Reklama

Reklama

Hubblov teleskop 3D

  • Česko Hubbleův teleskop 3D (viac)
Trailer 1
Kanada, 2010, 42 min

Réžia:

Toni Myers

Scenár:

Toni Myers

Hrajú:

Leonardo DiCaprio (rozprávač)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Zažite pútavý príbeh – plný nádeje, zdrvujúceho sklamania, oslnivej duchaplnosti, statočnosti a triumfálneho víťazstva – to všetko vám prináša nový film Hubblov teleskop 3D, v poradí už 7. film spoločnosti IMAX z prostredia vesmíru, ktorý pre vás pripravili tím IMAX Space – držitelia množstva ocenení. Hubblov teleskop, ktorý je nakrútený v trojrozmernom formáte IMAX 3D rozpráva o oslnivej životnej ceste Hubblovho vesmírneho teleskopu – najzásadnejšieho vesmírneho zariadenia od dôb, kedy Galileo vynašiel teleskop alebo od prvých krokov človeka na Mesiaci. Diváci budú doprevádzať posádku lode pri vstupe do vesmírneho priestoru, kde astronauti plnia najťažšie úlohy v histórii NASA. Tento príbeh vám umožní zažiť nesmiernu silu pri štarte lodí, srdcervúce neúspechy pri plnení úloh i dramatické záchranné okamihy. To všetko z fantastickej blízkosti. (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (39)

bobrux 

všetky recenzie používateľa

Podíváte se na Hubbleův teleskop, uvidíte několik záběrů přímo z akční výměny komponent a dokonce budete ohromeni různými hvězdokupami a jinými vesmírnými útvary. To vše ale bohužel tak povrchně a zběžně, že jediné, co vám utkví v paměti bude vcelku solidní 3D zpracování, které nekonečnosti vesmíru dává další rozměr. Pokud tento dokument náhodou minete, tak o nic moc nepřijdete. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý a vizuálne orgazmický pohľad do hlbín vesmíru ako takého za účasti najznámejšieho prostriedku, ktorý umožnil človeku vidieť tak mnoho tajomného tam vonku. Očakával som síce trošku viac hviezdnych a vesmírnych záberov a menej sa venovaniu oprave teleskopu, avšak aj to málo bolo úžasné. Už v 2D to bola pecka a neviem si predstaviť, čo to muselo byť v 4D. Vydarený krátkometrážny dokument. 75 % ()

Reklama

Javad 

všetky recenzie používateľa

< Dnes uplynulo 50 rokov od prvého letu človeka do vesmíru a ja sa tam tiež idem pozrieť... > IMAX HUBBLE 3D neprináša žiadne extra nové informácie, ktoré by už divák sledujúci podobné dokumenty niekde nepočul, no ponúka fascinujúce zábery komentované Leonardom DiCapriom ,ktoré musia každého vesmírneho nadšenca úplne uchvátiť. 45 minút ubehne ako voda, dúfam že sa v budúcnosti dočkám podobne kvalitného, ale aspoň o hodinu dlhšieho dokumentárneho filmu. ()

PEZ 

všetky recenzie používateľa

[29.06.2014] Kedže mám doma novú 3D plazmu, rozhodol som sa pozrieť si tento IMAX dokument po druhýkrát, tentokrát tak ako to malo byť videné - čiže v 3D a v origináli s komentárom Lea DiCapria. Napriek skvelej forme a výbornému 3D rozmeru, tento dokument bohužiaľ iba škrabe po povrchu a je príliš krátky na to, aby poskytol akékoľvek detailné informácie. Tvorci sa viacmenej zamerali na problémy, ktoré Hubblov teleskop zo začiatku mal a ako ho museli postupne opravovať (a to vo vesmíre riskantnými výstupmi kozmonantov do voľného priestoru). Hlavný dôraz je však kladený na pekný 3D vizuál (ktorý sa fakt podaril a niektoré zábery boli vskutku úžasné), ostatné išlo bokom. Odporúčam skúsiť iný dokument (alebo knihu) o Hubblovom teleskope. Taký prelomový vesmírny ďalekohľad si zaslúži lepšiu prezentáciu resp. väčší priestor, než dostal v tomto kúsku. UPDATE Október 2016: Bola možnosť ísť na to po rokoch do IMAX sály a musím priznať, že na veľkom plátne to dostáva úplne iné grády. Za IMAX formu pridávam štvrtú hviezdu navyše, bol to ozajstný vizuálny zážitok. ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Překrásný 45 minutový dokument o výpravě do kosmu. Mnoho lidí si zde stěžuje na nezajímavost. To já nemohu ani náhodou. Mně to přišlo zajímavé více než dost. Vesmír miluji a z této oblasti mám nakoukáno více než by bylo zdrávo. Tento dokument se nestaral až tolik o taje a pozoruhodnosti vesmíru, jako spíš o samotnou výpravu astronautů. Divák dostal možnost zhlédnout život atronautů v jejich lodičce, jejich určitě velmi psychicky náročné okamžiky při opravě teleskopu, či nácvik těchto oprav. Záběrů z teleskopu příliš mnoho naservírováno nebylo. Každopádně ty co naservírovány byly jsou velmi působivé a byl by hřích si je promítat v nižší kvalitě než je ta maximální možná. Mně se to celkově líbilo, a to tak že velmi. 4* ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama