Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Werner Boote ponúka vo svojom filme detailný i osobný pohľad na materiál, ktorý sa stal pevnou súčasťou nášho každodenného života: plasty. Vydajte sa spolu s ním na fascinujúcu cestu okolo sveta, po stopách "triumfálnej" dnes už storočnej existencie umelých hmôt na našej planéte - a zamyslite sa aj nad neočakávanými dôsledkami ich používania. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (30)

astrid_sk 

všetky recenzie používateľa

Na tento film som dnes nahodou narazila v televizii. Mala som pokusenie ho niekolkokrat prepnut, kedze tam boli dost hluche miesta a celkovo myslim, ze ten styl vypravania asi mohol byt lepsi. Samotna tema ma ale zaujala natolko, ze som ostala film sledovat az do konca a bola som zhrozena... deprimovana, smutna... ak aspon polovica toho, co tam spominaju, je pravda, tak by sme sa mali nad sebou zamysliet... ()

Lukoh 

všetky recenzie používateľa

Dokument pojednávajúci o škodlivosti plastov a ich dopadu na životné prostredie ľudské zdravie... Lajcky zhrnuté všetky dôležité fakty ohľadom plastov a plnidiel v nich... Aj keď sa nedosiahol na konci dokumentu požadovaný výsledok, je dobré sa oboznámiť s danou problematikou, hlavne, ak o nej vôbec neviete... ()

Reklama

subic 

všetky recenzie používateľa

Rakušan Werner Boote udělal hodně zajímavý dokument, který nedávno uvedla ČT2 a já jsem si ho musel pustit 3x po sobě, abych ho pobral. Werner Boote nás provede takřka celým světem a ukáže nám, jak plasty za necelých 100 let změnily svět v různých oblastech světa a dál co nám hrozí do budoucna. Odkaz tohoto dokumentu je skutečně obrovský a také s obrovským dopadem na celou lidskou populaci. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Množstvo informácií o PVC, ftalátoch a bisfenoloch pekne pohromade. A natočené nielen dokumentárne, ale investigatívnym spôsobom s výpoveďami rôznych strán vrátane nešťastnej pracovníčky v čínskej továrni, ktorá až na pokyn šéfa prestala poskytovať informácie. Európske a americké továrne pre istotu neposkytli absolútne nič a neumožnili natáčanie vôbec. ()

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Věděli jste, že jakákoliv věc vyrobena z plastu by neměla mít naprosto žádný zápach? A čichli jste si někdy k zahradnické sadě pro děti? Šli jste někdy do obchodu s hračkami a čichali, jak to tam "voní"? No, to bude nějakým sajrajtem, co do toho přidávaj. Něco, co se uvolňuje a vy to čicháte. To je právě špatně. Toto a spousty zajímavých věcí, co jste o době plastové, ve které žijete, nevěděli, se dozvíte právě zde v dokumentu, který ale tradičně nedává příliš prostoru objektivitě. Úplně z něj stříká, že je od začátku do konce natočen tak, abyste se buď plastů báli nebo je alespoň nesnášeli. Takže zavádějící, neobjektivní, manipulativní. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (5)

  • Dokument Plastic Planet sa natáčal v Rakúsku, Belgicku, Číne, Fínsku, Francúzsku, Nemecku, Indii, Taliansku, Japonsku, Maroku, Veľkej Británii a USA. (Othellko)
  • Na premiére v Rakúsku prezentoval Werner Boote testy o chemických BPA v dojčenských cumlíkoch. Následne boli viaceré kontaminované kusy stiahnuté z trhu. (Marek1991)
  • Desať dní po premietnutí filmu na MEIFF v Abú Dhabí zakázali tamojší úradníci plastové tašky v Spojených arabských emirátoch s účinnosťou od roku 2013. (Marek1991)

Reklama

Reklama