ma veľmi bavil Vlado Müller ako policajt a jeho ustavične potýčky s dvojicou "chatárov". Inakšie, spomínaná dvojica je už charakterovo akási temnejšia, už sa im kvôli tomu nedá naplno fandiť. Zdá sa, akoby tvorcovia chceli naskočiť na vlnu popularity francúzskych kriminálnych komédii (napr. s Belmondom), kde hlavní hrdinovia sú darebáci, ale nebol to zrejme najšťastnejší nápad. Nejako sa vytratila tá pôvodná originalita, aj je to, najmä z počiatku, dosť strojené. Celkom ma pobavil nápad so zaľúbenou sedemnástkou, ale priznajme si, Andrea Čunderlíková nie je Milka Vášáryová (ani krásou a už vôbec nie herectvom). ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (12)

  • Hoci sa zábery stretnutia hlavných hrdinov s Prašivcom (Július Vašek) odchádzajúcim z Tatier točili na stanici v Tatranskej Lomnici, samotný odchod vlaku bol natáčaný už 9 km vzdialenej stanici Studený Potok. Navyše vlak na zábere z Tatier neodchádza, ale naopak do Tatier prichádza. (Raccoon.city)
  • Film bol nakrútený za pomoci Správy Tatranského národného parku Horskej služby vo Vysokých Tatrách a AZNP Mladá Boleslav. (Raccoon.city)
  • Nakrúcanie filmu prebiehalo v Starom Smokovci, Hornom Smokovci, Ždiari, Novej Lesnej, Spišskej Sobote, Novej Lesnej a na Dunajci. (dyfur)

Reklama

Reklama