Reklama

Reklama

Ostrov je v nebezpečenstveí kvôli sopečnej erupcii. Dvojica kazateľov musí spojiť svoje sily s prítomnými kriminálnikmi, aby sa dostali do vysoko položenej detskej liečebne a evakuovali jej pacientov pred štvrtou hodinou nasledujúceho dňa, ktorá je termínom rozpútania očakávaného pekla. Frank Sinatra a Spencer Tracy v dobrodružstve so smiešne koncipovanou náboženskou didaktikou. Komerčné fiasko. (POMO)

(viac)

Recenzie (6)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Rozjazd filmu nie je až taký záživný, ale akonáhle sa presunie do sopkou zmietaného územia, v ktorom sa vytvára netradičná skupinka ľudí utekajúca pred sopečným peklom, naberá na tých správnych otáčkach. Aj keď je tento dobrodružný trip točený len v štúdiu, dramatickú i efektovú rovinu zvládol veľmi dobre. Može sa oprieť aj o kvalitné herecké duo - Tracy-Sinatra, ktorých postavy hláškujú o-sto-šesť. Pritom ani ostatné postavy nie sú do počtu. Záver pekne graduje a preto mu ide odpustiť aj tú otrlejšiu religióznu agitku doprevádzajúcu takmer celý dej. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Istým spôsobom je to premárnená príležitosť. Film sa snaží navodiť dojem katastrofického príbehu, v tomto prípade je to len polovičná pravda, ide skôr o drámu ľudí z ostrova, ktorí sa dostanú do nebezpečenstva kvôli erupcii sopky. Tej je venovaná posledná polhodinka a finále. Zostanem teda pri dráme a tá nie je vôbec zlá. Tvorcovia sa síce snažili vtláčať do deja prvky náboženstva, niekedy nasilu, a niekoho to môže negatívne ovplyvňovať. Ôsme hodnotenie a druhá recenzia. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Divný mix väzenského a katastrofického filmu. V prvej polovici spoznávame obyvateľov ostrova z pohľadu troch väzňov, ktorých prevážalo lietadlo, ktoré si na ostrove urobilo jednodňovú zastávku. Paradoxne sú tí traja vrahovia stokrát sympatickejší ako celá zberba na ostrove. Takže keď v druhej polovici konečne rachne sopka, tak bolo strašne ťažké držať palce všetkým tým parchantom. po trikovej stránke to je už natoľko zastaralé, že to dnes nemá šancu ohromiť a ani to nie je roztomilé retro spôsobom. Je to proste zastaralé a väčšinu filmu aj dosť veľká nuda. 4/10. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Rozjezd filmu je až moc pozvolný a když v polovině udeří ta katastrofická stránka tak se na to sice na svou dobu po stránce efektů dá koukat, ale ani po tom to není ta dominantní složka filmu a na moje gusto tam všichni až moc kecají kajou se a modlí a tak ani ta druhá půlka mě nestrhla a byť mám ohledně podobných filmů určitou slabost tak na to průměrný hodnocení to prostě pro tentokrát nebude.45% ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Film má svoje mouchy, je naivní, některé triky jsou i na svou dobu slabší. Jako dobrodružný snímek však obstojí, herecky jej drží nad vodou (od doby Dr. Jekyll a pan Hyde/1941 strašně zestárlý) Spencer Tracy a samozřejmě božský Frankie. Plus hezká příroda tichomořského světa, byť z velké části ukazovaná jen tzv. zadní projekcí. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (1)

  • Film byl natáčen v amerických státech Kalifornie a Havaj. (HTB)

Reklama

Reklama