Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zeda, experta na bankové krádeže a trezory, práve prepustili z väzenia. Prichádza do Paríža, aby sa podieľal na krádeži, ktorú plánuje jeho priateľ Eric. Ešte predtým si však chce dopriať trochu rozptýlenia s oslnivou prostitútkou Zoe. Idylická noc plná alkoholu, drog a zvrhlostí sa pre Zeda a jeho priateľov končí na druhý deň, keď majú vykradnúť banku. Pre Zeda sa akcia skomplikuje, keď v banke stretáva Zoe. Prostitútka, s ktorou strávil minulú noc, tu pracuje ako pokladníčka. Pre Zeda sa táto situácia stáva morálnou dilemou... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (39)

Shaqualyck 

všetky recenzie používateľa

Chtěli ‘udělat‘ banku. A řekli si, že nejlepší bude se přes noc nadrátovat jak maková panenka, vlítnout tam a pak sekat jednu chybu za druhou - ne, s tímto přístupem uspět opravdu nelze. A totéž platí i o filmu jako takovém. Od chlápka, co spáchal s Tarantinem Pulp Fiction, bych vážně čekal víc než jen odvar z oblíbených propriet stříbrného plátna jako jsou sex, drogy, bankovní loupež a láska. Tohle osudové setkání sjetého kasaře a načančané bankovní úřednice (co má zajímavou noční brigádu) skýtalo nemalý prostor pro Averyho brutální fantazii, který však zůstal z větší části trestuhodně nevyužit. Ovšem sociopatický Jean-Hugues Anglade by zasloužil plný počet a minimálně svěrací kazajku! ()

BlackTom 

všetky recenzie používateľa

Čo na tom, že inak výborný Eric Stoltz je v tieni odporne dokonalého Jeana-Hugues Angladea... Čo na tom, že zdrogované scény sa dali vykresliť ešte o kvapku lepšie... Čo na tom, že Zoe má kozy po otcovi... Ono sa mi to tak či tak páčilo. Veď som na ten film vyčkával priam roky, kým som sa k nemu dostal. Čo na tom, že scenár je deravý a predvídateľný? Ja som sa skvele pobavil. A to bolo určite Avaryho cieľom. Tarantino to nie je, ale vplyv je citeľný. Dáme si repete? Určite. ()

Reklama

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

To, že Avary dlhé roky spolupracoval s Quentinom Tarantinom v tomto filme zúročil len tak na päťdesiat percent. Natočil vcelku nudný film, hoci pomerne zaujímavým zhúleným štýlom, ale aj akcia je priemerná... No, herecké výkony na tom nie sú o nič lepšie (šéf bandy Jean-Hughes Anglade vyčnieva, Julie Delpy známa napr. z Linklaterovej snímky Pred súmrakom pre mňa nebola veľmi príťažlivá a hlavný hrdina Zed v podaní Erica Stoltza bol štandart). S hodne prižmúrenými očami priemer... ()

Remedy 

všetky recenzie používateľa

Kdyby to Tarantino nespoluprodukoval, nebyly by to možná ani dvě *. Srovnání s Pulp Fiction či Reservoir Dogs by mě akorát nutilo zvracet, takže ve výsledku je Killing Zoe provařená "storka" o feťáckých amatérských zlodějíčcích, která postrádá jakékoli napětí, sebemenší nápad!!! a servíruje jen spoustu laciné a směšné akce... Tím, že si Avary i sám napsal scénář, si podkopal půdu pod nohama, protože dementní režie s nulovou invencí je doprovázena ještě dementnějším scénářem. ()

Visáč 

všetky recenzie používateľa

Skvostný debut. Niečo podobné by pokojne mohol nakrútiť Besson po Nikite, keby mal menej prachov a školenie vo Video Archives... Avary vsadil na chytrý casting a vyplatilo sa – čo na tom, že scenár nič prevratné do žánru heist film neprináša. Koho to zaujíma, keď nám servíruje krvavú jazdu vyfeteného psychouša Angladeho s partou rovnako vyfetených (a psychoušských) kumpánov? Eric Stoltz a Julie Delpy (v najlepších rokoch) sú výborná dvojka, pôsobia civilnejším dojmom ako napr. Clarence s Alabamou v Pravdivej romanci... Hviezdou filmu však zostáva Avary, ktorý podobne ako QT pred ním, spravil za málo prachov veľa muziky. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (27)

  • Natáčanie trvalo 25 dní. (beso74)
  • Roger Avary napísal aj scenár k pokračovaniu, v ktorom Zed a Zoe ušli pred spravodlivosťou z Francúzska do Maroka, kde sa ukryli v jednom kasíne. Na ich nemilé prekvapenie zistia, že kasíno vedie Erikovo dvojča. V roku 2019 Avary konečne natočil pokračovanie (Lucky Day), avšak s úplne iným príbehom. (beso74)
  • Jean-Hugues Anglade bol šoférom pri natočení dvoch scén z Paríža. Aj keď nebol viazaný kontraktom, ale bol v Paríži, ponúkol svoju pomoc. (beso74)

Reklama

Reklama