Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Werner Boote ponúka vo svojom filme detailný i osobný pohľad na materiál, ktorý sa stal pevnou súčasťou nášho každodenného života: plasty. Vydajte sa spolu s ním na fascinujúcu cestu okolo sveta, po stopách "triumfálnej" dnes už storočnej existencie umelých hmôt na našej planéte - a zamyslite sa aj nad neočakávanými dôsledkami ich používania. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (30)

Lukoh 

všetky recenzie používateľa

Dokument pojednávajúci o škodlivosti plastov a ich dopadu na životné prostredie ľudské zdravie... Lajcky zhrnuté všetky dôležité fakty ohľadom plastov a plnidiel v nich... Aj keď sa nedosiahol na konci dokumentu požadovaný výsledok, je dobré sa oboznámiť s danou problematikou, hlavne, ak o nej vôbec neviete... ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Množstvo informácií o PVC, ftalátoch a bisfenoloch pekne pohromade. A natočené nielen dokumentárne, ale investigatívnym spôsobom s výpoveďami rôznych strán vrátane nešťastnej pracovníčky v čínskej továrni, ktorá až na pokyn šéfa prestala poskytovať informácie. Európske a americké továrne pre istotu neposkytli absolútne nič a neumožnili natáčanie vôbec. ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Tento dokument je podľa mňa mierne nedocenený. To, kde niekde, niektorí vidia chyby, ja vidím dôležitosť, účelovosť poukázať na holý fakt, ktorý je pravdivý, len sa mu stále bránime, nie je zlé. Objektivita je podľa mňa veľká, to že sa spoločnosti bránia, čo i len vyjadriť sa, je už ich problém. Myslím si, že tento film by mali ľudia vidieť, aby si uvedomili ako žijú, hľadali alternatívy, lebo nás to všetkých ovplyvňuje, v ekológii neexistujú hranice, príroda je len jedna, život máme len jeden. Vymenovanie vecí z tohto dokumentu by mi trvalo dlho, ono je to ako celok výborné a veľmi dôležité, treba si to skrátka pozrieť. ()

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Věděli jste, že jakákoliv věc vyrobena z plastu by neměla mít naprosto žádný zápach? A čichli jste si někdy k zahradnické sadě pro děti? Šli jste někdy do obchodu s hračkami a čichali, jak to tam "voní"? No, to bude nějakým sajrajtem, co do toho přidávaj. Něco, co se uvolňuje a vy to čicháte. To je právě špatně. Toto a spousty zajímavých věcí, co jste o době plastové, ve které žijete, nevěděli, se dozvíte právě zde v dokumentu, který ale tradičně nedává příliš prostoru objektivitě. Úplně z něj stříká, že je od začátku do konce natočen tak, abyste se buď plastů báli nebo je alespoň nesnášeli. Takže zavádějící, neobjektivní, manipulativní. ()

astrid_sk 

všetky recenzie používateľa

Na tento film som dnes nahodou narazila v televizii. Mala som pokusenie ho niekolkokrat prepnut, kedze tam boli dost hluche miesta a celkovo myslim, ze ten styl vypravania asi mohol byt lepsi. Samotna tema ma ale zaujala natolko, ze som ostala film sledovat az do konca a bola som zhrozena... deprimovana, smutna... ak aspon polovica toho, co tam spominaju, je pravda, tak by sme sa mali nad sebou zamysliet... ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (5)

  • Dokument Plastic Planet sa natáčal v Rakúsku, Belgicku, Číne, Fínsku, Francúzsku, Nemecku, Indii, Taliansku, Japonsku, Maroku, Veľkej Británii a USA. (Othellko)
  • Snímka vyhrala na filmovom festivale Romy Gala 2010 v Rakúsku cenu za najlepší dokument. (Marek1991)
  • Desať dní po premietnutí filmu na MEIFF v Abú Dhabí zakázali tamojší úradníci plastové tašky v Spojených arabských emirátoch s účinnosťou od roku 2013. (Marek1991)

Reklama

Reklama