Reklama

Reklama

Máma

(festivalový názov)
všetky plagáty
Krátkometrážny / Horor
Španielsko, 2008, 3 min

Réžia:

Andy Muschietti

Scenár:

Andy Muschietti

Hudba:

Gil Talmi

Hrajú:

Berta Ros

Obsahy(1)

Ne každý návrat vaší mámy domů může být příjemnou záležitostí! Zvláště když s ní není něco v pořádku. O tom se přesvědčí i naše dvě mladé sestry v tomto tříminutovém španělském snímku. (SOLOM.)

Recenzie (123)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Španielsky snímok "Mamá" je silne atmosferický, nepríjemne desivý a zručne technicky spracovaný krátkometrážny horror. Natočil a zrežíroval ho v roku 2008 mladý argentínsky filmový tvorca Andrés Muschietti. Tento krátky film je predzvesťou celovečerného duchárskeho horroru "Mama", ktorý Andrés vyprodukoval spoločne so svojou sestrou Barbarou o päť rokov neskôr. V oboch prípadoch sa jedná o kvalitne odvedenú prácu. **** ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

"Máma" má skvělou atmosféru už od prvního záběru. To, jak se najednou otevřou dveře a jimi do ložnice vstupuje druhá dívka, nejde popředu, ale couvá, už tohle ve vás vzbuzuje podezření. A pak to přijde. Dlouhá minuta čekání na to, co je vrcholem tohohle filmečku. Díky skutečně skvělému obrazu a výborným trikům následuje jedna z nejděsivějších hororových scén, jaké se jen tak nevidí. Dokonalý kontrast statického neklidu a dynamického děsu. Jenže nesmíte vidět celovečerní snímek "Mama" jako první. Pak bude mít kraťas skutečně efekt. Na plátně a s pořádným zvukem by se vyjímal opravdu skvěle. ()

Reklama

anderson 

všetky recenzie používateľa

Možno, že celovečerák bude dobrý, ale hodnotiť trojminútovú sekvenciu, ktorá sa tvári ako súčasť väčšieho celku takto vysoko ? Pripadá mi to ako keď voľakedy na FUN rádiu vymysleli súťaž založenú na jednoduchom, ale neúčinnom princípe. Moderátor povedal do éteru pointu a poslucháči mali vymyslieť vtip. O tom, že výsledky boli od humoru dosť vzdialené nemusíte absolútne pochybovať ... (3.3.2010) ()

Litsarch 

všetky recenzie používateľa

Atmosférou moc hezký kraťas, který i v tak malé stopáži dokáže vylekat. Sice mi to přišlo jaksi nedotažené, ale asi už tenkrát zamýšleli z tohoto udělat celovečerní film a proto je to takové, jaké to je. Jen jsem nepochopil, proč si holčička bere s sebou v takové situaci akvárko, když ho za okamžik v úleku rozbije o zem. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Ja neviem no, zrovna extrémne moc sa mi nechce hodnotiť kraťase a keď už, je možno trochu čudné udeľovať im až 80%. Na strane druhej... prečo nie :-) Mama sa dočkala solídneho celovečeráku, no už krátkometrážna predloha je značne dobrá. Samozrejme na ploche pár minút nemožno príliš hodnotiť herecké výkony, či nedajbože scenár, ale kraťas v pohode zvláda znepokojiť, šokovať a vydesiť. A o to predsa v hororovom kraťase ide, nie? ()

Zaujímavosti (1)

  • Filmoví tvorcovia sa zamilovali do domu, počas hľadania lokalít pre iný projekt, keď však zistili, že bude zničený za dva týždne, rýchlo zhromaždili štáb a nakrútili túto krátku snímku čo najrýchlejšie. Nakoniec s ňou slávili úspech, dostala sa aj na filmový festival Cinemartini. (WalterIK7)

Reklama

Reklama